Schimb de soacre, episodul 4: cu soacra la psihiatru

Acesta este un serial pe blog despre soacre. Nurorile îmi trimit povești muncitorești cu soacrele lor. Să ne distrăm, un fel de haz de necaz. Le public pe blog sub anonimat. Dacă vrei și tu să-mi povestești, aștept pe mail sau în mesaj privat.

Buna ziua,
Pai sa ma descarc si eu un pic: cand eram tineri, am decis sa stam la soacra, pana termina al meu facultatea si sa strangem si bani de nunta si de avans pt un apartament.
Eu lucram, al meu la facultate 2 ani, eu plateam toate cheltuielile, dar am reusit sa strangem bani. Am facut nunta, dupa nunta zice soacra – ”acum sa nu cumva sa-i faci vreun copil, pana nu termina facultatea!”

Am asteptat sa termine facultatea, ne-am mutat la apartamentul nostru. – ”de ce v-ati mutat asa departe, fugiti de mine?”

Am incercat sa facem un copil, nu am reusit nici cu F.I.V., am decis sa adoptam. La inceput nu era de acord nici cu adoptia, ca daca nu e copilul tau, cine stie ce se intampla si ce caracter are…

Imediat ce a iesit la pensie, s-a imbolnavit brusc de toate bolile, fara sa exagerez, in 3 ani a fost la vreo 40 de medici de diverse specialitati si singurele diagnostice au fost cele ref la coloana (cine nu le are?). S-a operat, am tinut-o la noi 7 luni sa se refaca, dar statea numai in pat, nu facea nimic si i-am cerut sa plece, sa o pot aduce pe mama sa stea cu fata cand e racita si noi trebuie sa plecam la serviciu si atunci ea a tinut sa imi aminteasca ca ea m-a ”tinut pe mine 4 ani in casa ei, eu nu o pot tine pe ea?”
Pana s-au prins si copii ei ca ce are tine de psihiatru… A rezolvat-o, acum e bine!

Photo by Mathieu Stern on Unsplash

Articolul anterior

Schimb de soacre, episodul 3: râs cu plâns

Articolul următor

Despre dermatita atopică – ce greșeli am făcut ca medic și ca mamă, deși le știam bine în teorie (p)

5 Comentarii

 1. Miha

  Despre soacra mea:
  -de ex. de fiecare data cand vorbim ma intreaba cand am de gand sa imi intarc copilul, ca vai doamne e deja timpul. Atunci cand m-a intrebat prima data, copilul nu avea implinit nici macar un an. Acum are un an si 4 luni, si aceasta intrebare continue sa fie adresata chiar daca am rugat-o sa nu mai deschida subiectul alaptarii pentru ca eu stiu mai bine ce nevoi are copilul meu. Asa ca de fiecare data cand iarasi ma intreaba ii raspund: o sa alaptez cat a da domnu! Si pana la 5 ani, daca o fi :))

  • Andreea

   Cred ca treaba cu intarcatul o are toata lumea. Bebelusa mea are aproape 1 an si 5 luni si absolut toata lumea din jur (mamici) ma inseamna sa o intarc. Eu lucrez de acasa, deci nu ma incurca de nici un fel alaptatul (nu tu scos si stocat lapte, plecat de la job, etc).
   Toti se pricep la toate, toti stiu ce ne trebuie, toti ma critica atunci cand imi vad fata cand pomenesc ca o alaptez cat mai pot.
   Ma simt constransa si furioasa totodata.
   Pe primul copil nu l-am alăptat, nu am avut atatea informatii si ma gafat-o.
   Visam ca am copilul la san… Si acum insista sa imi ia asta. Dc?

 2. Mamă de3

  Cea mai mare curiozitate a soacrei mele a fost când i-am făcut pe copii. E genul de soacra cu fusta până la pământ, nelipsită de la biserică, postește și apoi da ochii peste cap de cât de păcătoși sunt ceilalți.. Să revin, am 3 copii. După fiecare naștere a calculat, să vadă dacă nu cumva am făcut copii in vreun post.. Soțul, in luna de miere, verifica calendarul să nu fie sărbătoare ceva, să nu facem păcate.. la al 3lea copil, i-am zis că nu știu când l-am făcut, vedem când nasc… Până am născut m-a bătut la cap cu acest subiect! Nu s-au bucurat pentru nepoți, cred că încerca să mă sperie, doar doar renunț la sarcina. La prima sarcina chiar a vrut să îmi pună un filmuleț în care arată ce se întâmplă în timpul unui avort…
  Nu s-a bucurat că i s-a căsătorit băiatul cel mare, are doi băieți. Spera că niciunul să nu se căsătorească, soțul nu-și amintește altceva decât cât se vaită ea ce rău e măritată . Spera ca băieții să facă călugărie albă, adică să stea holtei acasă cu ea. Dar, în același timp, vara stătea prin casă într-o cămășuță transparentă de îi vedeam floricelele de pe chiloți, fără sutien, iar când stătea jos și eram și eu de față își punea o eșarfă pe genunchi, să nu se vadă sub fustă,atât era de lungă… cu doi băieți în casă de 26 și 17 ani. Și ea spera, să stea ei holtei acasă…
  Încă un lucru care m-a uimit, băiatul cel mic, fratele soțului, a ieșit într-o zi de la dus, doar in prosop, un prosopel care îl acoperea așa, pe o parte, trebuia să îl țină cu mâna. Eu eram in picioare, soacră-mea jos pe canapea. S-a dus în cameră băiatul, și-a luat o pereche de chiloți, s-a văitat că are o ață la chiloți, și soacră-mea l-a chemat la ea, și cum stătea ea jos, i-a rupt ață de la chiloți cu dinții… Băiat de 18 -19 ani, eram căsătorita de vreun an deja.
  Tot timpul nemulțumită de mine, nu mă ocup cum trebuie de copilul ei, ea care îi călca și apreta inclusiv șosetele și chiloții.. Ajunsese să îmi atragă atenția și dacă era soțul nebărbierit, eu eram de vină! Tot neamul mă știe că pe crucea soțului meu, iar copiii noștrii sunt greutățile lui. Au încercat și au sperat să ne despărțim, m-a vorbit de rău la soț, doar -doar înțelege și el ce greșeală a făcut căsătorindu-se cu mine.
  Au trecut 15 ani, și ei tot nemulțumiți sunt, băiatul cel mic -35 – e după fustele masii, el e cel bun. Soțul, e prost că ascultă de nevastă, aduce banii in casă, nu iese cu băieții… cel mai rău, nu înțelege că le e dator cu o viață, doar ei i-au dat viața ( adică soțul trebuia să fie un fel de sclav pe viață ) .

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 142 queries in 0.386 s