Schimb de soacre, episodul 8: ”Fosta era mai bună”

Acesta este un serial pe blog despre soacre. Nurorile îmi trimit povești muncitorești cu soacrele lor. Să ne distrăm, un fel de haz de necaz. Le public pe blog sub anonimat. Dacă vrei și tu să-mi povestești, aștept pe mail sau în mesaj privat.

”Nu știu cât de amuzant este. Eu și partenerul meu ne-am cunoscut destul de târziu, când eu aveam 33 de ani și el 37. Adică suficienți ani încât sa nu fim niciunul la prima relație.

Eu locuiam in București, la câteva blocuri distanță de mult-prea-iubiții mei socri, partenerul meu locuia in Germania, unde ulterior m-am stabilit și eu. Cum el lipsea mult din peisaj, ca sa ne mai alinăm dorul, ne întâlneam destul de des eu și socrii mei. Am crezut ca mi-a pus Dumnezeu mâna in cap la început, totul lapte și miere. Cum îmi spunea ea, draga de ea, că de când se roagă pentru fiul ei sa aibă și el o fată ca lumea, ca săracul e ghinionist de nu se poate.

După ce m-am mutat in Germania, am reușit sa văd si adevarata față. Inițial a început sa îmi povestească mie cum că fosta lui era frumoasă de pus in vitrină, doar ca nu era fată de casă si că ea i-a spus asta lui fiu-su, apoi ca fosta dinainte de fosta era foarte harnică, dar si foarte urâtă, mai apoi că băiatul ei nu a fumat si nu a băut alcool înainte sa ma cunoască pe mine (total neadevărat), că fosta prietenă a lui nu bea si nu fuma și că de aia nici el nu bea si nu fuma cand era cu ea.

Apoi la un moment dat s-a nimerit sa fie la telefon cu fii-su la un schimb de replici între mine si el, ea concluzionând “Offff, măi, mamă, nu ai avut si tu parte de o fată ca lumea”, eu auzind toate astea. In fine, ca sa zic si ceva funny, in primele câteva luni cand eu m-am mutat aici, am stat cu partenerul meu intr-o casa la comun cu mai multe persoane, adică foloseam bucătăria, baia, curtea si pivnița la comun.

Ei ne puseseră murături in speranța ca ajungem acasa sa le luam, noi nu am mai reușit sa ajungem si atunci ni le-au trimis prin cineva. Dar nu înainte de a își exprima curiozitatea: “Dar nu o sa va miroasă urat in camera de la murături?” Nu va puteți imagina ce râs isteric m-a apucat, iar fii-su o întreabă ce legătura au murăturile cu camera noastră, la care ea: pai dacă nu țineți butoiul in camera, vi le fură ceilalți! Parca ii si vedeam pe cei din casa fugind cu murăturile noastre care încotro!”

Photo by Jernej Graj on Unsplash

Articolul anterior

Schimb de soacre, episodul 7: Inspecția curățeniei, hobby-ul preferat

Articolul următor

Dacă la douăjde ani îmi era dor de părinți, oare fetița de patru ce ar fi simțit? Despre ÎMPREUNĂ, privilegiul celor norocoși (p)

6 Comentarii

 1. ADINA

  Muraturile, bate-le focul! Si nu un borcan, dar un butoi! Funny episodul.

 2. S

  De ce te-ai cupla cu toata familia cuiva? Daca respectivul are nevoie de asa ceva, sa ramana cu familia.

 3. rox

  ce inseamna ‘povesti muncitoresti’?

  • fapte. Adică nu voi publica un articol în care e descrisă soacra: că e rea, ipocrită, bârfitoare etc. Să fie cu acțiune, de unde să poată fi trase concluziile de către cititori

 4. X

  Pe mine soacra mă strigă pe numele fostei sotii a sotului, every fucking time, si la telefon si când ne vedem. Si nici macar nu zice un scuze ceva, se face ca ploua.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 134 queries in 0.167 s