”Să te învețe să iei decizii făcea parte din sistemul britanic de educație” -dr. Horațiu Ioani, neurochirurg

Horațiu Ioani neurochirurg
”Modelul britanic de educație te pune în niște situații în care trebuie să iei niște decizii. La început, cu supravegherea unui senior, dar, cu timpul, tu ești acolo și trebuie să iei decizia. Asta te maturizează foarte repede. Una e când stai și observi, alta e când e responsabilitatea ta.” – Dr. Horațiu Ioani, neurochirurg, într-un interviu pentru Trinitas TV

Țin minte când venea seara de la clinică, își făcea o cafea și se punea pe învățat. Eu mă puneam la serial. Ne-am cumpărat atunci un scaun special de birou pentru el. Să fie confortabil ca să poate sta mult timp pe el, dar nici prea confortabil, să i se facă somn.

Țin minte când își comanda cărți mai scumpe decât chiria la apartament. De fiecare dată mă întreba. Nu să ceară voie, ci să se asigure că nu e ceva exagerat. Încă o carte, deși avea biblioteci. De fiecare dată l-am încurajat.

Zice în interviu, la un moment dat, când e întrebat ce a însemnat acest examen (prin care a devenit membru în Colegiul Regal Britanic de Chirurgie). Că a însemnat că s-a dus, l-a dat și l-a luat. Ce simplu pare, vreți să vă povestesc eu cum a fost?

Cum e să bei cafea la 6 seara și să te apuci de învățat când tot restul oamenilor se pun la un film și la mâncat? Cum e să îți planifici bilete de avion, sărbători și chiar nunta în funcție de un examen pe care-l ai de luat? Cum e să mergi acolo convins de mentorul tău că vei putea, deși e un sistem total străin de orice până atunci ai făcut în viața ta?

Doar că examenul ăsta al lui n-a fost numai despre luat. A fost ceva ce eu în viața mea nu am văzut până atunci. O creșterea fantastică în valoare a cuiva.

Odată s-a întors acasă și mi-a povestit, că profesorul cu care atunci lucra a zis la ședința lor de dimineață, când erau toți colegii prezenți, că dacă ar avea nevoie de operație, doar pe mâna lui Horațiu s-ar lăsa.

Ce compliment!

Horațiu are flerul meseriei, pe care doar medicii geniali îl au. Și nu că-i bărbatul meu. În 2016 s-a întors acasă, unde a făcut niște lucruri, dar vedeți în interviu.

Cu toate astea, sper să nu aveți niciodată nevoie el.

Știu că vor veni întrebări de cum puteți da de el, așa că cel mai simplu e să îi trimiteți documentele prin Medicentrum.ro, după care vă sună el.

Articolul anterior

5 tradiții de sărbători, pe care le-aș interzice prin lege

Articolul următor

După copil, parcă nu te mai potrivești la vechiul job? Dacă ai creier în cap, ai și opțiuni -Exemplu de reconversie profesională pentru femei (p)

22 Comentarii

 1. Lorena

  Jos palaria!
  Felicitari pentru pasiune,munca ,rabdare si sacrificiu!
  Cei care ajung sa spuna ca ” dr X e prost,dr Y nu e bun,dr Z e scump” sa nu citeasca primele randuri!

  • Mihai Victor Cerghit

   Am fost pe mana domnului doctor si din picior paralizat de la o hernie,acum merg si sunt apt pentru viata de zi cu zi.Ne am cuvinte sa il definesc pe domnul Dr Horatiu.

   • Multumesc, domnule. Multa sanatate!

    • Alexandra

     Ce facem cu un diagnostic de chordom (macroadenom hipofizar) știm ca nu exista tratament.
     Am făcut proton terapie.. 🙂

     • Alexandra, eu nu te pot ajuta. Daca e ceva cu care vrei sfat de la sotul meu, va avea nevoie de mai multe detalii. Folosestw platforma Medicentrum sa iei legatura cu el. Multa sanatate

  • Lorena, ai mare dreptate

 2. Leea

  Felicitari si tie si lui, Miruna. Sunt sigura ca daca nu ar avea liniste acasa, nu ar fi prea simplu sa-si faca meseria! Bravo voua! Cu mult drag.

  • Beatrice

   Trinitas TV? Un post tv care e susținut de BOR care s-au dovedit în repetate rânduri a fii anti-stiinta și medicină. Eu nu cred că o persoană, mai ales medic, care se respecta ar accepta sa dea interviu la acest post. Se pare că asta e nivelul.

