Parada modei cu mama mea sau cum să-ți ridici moralul: când viața îți dă lămâi, vinde-le și ia-ți pantofi (p)

Articol cu poze, în care vă arătăm cum ne-am făcut de cap. Mai bine zis, ne-am făcut de picioare.

Am trecut amândouă printr-o perioadă nu tocmai roz. Iar mama a fost lângă mine, ca de obicei, cu trup și suflet. Nu vă bag în detalii, că vreau să fie un articol vesel.

Cert e că aveam amândouă nevoie de un lifting de moral,

dar nu din ăla făcut cu cremă și masaj, ci din ăla făcut radical, cu o baghetă magică. Și cum baghetele magice nu există, dar pantofi avem, să purcedem la cumpărături.

Primesc mesaj de la Raluca: salut, am un magazin de pantofi, aș vrea o colaborare. Stai așa, să văd mai întâi. Știți deja din articolul cu stilistul personal, că nu-s ceea ce am putea numi neapărat clientul ideal sau normală la cap.

M-am uitat pe alura.ro și i-am zis părerea mea: frumos, dar prețuri mari.

Ea mi-a răspuns: știu. Toate perechile mele sunt din piele și hand made. Sunt pantofi premium, calitatea costă. 

Bunicul meu ar fi fost de acord. Mereu zicea așa: ”La pantofi să nu te zgârcești. Mai bine o pereche de calitate, decât să te doară picioarele când mergi.”

Bunicul avea pantofi care scârțâiau, erau mereu impecabili și el- elegant ca un steag ridicat.

Cât m-au durut pe mine picioarele și câți papuci de carton am avut, s-ar învârti bietul pe unde o fi acum. Dar așa e când ești tânăr și sărac: ani întregi am preferat să am multe perechi, decât puține și de calitate.

Nu întotdeauna e ori, ori, dar nu mi-am mai luat pantofi de carton de la o pereche de botine din Primark, care au costat 15 lire în cap.

Tocmai mă mutasem în UK la iubitul meu după absolvire, încă nu lucram și mi se rupsese un toc în aeroport la singurele cizme pe care le luasem în bagaj. Iar botinele astea de 15 lire erau atât de frumoase, că nici nu știai care-i dreptul și stângul. Când le-a văzut iubitul meu de atunci, soțul meu de acum, a zis că el n-ar purta așa ceva nici să-l plătească cineva și a insistat că nici măcar nu le pot dona. Mi-am cumpărat la scurt timp altceva, fiindcă prețul era singurul lucru bun la ele, doar că nu le puteai folosi la altceva, nici măcar în ele să stai. Asta a fost povestea mea și niciodată papuci ieftin n-am mai putut lua.

La reduceri, da. Aia e altceva. Dar calitate și frumusețe, doamnelor și domnișoarelor, vine o vârstă când îți dai seama că ești mai frumoasă când nu te bat papucii la călcâi.

Bine, dar vezi că o să scriu fix așa. Cum mi se par, i-am trimis Ralucăi în alt mesaj. Și vreau să îi pipăi, să-i încalț, să mă conving personal. 

Da, bine, îți trimit tot stocul, n-am emoții deloc, mi-a răspuns.

Într-o zi am primit o cutie mare la Sibiu cu multe cutii mici.

Bucătăria noastră, Crăciun fericit:


Și da, așa vin ei, fiecare cutie e ambalată individual de un specialist în funde, care nu e specialist în funde, dar observați că ar putea fi.

Nu cred că o să mi se potrivească ceva, știi că eu îmi găsesc greu cizme damă și pantofi, am piciorul foarte lat, mi-a crescut cu două numere după sarcină, făcea mama.

Sigur că știu, doar trebuia și eu să semăn la pretenții cu cineva.

Adevărul e că are un picior lat și să își găsească greu ceva care să fie și frumos, și nici să nu arate a 43 de bărbați. Noroc că am insistat. La scurt timp, uitați-o pe a mea:

Fotomodel, ce mândră sunt de ea! Uitați cât e de frumoasă și de tânără! Femeia asta e de o forță incredibilă, să o mai admirăm oleacă înainte să trecem la următorul fotomodel, rudă apropiată cu primul:

Oops, a scăpat poza cu mine, care am botine cum sunt ale ei cizme damă. Pentru că, vorba prietenei mele, nu mai există haine sau încălțăminte pentru vârste diferite. Există doar ”îmi place și aș purta”. Sau ”nu îmi place  și nu aș purta”.

Astea-s perechile-vedetă din tot ce am probat, preferatele mele și ale ei. Poate era mai bine să le fi lăsat la final, dar nu m-am putut răbda. Ziceți și voi:

Eram destul de încântate așa. Vi le arăt la lumina din interior întâi.

