Încă una de râs, de pe șantier: ”Lăsați că merge și-așa” nu e principiu bun de viață

Suntem pregătiți de iarnă. Casa noastră e închisă deja de o vreme. Avem acoperiș, avem terasă, avem de toate. Îl avem și pe Adi Soluție, că datorită lui se întâmplă multe. Și pe frumoasa lui soție, Andreea cu globul de cristal care citește gânduri.

Cu toate problemele, cred că am ajuns pe șantier de 3 ori de când a început școala. Soțul meu n-a mai fost de 3 săptămâni, pentru că viață. Dar pentru că îl știm pe Adi acolo, ne simțim în siguranță. Adi e genul care îți povestește DUPĂ ce probleme au apărut și ce soluții a găsit la ele.

Ultima boacănă de râsul lumii e cu geamurile. Ne-au montat tâmplăria, da, supergeamuri, superfantastice și cele mai bengoase. După ce ne-au umflat capul cu șapte camere, trei foițe de sticlă, supapă de aer, garnitură de nu-știu-care, izolare, șmecherie mare.

Când au montat rulourile, au uitat firele electrice pe dinafară. Opaaaa, n-aveai cum le conecta la priză.

Până și șeful de la geamuri și-a pus mâinile-n cap, când a văzut isprava băieților cu montajul.

Cu ce soluție ingenioasă au venit domnii?

Să dea o găurică prin geamuri, ca să tragă firele înăuntru.

.

.

.

O să ne imaginăm împreună fața lui Adi Soluție, care la multe răspunde ”se mai întâmplă”, dar … nu la toate.

La unele, îi pune să dea jos rulourile, să tragă cablurile și să le remonteze.

Photo by Rob Wingate on Unsplash

Articolul anterior

Despre diferențele pe care le poți face în viața ta și o invitație să-ți suni bunica (sau pe a altcuiva) (p)

Articolul următor

Schimb de soacre, episodul 10: ”Datorez soacrei transformarea mea într-un om complet”

12 Comentarii

  1. Ioana

    Mare noroc cu prietenul Adi. Pare foarte capabil. Și eu aș fi cerut să fie refăcută lucrarea.

    • Normal! Avem chiar noroc că l-am găsit, le datorăm asta copiilor. Că așa l-am cunoscut. Apoi, că el a vrut să ia lucrarea noastră. S-au aliniat niște planete, să știi.

  2. Roxana

    Bravo, Adi!!
    Ce ma bucur sa aud cand exista un Adi. As putea fi geloasa.. Eu am acum o problema pentru care alerg de zici ca ma pregatesc pentru olimpiada.

  3. Mihaela

    Asa ar trebui sa se procedeze mereu. Aia cu se mai intampla…. nu mereu are si solutii viabile in constructia unei case…. Felicitari Dirigintelui de santier!

  4. Gaura in geamuri?!
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  5. Maddie

    Noua ne-au instalat geamurile din acoperiș fără gulerul de izolație care a venit cu geamurile pentru ca au făcut gaura prea mică, deși geamurile au fost disponibile pentru măsurare dinaintea începerii lucrării. A trebuit sa dea geamurile jos, sa refacă structura acoperișului pentru a le reinstala. Am plâns și înjurat vreo jumătate de ora, și preț de vreo 10 secunde ne-am întrebat dacă merge și așa. Ține cont ca lucrarea a început cu o săptămână înainte de pandemie și izolare, asa ca nu puteam fi acolo când erau și ei, deci inspecție la finalul zilei după ce au plecat și lăsat instrucțiuni scrise pentru a doua zi. S-au apucat de instalat bucătăria, iar la finalul primei zi (vineri seara) am fost sa inspectam. Am crezut ca iau foc când am văzut cum au instalat-o. Am făcut instrucțiuni detaliate peste weekend, șurub cu șurub și bucata de lemn cu bucata de lemn cum se instalează, în total vreo 20 de pagini de instrucțiuni. Luni dimineață când au venit ne-au sunat și au zis ca ei nu pot sa instaleze bucătăria asa cum vrem noi așa că ne vor da banii înapoi. Și uite așa, în mijlocul pandemiei am învățat cum sa instalam bucătării, sa montam parchet, gresie și faianță și am economisit mai bine de o treime din costurile renovării 😂

  6. Elena

    Solutia corecta era sa va spuna sa faceti gaura in zid si sa scoateti prize afara! :))
    In alta ordine de idei, cine are rulou de exterior pus in casa?? Cine? Cand am vazut, mi-a facut capul explozie!! Dar beneficiara aka mama si adjunctul sefului de lucrari aka sotul meu, au zis ca e ok si asa!!

