Cremele de față sunt ca periuțele de dinți: nu există cea mai bună, important e s-o folosești! Review NIVEA Cellular Luminous 630 (p)

O să vă spun un secret pe care toate femeile deștepte-l știu, dar nimeni nu vorbește despre. Nu există crema Tinerețe Fără Bătrânețe. Adevărul e că doar bisturiul funcționează. Nimic altceva nu dă kilometrajul tenului înapoi.

Chirurgia estetică (mai întâi neinvazivă, apoi tot mai invazivă) e singura cu rezultate wow. Atunci de ce inclusiv femeile deștepte dau banii pe creme?

Pentru că e tot ce pot face pentru ten. E pasul de dinainte de injecții și bisturiu.

Vă povesteam că la 36 de ani mi-am făcut cadou o piele nouă pe față.

Nu m-am dus la chirurg, ci doar m-am dat cu cremă în fiecare dimineață și seară. Pentru că tenul meu era atât de uscat, încât asta mă făcea să arăt și mai bătrână și obosită decât în realitate eram.

Contează mult. Poate n-ai bani de chirurg, poate n-ai chef de estetician. Sau poate nu ți-ai făcut curaj. Cremele nu-s degeaba, să știți. Abia după al doilea copil am înțeles ce înseamnă fermitate și ten uscat. E next level viața mea, dar nu mă plâng. Iau măsuri și la mulți ani.

Atenție însă. Crema nu trebuie să fie una scumpă. Dar nici cea mai no-name. Aici e ca la periuțele de dinți: nu există cea mai bună, secretul e s-o folosești!

Am terminat multe creme vara asta. Diverse. Pe unele le-am primit, pe altele le-am cumpărat. Am putut vedea diferențe, în sensul de care mi se potrivea mie mai bine.

Ce îmi doresc de la o cremă bună:

  • să pot respira (complicată treabă la tenul uscat, care înghite creme grase și ultragrase)
  • să nu transpir sub ea
  • să nu-mi dea fals pozitiv: adică păcăleala de hidratare, să facă o peliculă peste ten, dar când mă curăț, să se ducă și hidratarea la spălat
  • să nu mă piște dacă intră în ochi
  • să fie o bază bună de fond de ten
  • cea de zi să aibă SPF
  • cea de noapte să nu rămână ca o tencuială care să se ia și pe copii, și pe soț

Nu sunt o specialistă în creme, în muzică, în literatură sau dans. Știu însă când o cremă mi se potrivește, când o muzică îmi place, o carte mă emoționează sau un dans mă face să dau din picioare.

Am trei creme de la NIVEA despre care vă vorbesc.

Pe care le-am folosit vara asta nu pentru ce-s făcute ele, ci pentru că pur și simplu îmi plac.

nivea cremă față miruna ioani

În acest articol vedeți strict poze fără filtru și fără editări la fața mea. Dacă mă urmăriți de o vreme, știți deja că n-am nicio treabă să mă filmez și pozez fără machiaj, fără filtre. Știți de ce? Fiindcă io așa sunt. Uneori mă superaranjez, sunt atentă la cum cade lumina, îmi asortez șosetele la chiloți. Alteori n-am chef. Că așa-s oamenii. Imperfecți.

Eu nu sunt o studiată. Nu cred că stați pe pagina/blogul meu să mă admirați ce frumoasă sunt. Ce gene întoarse am.

Cineva mi-a scris într-o zi ceva cam așa: ”Și tu ai cearcăne! Nici nu știi cât îți mulțumesc că ni le-ai arătat! Poate sună egoist, dar cearcănele tale m-au binedispus întreaga zi. M-au făcut să mă simt normală.” și mi-a mulțumit.

Deci cremele astea.