Și la lumina zilei. Cât copiii au dormit, noi am fugit în curte și ne-am cam pozat:

Eu nu sunt fan animal print, poate știți. Mama, cu atât mai puțin. Cu cruci și Doamne-ferești. Dar acest model e atât de elegant, încât, observați, n-am pus poze decât vreo douăsutecincizeci. Au și pe negru, că tot ați întrebat:

Picior lat, unde?

Sunt subțiri, delicate, elegante din orice unghi te-ai uita. Vezi, îi zic mamei, ce face un croi bun la pantof. Avantajează piciorul, îl flatează, te face ca din revistă în bucătăria ta.

Și ca să nu vă imaginați două femei bând cafele și probând papuci, pozându-se și postându-se pe blog apoi, poftiți o poză din making of. Behind the scenes. Nimic nu a fost regizat, e destul de evident, dar un pic ne-am și distrat:

În ordinea apariției, de la stânga la dreapta: tata, Victor, eu, mama. Colorați și zăpăciți, că trebuia și eu să semăn cu cineva 🙂

Mai departe, stați că mai avem.

Botinele roșii, poftiți de aproape să le vedeți: 

Merg și la fustă, și la pantaloni. Sunt clasice with a twist. Au elastic și fermoar. Eu am piciorul foarte subțire, ea îl are foarte lat, vedeți cum vin pe două tipuri diferite de balerine sau maybe not.

Acum mi-a trecut prin cap că o să vă luați papuci fix ca ai noștri și că ce mă fac, dar eu mi-am ales deja ce voiam, deci n-am stres cu epuizare de stoc și-așa.

Există variantă ghete damă pe negru și fără lac, cu cataramă mai discretă. Acestea sunt mai de toată ziua, dar când ai totuși ceva elegant, zice mama, eu i-am zis să meargă și la piață tip-top.

Viața e prea scurtă să nu ne îmbrăcăm de 5 stele inclusiv la somn.

Mama iubește un pic de toc, întotdeauna o știu pe tocuri, oricât ar fi ele de mici. De asta a și pățit ce a pățit după sarcină, când i-a căzut bolta plantară și i-a crescut piciorul cu un număr imediat, apoi cu două, în timp. Pentru că urca și cobora dealul Observatorului până la Clinici în Cluj pe tocuri de 8 și de 10cm constant. Ale tinereții tocuri. Cu mine printre coastele ei, vă dați seama ce sport național. Prin ultimele luni, s-a lăsat, iar corpul ei nu a uitat. Prin câte schimbări trec mamele pentru copiii lor!

Hait! Întrerupem un pic sezonul de botine cu niște Sepsy Mărioara, care scoate un crac. E greu să te pozezi fără fotograf. Faci douăsutecincizeci de poze până iese una decentă. Când ai și copii mici în jur, e și mai distractiv, poftiți:

Ieși fără cap, dar cu copil, că doar el e mai important. Iar ca să admirați în toată splendoarea aceste cizme negre, le-am pozat și ca o doamnă ce sunt:

Aș vrea să știți despre ele că îmi veneau foarte largi peste pulpă, dacă vreți să comandați. Poate e o veste bună pentru cineva. A vrut și mama să le probeze, dar erau cu două numere prea mici pentru ea.

Mă mănâncă degetele să vă arăt și ce mi-am luat, daaaaar…

aia

chiar

las

la final.

O să vedeți că nu-s zdravănă la cap, dar nu e prima oară când fac. Termin cu botinele, iar dacă voi nu rezistați, ăsta e momentul să părăsiți acest articol. Să nu ziceți că nu v-am zis.

Botine mai moderniste, cu această cusătură pe deasupra, piele, talpă mai groasă, merg la fustă și pantaloni, foarte comode pe piciorul meu îngust. Nu le-am păstrat, fiindcă am similar. Dar îmi plac modelul și culoarea. Nu poți greși cu ea.

Botinele cu șiret le-am ales pe altă culoare, doar că nu mai aveau mărimea mea. Raluca zice că acest model e best seller. Ce părere aveți, ați purta?

Aceste botine maro din piele întoarsă au un calapod foarte îngust. Raluca îmi scrisese de dinainte că așa e. Faza e că vârful ascuțit îți dă senzația e că îți adună degetele cumva. Dacă ați purtat vreodată ciocate, știți cum e. Fix așa.

Iar de botinele maro din piele întoarsă cu accesoriu metalic m-am despărțit cel mai greu. Pentru că sunt genul meu de speciale, de n-am mai văzut așa, de o să mă întrebe lumea de unde le-am luat. Lucrurile astea sunt faine pentru o femeie, deja știți. Nu ne îmbrăcăm să impresionăm, dar ne simțim bine când arătăm într-un fel.