  7. ADINA

    Eu sunt business analyst and vad ca lucruri de genul asta se pot intampla foarte usor in IT. Noi am trecut de curand printr-o renovare si am experimentat o multime de provocari (trebuie sa recunosc ca nu similare cu ale voastre). Ce am observat e ca exista o mare diferenta intre ce vrem noi si cei care vor executa ceea ce vrem noi. Si aceasta diferenta este legata de skillurile pe care le au sa execute ce vrem noi. De aceea, inainte de a incepe am intrebat: Puteti sa faceti ce va cer eu? Si bineinteles, e bine sa stii ce vrei si sa comunici acest lucru cat mai detaliat. Daca te intalnesti cu situatia asta inainte de a incepe lucrarea exista doua optiuni: lower your expectations sau schimba echipa. Mai complicat e atunci cand zic: Da, putem si am mai facut asta. Insa rezultatul nu e la nivelul asteptarilor tale. Ai vrea sa intalnesti oameni care sa zica: eu nu am mai facut, o sa incerc dar s-ar putea sa fie sub nivelul asteptarilor pentru ca e prima data cand fac asta. Din pacate, IT-ul nu e ca in renovari/constructii. Asa ca, pentru cei care construiti, va doresc cat mai multa rabdare si bani extra in buget pentru intamplari de genul. Spor la renovari si construit.

    • E simpatic ce spui, doar că viața nu e o schemă logică, if or else. Nici construcțiile. Noi vrem o casă, ai idee câți oameni participă la facerea ei? Cum dau vina unii pe alții? Eu nici măcar nu știu ce să cer decât… o casă. Dacă nu l-aș fi avut pe Adi, șanse mari să nici nu fi observat firele alea sau multe altele, habar nu am. Cei cu tabla au stricat două glafuri, care acum sunt orientate spre casă, în loc să direcționeze apa spre exterior. Ăia au zis că așa erau, că nu au făcut ei. haha, noroc că Adi are autoritate și știe ce vorbește.

      Așa e și la dentist: omul nu știe exact ce pași are de făcut medicul, știe că are nevoie de o plombă. Nici nu trebuie să știe omul meseria celuilalt, fiecare cu a lui. Doar că în construcții simțul responsabilității e undeva sub nivelul mării. Dacă șeful nu i-a supravegheat, ăia au făcut să fie făcut. Cine a plătit? Șeful, care nu avea nicio vină decât că probabil era pe alt șantier, să le facă rost idioților de altă lucrare. Și tot așa. Că fără ei nu se poate, e fericit că îi are și așa cum sunt. Și etc etc, nu se termină niciodată.

    • Problema este ca multi iti raspund “sigur ca am facut, suntem cei mai tari”, dupa care iti monteaza rulourile in interior (Elena, scuze ca am ras de intamplarea voastra, dar e amuzant, cand nu esti implicat ;)), WC-ul in dulap si aragazul pe acoperis.

      Eu lucrez SEO toata ziua, asa cum spui, dau de toti idiotii in munca mea, dar in general aici mai dai un “undo”, mai faci o chestie a doua oara etc. E mult mai usor virtual, decat sa dai jos fereastra si sa o montezi din nou.

      Miruna, bine ca ai un om ca Adi. Asta valoreaza “greutatea” lui in aur, sa stii. Asta ti-o zic ca nevasta de inginer de constructii, ca are si barbata-miu niste povesti de santier de ti se fac sinapsele pe bigudiuri 😀

  8. DOMNICA

    In 20 ani de casatorie am aranjat 3 apartamente , 2 intr-o comuna prafuita , cu apa la program si fara caldura, 2 fetite nascute inca din primul an dupa casatorie ….dupa 12 ani am reusit sa cumparam in oras un apartament, a fost visul meu .Dupa inca 6 ani am reusit sa incepem constructia casei , intr-un an a fost gata .Acum avem 33 de ani de cand suntem casatoriti ….insa ma intreb de ce sunt asa obosita psihic, cand va citesc postarile imi amintesc prin cate am trecut .Multa putere va doresc , greu …foarte greu .Noi am pus rulourile anul trecut.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 141 queries in 0.410 s