Despre diferențele pe care le poți face în viața ta și o invitație să-ți suni bunica (sau pe a altcuiva) (p)

După prima vizită la medic, când mi-a zis că-mi trece cu pastile și scap de intervenție, care era destul de scumpă, ce m-am gândit? Să mă premiez cu o pereche de pantofi! Era ca și cum aș fi câștigat o sumă de bani, nu? Pentru medic, imediat i-aș fi scos din buzunar, nici n-aș fi clintit. Dar pentru perechea aia de sandale, m-am zgârcit. Say no more!

Cum nu mai era nevoie de tratament (la momentul ăla, că ulterior a fost, de vai), am simțit-o ca pe un win-win. Ce am făcut de diferență? O pereche de sandale, vă rog. Mai exact, cele cu tocul clepsidră sau cum s-o numi. Pentru festivitatea de la Cluj, poate vă amintiți.

Nici n-au costat pantofii cât intervenția. Deci simțeam că am făcut chiar și o economie, nu? Femeile vor înțelege foarte bine ce zic. Sigur că, ulterior, am ajuns tot pe masa medicului, dar măcar aveam niște tocuri spectaculoase în dulap.

Știți justificările astea de la noi din căpuț? Sau doar eu funcționez pe bază de argumente din astea, chiar dacă banii sunt ai mei.

Am primit pentru copii bani de la bunici, hai să le luăm ceva ce vor ei, că ăștia-s bani de răsfăț, nu de șosete și chiloți.

Adică, hainele și papucii copiilor sunt responsabilitatea părinților oricum, că doar nu îi lăsăm iarna desculți. De fapt, pe niciun anotimp.

Înțelegeți diferențele astea, vorbesc singură? Vă rog, reacționați.

Sau:

Nu mai cumpăr ciocolată, fiindcă o mănânc.

Faci un calcul cât ai economisi. Sună tentant, deci te apuci. Iar la final de lună, te trezești că îți poți cumpăra, de diferență, o bluză! Sigur, nu mi s-a întâmplat niciodată. Câte bluze am mâncat, dacă vă zic…

Ideea e că diferența asta o poți face. Cu puțină disciplină.

Am o prietenă care a economisit serios făcând două lucruri diferit: a început să gătească și să circule cu tramvaiul în loc de taxi.

Cu diferența de bani, își permitea un salon, un masaj, un film la cinema, ceva pentru ea. Fiți ca prietena mea.

O dau exemplu, pentru că și eu am de învățat de la ea. Mai știți când mi-am luat bocancii din piele întoarsă cu șiret satinat? V-am povestit. Era o campanie la Otter cu reduceri uau, m-am dus la magazin, să fiu sigură că e numărul corect. Sunt cei pe care îi tot probam numărul greșit, de aproape era să-i cumpăr așa. Deci bocancii ăia erau reduși, de asta mi i-am luat. Aveau și pe bej cu șiret, că mie ăia îmi plăcuseră inițial, doar că la preț întreg. I-am luat pe reduși, că na. Vine Black Friday, Miruno, puțintică răbdare, please.

N-am visat eu toate nopțile de după… bocancii bej?

Nu verificam eu site-ul zilnic, zilnicuț? Nu mă temeam eu de fiecare dată când dădeam refresh la favoritele din cont, că dispare mărimea 38? Sunt prea frumoși, n-au cum să nu îi vrea toți. Și, dragile babei, într-o noapte când așteptam să-și facă Nurofenul efect, m-au lovit așa o revelație și o teamă, că în Rai o fi fără durere și suspinare, dar dacă e și fără pantofi? Am zis, îmi bag picioarele efectiv, îi comand. Dacă-s urâți, îi trimit înapoi. (Observați autonegocierea, da? Nu cumva să am vreun piculeț senzația că mă răsfăț sau că merit o pereche senzațională de bocanci care știu sigur că mi-s buni și că îmi plac.)

Și mi-au venit minunații la Sibiu, că acolo mă aflam. Doar că m-au găsit cu branula-n venă, așteptând să intre calmantul în organism. Nici n-am putut întâmpina curierul. I-am scos din cutie cu o mână și i-am privit, că nu i-am putut proba. Erau frumoși și perfecți, nici nu mă gândesc să-i returnez. Doar că prea târziu un piculeț.

Ca atunci când ți-ai dorit o păpușă Barbie de la Moș Crăciun, dar nu ți-a putut-o aduce. Ți-o poți cumpăra singură acum, adult fiind, doar că farmecul e diferit.

Sfatul meu e să nu așteptați. Spargeți-vă în figuri. Nu există cei mai frumoși bocanci, nu există ”must have” sau altceva. Cei mai cei sunt ăia pe care vi-i permiteți și vă plac. Și nu mai stați pe gânduri. Bucuriile astea mici, care pot fi cumpărate cu un card, sunt grozave, pentru că știi ce ai de făcut să le obții. Muncești pentru banii tăi, că nu îi furi, Doamne feri. Deci cheltuie-i pentru tine, atunci când simți. Nu încurajez consumerismul, dar știți ceva? Să nu vină o zi,

SĂ NU VINĂ O ZI,

când ajung pantofii, dar tu ești legată de perfuzie și nici nu poți să îi probezi.