Continuăm cu ceva delicios, niște mocasini care-ți fac poftă de macarons. Mocasinii ăștia au fost dragoste la prima vedere când am intrat pe site. Am știut că îmi plac, mi se potrivesc și îi voi purta mult. 

Mai am câteva perechi de mocasini încă din UK, i-am purtat până la epuizare. Sunt soluția perfectă când ai nevoie de ceva elegant și comod, când vrei să-ți pui o geantă prețioasă, care nu merge la tenișii obișnuiți. Doar că…

Îmi sunt foarte largi. Se vede și în poză, scuzați venele de pe picioare. De la tinerețe și sport  mi se trag. Ce vreau să spun e că accesoriul din metal nu e strălucitor, e discret și elegant. Aici pare mai arămiu în poză. În realitate e mai spre argintiu. N-am vrut să-i scot în curte la lumină să-i pozez, fiindcă nu i-am păstrat. Mi i-aș fi luat pe ambele culori, de asta am și comandat mentă și roz. Bine, Raluca îi zice bej. Poate fi și un nude, să nu ne încurcăm în culori. Mie îmi plac teribil, am deja similari, dar sunt destul de uzați și mi-aș fi luat dacă mi-ar fi fost buni.

Iar acum să vă așezați, că vă invit la capitolul ”nu sunt zdravănă la cap”

Sandale de damă în octombrie, și ce?

Stați liniștite, că nu le port azi. Dar sandalele astea de roacăriță mi le-am luat. Pentru că voi nu credeți, dar eu sunt un spirit rebel în adâncul meu. O combinație între Mamimami și I want to break free. Adjudecat, mi le-am luat, sandale de damă,  în octombrie, la reduceri. Anul viitor la vară o să vreau să le fi cumpărat azi.

Și nu m-am oprit aici, pentru că și modelul ăsta m-a terminat:

Îmi place mult decupajul de la vârf, mi se pare că arată așa rafinat. E un elegant deosebit, plus că am un deget mai lung la picioare, vă rog să nu râdeți de el, deci mi se potrivesc perfect. În poza de mai sus pare că-mi sunt cam mari, dar e numai din cauza poziției în care stau. M-am culcat pe iarbă un pic, ocazie cu care am pătat și frumusețe de rochie, sper să iasă la spălat. Dar e ca la copii, probezi întotdeauna în picioare, când calci pe picior, nu când te arunci în iarbă și nu te pozezi cu picioarele-n sus.

La fel am făcut și cu costumele de baie de anul trecut. Cele cu aripioare, poate vi le amintiți din pozele de la mare. Sunt luate în toamna de dinainte, comandate, așteptate. Cine avea costum de baie în dulap, fără bătăi de cap, când vara a început? Nu că mi-ar da mie costumele de baie bătăi de cap, dar le-am prins la un preț excelent în octombrie și le-am comandat. Așa am făcut și cu sandalele acum. Fiindcă îmi chiar trebuiau. Adică, mă știți că nu sunt o cheltuitoare eu, niciodată n-am fost. Pantofi îmi cumpăr doar în două situații: când am nevoie și când n-am.

Ce prețuri credeți că au perechile pe care le-am probat? 3000lei, 1000lei, 500lei?

Le vedeți aici pe toate, dintr-un click: Miruna Ioani x Alura

Raluca a făcut o pagină specială cu modelele probate de mine și de mama, ca să le găsiți ușor.

Avem de la ea și o reducere de 15% la orice produse nereduse cu codul MIRUNA15, valabil 5 zile. (Sandalele nu vor fi pe pagina specială, fiindcă ele sunt deja pe pagina de reduceri.)

Comanda plasată până la ora 13.00 ajunge a doua zi (în timpul săptămânii). 30 de zile retur. Banii inapoi in 48 de ore de la momentul in care produsul ajunge la ei. Livrează și internațional, scrieți-le pentru asta un mail la contact@alura.ro .

Tot brand-ul ALURA și ALURA PREMIUM e din piele naturală 100% și handmade. Fiecare cutie e împachetată și verificată manual de cineva care se asigură că nu există defecte din fabricație. În fiecare colet primiți un thank you card și un alt voucher cadou, cu o sumă de bani pentru următoarea comandă. Detaliul cu fundele e de un mare efect, te face să te simți special. Să mai spună cineva că ambalajul nu contează.

Cutiile și foliile sunt din materiale reciclate sau reciclabile.

