De ce nu lăsăm copiii în fundul gol pe plajă – explicația de la Pro Tv

Despre asta am zis azi la Vorbește Lumea. Tema e importantă pentru mine, că are legătură cu sănătatea unor omuleți și cu niște părinți care se străduiesc să facă lucrurile cât de bine știu.

Cred că suntem o generație de oameni care nu doar cresc copii, ci îi cresc într-un fel anume. Vrem să facem mai bine decât părinții noștri. Vrem să fim la curent cu tot ce e mai sănătos, corect, modern. Cred că suntem o generație care vrem să echipăm copiii nu numai cu bune maniere ca să nu deranjeze în societate, ci și cu instrumente ca să fie ei în armonie și în siguranță.

Nu îi lăsați în fundul gol pe plajă. Am zis asta în direct la pro tv. 🙂

De ce?

 • Fiindcă le poate intra nisip pe te-miri-unde și nisipul e foarte murdar, hello, infecții uro-genitale!
 • Fiindcă stratul de ozon e mai subțire și nu putem compara cu acum 30 de ani, când ne lăsau mamele noastre în cucul gol pe plajă.
 • Fiindcă soarele e tare nesănătos pentru pielea din zona genitală. Asta e o piele pe care niciodată nu o vede soarele, deci e mult mai sensibilă.
 • Fiindcă nu facem pipi în sufragerie, unde ne jucăm, deci nici în nisip pe plajă. Nici în apa mării. Marea nu e toaletă publică, bine?
 • Fiindcă nu suntem animale.

Am explicat pe scurt și pe lung să vadă toată țara. Am arătat și soluții pentru făcut pipi: avem scutec de apă, avem oliță portabilă și pisoar portabil. M-am mirat că inclusiv părinți din comunitatea noastră au zis că nu știau că aceste lucruri există, iar eu credeam că am scris de mi-au ieșit peri albi despre olița portabilă. Iată că încă e loc. Bravo, pro tv, că ai deschis subiectul acesta!

Le vedeți arătate frumos, cu subiect și predicat, în toată splendoarea la Vorbește Lumea:

Articolul anterior

Să-l știi că e acolo e uneori destul

Articolul următor

Tocănița de gălbiori -rețeta simplă și rapidă

6 Comentarii

 1. Delia

  As mai adauga si faptul ca traim intr-o lume nebuna si digitala. Nu vreau sa par paranoica, dar cine stie unde sau in ce scop poate fi folosita o astfel de poza.

  • Diana

   exact ce doream și eu sa adaug. Mă bucur însa că altcineva a făcut-o înaintea mea!

 2. Oana

  Pisoar. NU pișoar. NICIODATĂ pișoar. Fiindcă nu suntem animale.

 3. Camelia

  Nu stiu ce sa zic de riscul crescut de infectii urogenitale la copiii goi pe plaja. Oricum cu sau fara slip tot iti intra nisip peste tot.
  Nu e trecut nicaieri ca factor de risc.
  Nu cred ca e nesanatos din punctul asta de vedere.

  • Sabina

   Și eu sper ca e ok. Bebelușul nostru a stat numa cu nisipul în gura cât am fost la mare. I a plăcut mult.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 142 queries in 0.467 s