Ce am citit emoționant despre Elisabeta a 2-a, o Regină a Recordurilor

A avut cea mai lungă domnie din istoria Regatului Unit: 70 de ani.

A fost cea mai fotografiată persoană de pe planetă.

E probabil cel mai cunoscut om din lume.

Că 90% din populația lumii s-a născut după ce Elisabeta a 2-a a preluat tronul Regatului Unit.

Că domnia ei s-a întins peste 15 prim-miniștri, primul fiind Winston Churchill, născut în 1874, și ultimul Liz Truss, născută 101 de ani mai târziu, în 1975.

Ultima ei poză publică e cu o zi înainte să moară, dând mâna cu noul prim-ministru, Liz Truss.

Poate citiți și comentariile. O să înțelegeți exact că așa ceva, care să nască aceste sentimente în alții nu va mai exista. Sau nu prea curând în viața noastră, în orice caz.

Nu a murit o femeie, o mamă, o bunică, o regină, orice regină, ci un simbol.

Cred că nu există om pe planetă să nu se fi emoționat la vestea de aseară. Chiar dacă avea o 96 de ani, părea nemuritoare. Ne-am născut cu ea, era acolo când eram mici, la toate nunțile regale, la toate Crăciunurile cu câte un mesaj, a fost acolo și când ne-am făcut mari. Era ceva etern la ea. Și ceva-ul va rămâne, fiindcă femeia was one of a kind. În următorii mulți ani, Regatul Unit va avea doar regi bărbați: Charles, William și George.

E genul ăla de eveniment-reper despre care vorbești peste mulți ani ”2022, anul în care a murit regina”. ”Mami, eu câți ani aveam când a murit Regina?”. Poate nu noi, dar englezii așa vor vorbi precis.

Pentru toți ceilalți e un kind reminder că timpul trece, că trăim vremuri istorice și că am face bine să ne bucurăm de viață oricât de bogați sau celebri am fi, suntem singurii responsabili de eternitatea noastră.

Articolul anterior

Prima zi de grădiniță, din capitolul Inimă de mamă

Articolul următor

Cea mai bună reacție la cea mai mare prostie: Mă bucur că mi-ai spus!

6 Comentarii

 1. Ecarulan

  Chiar emotionant, nu ma asteptam. Parca era parte din viata mea si din istoria noastra europeana. Casa regala engleza a facut treaba buna de a ajuns asa un ‘reper’ pentru tota planeta.

 2. S

  Ca a vorbit saptamanal cu prim ministri nascuti intr-un interval de 101 ani…ok, cu ultimul doar o data. Dar asta mi se pare cel mai impresionant. Si nici nu se prea stie ce au discutat in 3670 de intalniri . Nu are puteri mari oficial, dar are puterea de a-l face pe prim ministru sa asculte ce are de zis.

 3. jcb

  Pacat de tot. A fost un exemplu de modestie si de bun simt.

 4. Dan

  Impresionante statitstici, o mare personalitate.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 142 queries in 0.360 s