Cum mi s-a părut experiența cu ALURA.RO

Îmi place de owner, de Raluca. Știe că oferă produse premium, iar asta se vede în calitate și în preț. Ce oferă ea e un lux mass market, iar luxul ăsta se vede în faptul că încălțămintea e și frumoasă, și comodă, dar și în atenția la detalii. Iar Raluca nici nu vrea să pară altceva. Adică, fix genul nostru de om.

Primul ei mail a fost câștigător, fiindcă mi-a scris că are comunitate pe facebook, care-i lasă review-uri cinstite. Când i-am zis că mocasinii mi-s foarte largi, a zis că e prima oară când primește acest feedback și l-a adăugat pe site deja în timp ce vorbeam la telefon ”tip calapod: lat”. Exact asta e atitudinea! Nu vrei să vinzi orice-ar fi, ci vrei să i se potrivească femeii. Atunci toată lumea câștigă.

Se vede și se simte că produsele sunt premium. Vedeți și voi în poze. Mai ales în picioarele mamei, nicio pereche nu arată a 43 bărbătesc. Când croiul e bun, nu aș fi crezut, dar orice picior poate arăta subțire, delicat, elegant. Vreți să știți ceva? Tot ce vedeți în picioarele ei e măsura 40!

Dar cel mai și cel mai mult mi-a plăcut că i-am făcut o bucurie mamei. Bine, mai multe bucurii, nu vă spun câte, ca să păstrăm decența. Voi știți foarte bine că merită. Orice mamă merită, iar a mea a trecut într-un foarte scurt timp prin multe necazuri. Dacă emoțiile ar fi materiale, ar fi fost cu ele în ghips acum. Raluca zice că sunt multe femei care fac comenzi de tip mamă-fiică, n-am inventat eu roata. Ce bine! Să ne răsfățăm mamele pentru tot ce ne-au dat ele și pentru oamenii care suntem azi.

Cum puteți obține reduceri, recapitulăm:

 • 15%  la orice produs neredus deja de pe alura.ro: codul MIRUNA15
 • pagina lor de reduceri. Majoritatea sunt modele de vară, poate și voi vă veți dori la anul să fi cumpărat sandalele azi
 • 50 lei discount la produsele nereduse, dacă vă abonați la newsletter. Acolo primiți oferte cu reduceri care nu sunt publice pe site
 • Atenție, se poate folosi o singură reducere per comandă, discount-urile nu se cumulează

Aveți grijă de voi și have fun.

Articolul anterior

Schimb de soacre, episodul 5: Soacra ”Am Și Eu O Viață!”

Articolul următor

Schimb de soacre, episodul 6: Totul până la telenovele

17 Comentarii

 1. AlinaD

  Pantofii sunt faini, si botinele. O sa ma uit si pe site. Daaar: WOW, cum poate sa arate mama ta! Pe tine te stiu, esti minunata, dar cred ca stii deja asta. Dar nu te superi daca in comentariul acesta o mai laud o data pe mama ta, nu?

 2. Alta

  Frumos, frumos… dar iar porti blugii rupti?? Te zic bunicii 🙈

 3. Teo

  Mama ta nu pare prea încântată. Nu schițează nici o urmă de zambet.

  • Nu cred ca o cunosti prea bine si tragi concluzii grabite. In situatia de fata, era cat se poate de incantata.
   Am admirat enorm faptul ca a acceptat sa treaca peste durerea ei si sa faca aceste poze colorate. E un model de putere si eleganta femeia asta pe care o vezi in poze.

   • Carmen

    Dă-le-ncolo de încălțări, sunt frumoase, este drept, dar voi sunteți absolut minunate. Să treceți cu bine peste momentele de care spuneai, mama şi fiica, sunteți superbe. Am zis!

 4. Ecarulan

  Si ce bucatarie frumoasa!
  Si cat de slaba esti! Sper ca toti demonii adolescentii sunt pe deplin neutralizati acum!

  • mulțumesc tare mult, știu că știi că e important, așa că dublu îți mulțumesc, e un compliment. Sper și eu că sunt, dar cu nebunii ăștia niciodată nu poți să știi, așa că luăm fiecare zi cum o veni.

 5. Nikki

  Eu insist sa scrii o carte. Ai un stil Sophie Kinsella de zici că sunteți surori, și ceva in plus. Superbe încălțări și frumoasă mama! 🙂

 6. Bunica cu bundiță care a devenit vedeta

  Mulțumesc ptr tot !

 7. Ana

  Wow, ce mama frumoasa și eleganta. Culoarea roz o avantajează tare. Superb. Și tu semeni cu ea, Miruna. Părerea mea 🙂.

 8. Cora

  Misto doamne, misto bucataria, haioase incaltarile!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 172 queries in 0.202 s