Mă așteaptă copiii să îi spăl pe dinți, dar scriu repede rețeta pentru tocănița de gălbiori. Motivul? Am pus story că am găsit la magazin și cineva mi-a scris că și-a luat și acum așteaptă rețeta. Asta-mi mai lipsea 🙂
Deci scurt:
800g de gălbiori (400g are un coșuleț) -eu am făcut din două
jumătate de pachet de unt
400g smântână dulce (cred că merge și smântână acră -nu mai știu ce am folosit anul trecut. Cred că merge și mai puțină, că a ieșit cam ciorbă așa. Dar zama, cum se zice în Ardeal, a fost foarte apreciată și halită cu pâine înmuiată)
3 fire de ceapă verde (doar codițele)
pătrunjel cu generozitate -1 legătură
2-3 căței de usturoi
sare, piper
Am scuturat gălbiorii de iarba de pe ei (nu aveau pământ, erau curăței și am citit că ciupercile astea nu se spală). Pe cei mari i-am tăiat, dar nu pe toți. Oricum se fac mici.
Am topit untul în wok, cât să nu se prăjească și am adăugat gălbiorii. I-am lăsat să își tragă unt, apoi să își lase apă.
Între timp, am pregătit sosul: smântâna cu usturoiul amestecat și pătrunjelul cu ceapa tocați.
Am potrivit ciupercile de sare și piper, iar când au scăzut (au scăzut semnificativ), am turnat sosul peste ele și l-am mai lăsat câteva minute. Până am gustat din gălbiori și erau făcuți.
A ieșit această bunătate din care a mai rămas o cană mică. Am împărțit-o în seara asta între copii. Excelentă mâncare. Cred că mai iau o tură și fac cu smântână normală la cap.
Poftă mare!
Roxana
Ce bine arata!
Miruna
Poti sa stii! Si eu sunt mirata