Vreți bărbați adevărați? Faceți-i!

Nu vreau sa creasca având imaginea asta că mami era mereu cu o carpa in mana, cu o oala in brate si barbatii din casa, in jurul mesei, asteptand sa li se teleporteze farfuriile in fata. Presiunea timpului “de calitate” ma dispera cateodata. Nu vi se pare? Sa ne invete psihologii si presiunea timpului de gatit cina. De spalat chilotii. Unde pui timpul de strans masa?

Prea mult traiesti in capul tau, mi-a zis barbatu-meu de multa vreme. Asa e. Vina asta! Orice fac, nu fac bine. Mereu se putea si mai bine. Niciodata nu sunt multumita.

Asa ca stii ce? Am observat copiii. Ei nu vor sa ii inveti limba chineza. Nici ecuatii de gradul 15. Ei sunt foarte fericiti cand nu butonezi in telefon si te uiti direct in ochisorii lor flamanzi de tine.

Ieri i-am dus la Mega. De ce sa creada ca laptele ne creste in casa? Lasa, sa vada ca cineva se gandeste “ne trebuie lapte”, cineva isi face timp sa cumpere, cineva il cara in casa. Da, de obicei comand si paine, fiindca altfel dureaza o vesnicie,

daaar:

 • Ne-am exersat aptitudinile de negociere (iti cumpar ciocolata, dar o mananci maine dimineata)
 • Ne-am exersat autocontrolul (ei sa nu darame tot magazinul, eu sa nu tip “aveti grija sa nu daramati tot magazinul”)
 • Ne-am exersat memoria (oare avem sau sa luam cimbru?)
 • Si rabdarea (am stat la coada, iar copiii au scanat toate cumparaturile)

S-au distrat de-a dreptul!

Nici pentru mine n-a fost asa grav, anxietatea ca daramam magazinul a fost la cote acceptabile. N-am daramat nimic. Am cumparat niste rasfaturi, inclusiv chips-uri, fiindca uneori e bine sa stie copiii ca mami nu e doamna profesoara, ci o tipa cool, care mai incalca reguli. Si ca nu e un capat de lume daca mananci o data pe an chipsuri. E important sa iti asculti si corpul. Cred ca e mult mai periculoa sa ii invat sa il ignore.

Doamne, cata educatie intr-o excursie la Mega!

Dupa care am ajuns acasa, le-am dat de mancare si am stat, pentru ca

Vedeți în video:

Urmariti-ma pentru mai multe scuze perfect valide sa le fie mamelor lene. 😜

 

Articolul anterior

L-am înțărcat

Articolul următor

Frica de stomatolog rămâne în top trei motive pentru care românii nu merg la dentist

3 Comentarii

 1. Oana

  Instauraseram și noi o lege acasă, când eram copil, “legea burlacului”:fiecare strânge după el. Tata a propus-o, și tot el a fost primul care a încălcat-o, pt că “cu trei femei in casă???”, scuzați cacofonia. :))) între timp s-a maturizat și o mai ajută pe mama.
  Mi-aduce aminte de o reclamă în care era o replică :”părinții ăștia, cum ți-i crești, așa îi ai!”, perfect valabilă pt generațiile “mai” senioare, cărora trebuie să le demontezi vechile crezuri.
  Și eu aș face la fel ca tine dacă aș avea copiii.

 2. Scuze dar nu am gasit nici o corelatie intre titlu si articol. Partea aceea ca vor invata ca laptele nu creste in frigider si cineva munceste pentru el, dar tot cam trasa de par analogia 😀

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 126 queries in 0.353 s