   • Un medic care se respecta accepta sa trateze toti pacientii egal, indiferent cine ii sponsorizeaza, indiferent daca pacientul e pro sau anti-stiinta, pro sau antivax, hetero sau homosexual, cu hiv sau virus B, daca fumeaza sau e obez, blond sau brunet. Ca unii nu inteleg asta, well, asta-i nivelul.

    • Beatrice

     Ce raspuns frumos mi-ai dat. Nu-mi baudem cafeaua de dimineata inca, de aia am scris asa. Sper sa ma ierti.

     • Din respect pentru sotul meu, ti-am editat comentariul. Voi face asta cu fiecare comentariu nou pana te plictisesti. E mai distractiv și creștem engagement-ul aici, which helps me. Peace and love

     • Leea

      Beatrice, Nu as fi intervenit daca nu replicai la comentariu meu. Dar cumva m-ai provocat. Desi ar fi trebuit sa ma fi obisnuit pana acum, tot ma uimesc oamenii care insista sa vada numai partea rea a lucrurilor. Binenteles ca ai ceva dreptate in privinta bisericii.
      Dar…, ar trebui sa privesti lucrurile si din alt punct de vedere. Poate ca decizia de a raspunde invitatiei Trintas a fost alta. Adica, tocmai de a incerca sa le arate celor care se uita la acest program, ca, biserica greseste.
      Eu cred ca putem schimba mentalitati doar prin educatie.
      Daca doar criticam mereu si aratam cu degetul, nu vom schimba nimic, niciodata.
      Multi oameni au dobandit anumite convingeri din familie, din rutina de zi cu zi, si daca nu le arati explicit, nu-si dau seama ca merg intr-o directie gresita.

     • @Leea, a dat reply comentariului tau, ca sa fie mai sus, mai vizibil al ei. E haterita veche aceasta doamna, am reaprovat-o doar sa ne distram. Sper sa plece si sa nu mai vina

   • COMISEL

    Doamna,
    Fara Dumnezeu nu exista viata!
    Iar cand un medic crede in Dumnezeu, chir devine mana Lui dreapta.
    Trinitas promoveaza valorile morale, bucuria de a trai, fericirea de a face bine. Nu stiu ce emisiuni ati vazut la Trinitas de v-au cazut greu, dar sa pui la indoiala valoarea unui medic ca da un interviu la un post de televiziune sau radio….denota multa superficialitate.
    Dr. Comisel Gabriela (mie imi place mult postul de radio si TV Trinitas)

   • Cristiana Hristodoulakis

    Știți proverbul acela: “Măcar de m-ar arde o ciorba mai grasa!”? Vi se potrivește perfect! Nu știu ce va autorizează sa vorbiți despre nivelul cuiva când pentru dumneavoastră scrisul cu doi “i” in limba română e încă un mister nedeslușit.

  • @Leea, ❤️❤️🙏🏻🙏🏻🙏🏻 asa e

   • Beatrice

    Nu îmi pasă că mi-ai editat sau șters comentariul. Asta spune mai multe despre tine decât despre mine.
    Nu o sa mai pierd vremea pe acest blog. Spor la lătrat in surdina pe internet cățea!

 3. Simo

  Și nu e doar despre el, ci și despre tine. Felicitări pentru susținere! Felicitări, Horațiu!

 4. Roxana

  Urmaresc si blogul tãu si activitatea lui de prin facultate, când în cãmin se vorbea de el, de Corneliu Sima (la Stoma, actualmente la Harvard) , de Liviu Bran, etc etc. Ce evolutie, ce parcurs si ce mândrã sunt (vanitate debordantã, stiu 😄) cã pot spune ca am facut parte din aceeasi generatie cu voi doi 😊 si cã, daca ar fi ceva, desi sunt in strãinatate, numai in mana lui m-as lãsa (la fel cum si in Stoma, numai in mana colegilor din Romania m-as lãsa). Felicitari! Pentru amândoi!!! Roxana, complex Hasdeu 😄.

 5. Cristina

  Sunteți doua persoane minunate! Felicitari amândurora, pentru ca va susțineți și domnului doctor pentru ca are credință ca se poate schimba și la noi mentalitatea și abordarea pacientului! Are o voce foarte blândă! ❤️

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 181 queries in 0.377 s