Tu faci diferența în viața ta, dar și în a altora.

Să nu aștepți după nimeni altcineva. Iar dacă tot am zis de Otter, pe 11 noiembrie se dă startul campaniei de Black Friday. Încă mai au mărimea 38. Dacă vor scoate bocancii mei reduși, să vezi ce mă oftic. Pentru că diferența aș fi putut-o de exemplu transforma în niște ciocolată sau într-o donație către o cauză socială. Ceea ce Otter și încurajează să faci. Partea a doua, să salvăm pe cineva, nu neapărat o femeie de ciocolata sa.

Reinterpretăm matematica! Otter promite o diferență serioasă dintre prețurile întregi și cele reduse. Știm din anii trecuți că se ține de cuvânt. Și vine cu o propunere: Să dăm o valoare socială acestei diferențe. Să o redirecționăm spre o cauză caritabilă.

Eu voi lua ghetuțe pentru copii de Black Friday.

Iar pe sistemul ”hainele și papucii copiilor sunt responsabilitatea părinților oricum”, diferența dintre prețul întreg și cel redus o voi dona.

Nu e o justificare, e o inspirație. O voi dona Asociației Niciodată Singur. E o asociație care luptă să oprească pandemia singurătății vârstnicilor din România.

Cred că e important să vorbim despre ei mai mult, că statul îi bagă în pensie ca pe o condamnare la chin. Și e important să ne preocupăm de ei, ca un exemplu pentru cei mai tineri decât noi: așa se poartă cu bunicii, măi, indiferent dacă sunt sau nu ai tăi. Bunicul din clip mi-a amintit de al meu, care stătea ore în șir și se uita pe geam. Aveai senzația că mă așteaptă mereu, până într-o zi când eu tot apăream, dar el nu mai era.

Recapitulăm:

 • reduceri masive de Black Friday în magazinele din rețeaua Otter Distribution (Tezyo, Gryxx, Epica, Aldo și pe otter.ro)
 • reducerile sunt active pe site din 11 până pe 13 noiembrie. Furăm startul un pic, și am primit un preview la ce reduceri vor fi (click AICI). Putem alege, adăuga la favorite, iar site-ul va deveni activ pe 11 noiembrie dimineața, când putem da comanda. Din experiența anilor trecuți, fix modelul care îți place ție le place tuturor și majoritatea femeilor au măsura ta, deci nu e de pierdut vremea.
 • peste 4000 de modele de încălțăminte și marochinărie reduse
 • peste 270000 de articole la reducere

Nu e obligatoriu nici să cumpărați pantofi, nici să donați. Dar dacă aveți bunici în viață ori părinți, e obligatoriu chiar acum să-i sunați.

p.s. Nu vă arăt bocancii mei, că toate vă luați :p

Photo by Annie Spratt on Unsplash

Articolul anterior

Schimb de soacre, episodul 9: ”Dragonul roșu scrie cu majuscule”

Articolul următor

Încă una de râs, de pe șantier: ”Lăsați că merge și-așa” nu e principiu bun de viață

7 Comentarii

 1. Andreea

  Nu vreau sa fiu gica contra, dar foarte multi varstnici din Romania sunt singuri pentru ca si-au tratat copiii intr-un mod execrabil. Eu sunt una din persoanele care isi viziteaza mama rar si nici atunci de placere. In copilarie si eu si fratii ei eram batuti si umiliti, iar mama ne spunea mereu ca de-abia asteapta sa scape de noi, asa ca incet, dar sigur am exclus-o din viata noastra.

  • e un adevăr și aici, dar e și o părăsire a societății în general. Bătrânii nu mai sunt integrați în societate, să intre la pensie e ca o condamnare la sărăcie și mulți trăiesc așteptând moartea.

   • Andreea

    Sunt de accord si cu perspectiva ta. Cred ca tine si de cultura noastra care e profund marcata de varsta. E mentalitatea asta cum ca la varsta X nu se mai cade sa facem X lucru, cand de fapt e o limitare daunatoare.

  • Anca

   Si mai e o problema. Uni barbati cand ajung in varsta si au ghinionul sa le moara sotia, sunt practic incapabili sa aiba grija de ei.
   Pentru ca in generatia lor nu au facut curat, am vazut in blocurile pe unde am stat situatii triste rau.
   Nici sa-si gateasca ceva nu se descurca. Pe de o parte mi-era mila de ei, pe de alta doamnele 80 , singure, ani reuseau sa tina in conditii decente casa lor.
   Mi se pare foarte trist. Asa erau vremurile inainte, dar timpul nu mai are rabdare cu ei cum ar zice moromete

 2. Ioana

  Eu mi-am luat anul trecut de la Otter de Black Friday niste UGG uri superbe datorita tie, Miruna! Anul asta nu mai am dorinte arzatoare…dar tot pun ceva in wishlist :)) si tare iti multumesc!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 148 queries in 0.169 s