Cum mi-am găsit ținuta de banchet cu ajutorul algoritmului feisbuc de targetare

ținută banchet miruna ioaniLa banchetul de absolvire a facultății din Cluj am purtat prima rochiță luată din dulap, după care îmi pare rău și în ziua de astăzi. Am ales-o pe principiul că mă făcea să arăt mai slabă. Sau așa mi se părea mie. Astăzi știu că menirea hainelor pe lume nu e să te facă să arăți, ci să te simți într-un fel. Să îți fie cald sau rece, să nu te ardă soarele. Și musai să le porți tu pe ele, nu invers.

Am pierdut două zile de weekend căutând țol festiv la mall. M-am dus până și la Băneasa, acest rai al țîțelor injectate cu silicon. Eram pregătită să dau banul, să mă las fermecată de rochița din povești.

Ce-ți dorești, mă întrebau prietenele și mama.

Ei, aveam o problemă aici, fiindcă nu prea știam ce îmi doresc. Știam ce NU îmi doresc. Rochiță clasică de nașă mare. Nu e stilul meu. La banchetul dintr-a doișpea am purtat pantaloni și cercel într-o singură ureche. Nu sunt genul rochiță cu fundiță, deși posibil să par. Mie îmi plac unghiile scurte și gențile mici.

Vorba unei prietene deștepte: Miruna, tu nu știi? Țol festiv nu îți iei când ai nevoie, ci când găsești! Și nu găsești când cauți. Niciodată, asta e regula, credeam că știi.

Bineeeee.

După cele două zile în care am cărat copiii și bărbatul prin mall, până și la Mini Prix în Otopeni am fost, am decis: nu mai investesc nici măcar o secundă în acest task.

Să comand online puteam, dacă găseam ceva wow. Iar ce era wow nu părea de încredere, știți.

Ce se întâmplă cu o săptămână înainte de eveniment? Pac, feisbuc îmi servește o reclamă cu acel corset. Păi nu mi-a venit să cred, dar ce bine mă cunoaște algoritmul, my friends! Îmi făcusem cont și un serviciu online cu stilist personal. M-a nimerit cu ceva, dar nu era de banchet. Nimeni nu bate însă algoritmul, te pui?

Și cum site-ul avea niște poze fără silicoane pe femei, m-am gândit că n-o fi fake. Și că merită încercat. Am băgat un ochi, aveau showroom în București. Am executat o vizită pentru probat și am simțit că mi-a pus Dumnezeu mâna în cap. Sigur că era doar algoritmul feisbuc, dar lăsați-mă să cred.

După care am luat niște pantaloni palazzo de la Ema, fiindcă erau la jumătate de preț față de tot ce am văzut online. Și spre petrecere am plecat.

Am zis doar să vă zic, în cazul în care vă căutați țol festiv. Nu vă faceți griji, deja aveți un stilist personal, numai că nu știți: algoritmul feisbuc și instagram. Faceți click și stați liniștiți. Ținuta o să vă găsească negreșit.

Photo by Elice Moore on Unsplash

Articolul anterior

Să ne învățăm băieții despre consimțământ

Articolul următor

Dacă ar avea un sat, mamele nu s-ar mai simți greșite, fiindcă ar ști că normalul nu e cel prezentat în cărți

10 Comentarii

 1. Alexandra

  Prietena are dreptate. Sâmbăta asta am purtat la o nunta de zi o rochie h&m din colectia premium cred, luata acum vreo 3-4 ani cu aproximativ 300 lei. Pana acum sâmbătă a stat cu eticheta pe ea dar eu stiam ca va veni momentul cand o port! E genul de rochie care nu merge de zi dar nici la nunti de seara, merge poate la vacante ca e din broderie spartă. Când am cumparat-o nu aveam nevoie de ea pentru nimic dar știam ca trebuie sa fie a mea.
  Si cu papucii mai nou procedez la fel. Daca vad ceva wow, imi cumpăr. Dar trebuie sa aibă wow- factor.

 2. Catalina

  Un mare Da pentru District 24 care se numea Dacia 24 cand am descoperit-o eu pe Ema.

 3. Gaby

  Am inteles ca pantalonul e de la District 24. Topul tot de acolo? Ca nu prea inteleg.
  Oricum ai fost SU-PER-BA!!!

 4. Bela

  Pe weekend la un party am purtat o rochie de la Zara pe care mi-am cumpărat-o în 2009. De unde știu ? A fost prima chestie prea care mi-am cumparat-o când m-am mutat in Brașov. Aaa, acum pe weekend am purtat-o prima data la un party in Londra 🤦🏼

 5. Diana

  Subscriu, stie FB dar mai ales Insta exact ce iti doresti! Trebuie numai sa te gandesti la ceva ca nu stiu cum ‘simte’. De exemplu o sa am nevoie de o canapea in curand si jur ca n-am dat nici un online search (nici sotul!), dar Insta stie ce sa imi arate 🙂

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 154 queries in 0.155 s