Tocănița de gălbiori -rețeta simplă și rapidă

rețetă gălbioriMă așteaptă copiii să îi spăl pe dinți, dar scriu repede rețeta pentru tocănița de gălbiori. Motivul? Am pus story că am găsit la magazin și cineva mi-a scris că și-a luat și acum așteaptă rețeta. Asta-mi mai lipsea 🙂

Deci scurt:

800g de gălbiori (400g are un coșuleț) -eu am făcut din două
jumătate de pachet de unt
400g smântână dulce (cred că merge și smântână acră -nu mai știu ce am folosit anul trecut. Cred că merge și mai puțină, că a ieșit cam ciorbă așa. Dar zama, cum se zice în Ardeal, a fost foarte apreciată și halită cu pâine înmuiată)
3 fire de ceapă verde (doar codițele)
pătrunjel cu generozitate -1 legătură
2-3 căței de usturoi
sare, piper

Am scuturat gălbiorii de iarba de pe ei (nu aveau pământ, erau curăței și am citit că ciupercile astea nu se spală). Pe cei mari i-am tăiat, dar nu pe toți. Oricum se fac mici.

Am topit untul în wok, cât să nu se prăjească și am adăugat gălbiorii. I-am lăsat să își tragă unt, apoi să își lase apă.

Între timp, am pregătit sosul: smântâna cu usturoiul amestecat și pătrunjelul cu ceapa tocați.

Am potrivit ciupercile de sare și piper, iar când au scăzut (au scăzut semnificativ), am turnat sosul peste ele și l-am mai lăsat câteva minute. Până am gustat din gălbiori și erau făcuți.

A ieșit această bunătate din care a mai rămas o cană mică. Am împărțit-o în seara asta între copii. Excelentă mâncare. Cred că mai iau o tură și fac cu smântână normală la cap.

Poftă mare!

Articolul anterior

De ce nu lăsăm copiii în fundul gol pe plajă – explicația de la Pro Tv

Articolul următor

Când viața nu se întâmplă cum ai plănuit, cel mai important e să te adaptezi

2 Comentarii

  1. Roxana

    Ce bine arata!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 134 queries in 0.354 s