Le-am primit de la Nivea acum o lună cu o indicație simplă: folosește-le și scrie ce părere ai. Să vedeți. Preferata mea este:

NIVEA Cellular Luminous 630, ser împotriva petelor

Ser sau serum n-am găsit în dex să însemna ceva legat de cremă de față. Vă zic să nu credeți că nu m-am întrebat, că n-am căutat. N-am găsit, dar nu știu cum altfel să-i zic, deci îngăduiți-mi, pretty please.

Eu n-am pete pigmentare sau n-am stat cu lupa să mă uit. Dar serumul ăsta catifelează așa fain tenul și lasă pielea ca o pârtie de sănuiș perfect. (Observați că îmi caut comparații din cuvinte care să iasă din sfera materialelor textile de genul mătase, catifea, satin)

Nu încarcă, nu transpir, nu se ia, când îi pup pe copii. Când mă dau seara, nu primesc reclamații de genul ”lasă-mă, că mă ungi”. Știți? Ați primit?

”Du-te de aici, că lipești”.

Nu-i nimic, am pățit eu. Deci serul ăsta e vis. Am pus și cremă pe deasupra, nu mereu, nu dați cu roșii. E mai bine decât nimic.

NIVEA Cellular Luminous 630, cremă de zi împotriva petelor pigmentare, cu SPF 50

Dintre cele trei, e în dreapta. Are și factor de protecție 50, ceea ce se simte când o aplici. Adică, nu aerisește fața la fel ca celălalt. Normal, trebuie să protejeze. Daaaaar e pe locul 1 în top cele mai bune creme cu protecție solară pe care le-am încercat vara asta din punct de vedere astupări pori și transpirat. Adică, tot transpiri un pic, doar că nu grav. Posibil și pentru că e totuși foarte cald, dar înțelegeți ce zic. Nu e nici pomeneală efectul acela de seră pe care îl am sub cremele pe care le folosesc la plajă.

NIVEA Cellular Luminous 630, cremă colorantă antipete pigmentare, cu SPF 20

nivea cremă față miruna ioani

Sticluța din mijloc. Când o scoți din tub, e albă. Devine colorată pe măsură ce o aplici. Vă arăt pe stories cum se vede. E ca un fond de ten diluat. Nu încarcă, nu te sufocă.

Pentru mine, e o variantă bună la fondul de ten. Mi se pare că, pe măsură ce ridurile fine apar în jurul ochilor, nu mai pot aplica fond de ten normal, fiindcă intră pe acolo și se vede urât la final de zi. Dar o ușurică din asta merge așa.

Atenție, am citit pe ele că nu se folosesc de mai mult de 4 ori pe zi. E ceva legat de felul cum influențează secreția de melanină pentru a reduce petele pigmentare.

Știu că unele femei constată apariția acestora după sarcini. La mine nu le-am observat. Nu mă deranjează, dar serumul ăsta e ceva tare fain. Nu costă mult, dar nici puțin, iar eu oricum nu m-aș zgârci la chestii pe care le înghite pielea mea. Și nici n-aș mai ține-o flămândă și uscată pe biata de ea.

Mai uitați-vă o dată la pozele mele din acest articol de frumusețe pe care îl vor citi cinci, poate zece mii de femei. Intenționat le-am lăsat așa. Fără editare, fără filtru. Ca să vedeți cât de diferit poți arăta doar dacă schimbi lumina. Sau unghiul camerei cu care le faci. Să nu credeți că cineva a întinerit în două săptămâni după ce s-a dat cu crema X. Nu există așa ceva. Ce se poate întâmpla e ca lumina să fie mai bună, tenul mai hidratat și da, în mod cert, persoana va arăta mai fresh. Ceea ce vă încurajez și pe voi indiferent ce creme aveți. Nu le țineți pe noptieră, secretul e să le folosiți.

Articolul anterior

Ziua in care n-am mai putut de oboseala

Articolul următor

Inima de mamă cu doi copii, care simte că-l înșală pe unul când se bucură de altul

1 Comentariu

  1. Floorica Gârbia

    Sunteți adorabilă!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 128 queries in 0.445 s