Să ne învățăm băieții despre consimțământ

Curtea Supremă din Canada a decis că să nu porți prezervativ atunci când partenerul își dorește asta poate fi considerat abuz sexual.

Povestea e că un tip și o tipă s-au cunoscut online, au făcut sepsică de două ori într-o noapte. Prima dată a fost cu prezervativ, iar a doua oară ea a crezut că e tot cu prezervativ. El a întrebat-o dacă se simte mai bine așa, ea a răspuns că da, crezând că se referă la poziție. Doar că el se referea la fără prezervativ.

Ea s-a prins de lipsa prezervativului doar când el a ejaculat înăuntrul ei. Continuarea poveștii este un proces de toată frumusețea, care l-a făcut celebru pe el pe toată planeta, iar numele ei este protejat.

Sigur că eu nu pot comenta cam cum este un act sexual în care o femeie are impresia că el poartă prezervativ, dar el de fapt nu poartă. Îmi este greu să-mi imaginez cam cum poți să nu te prinzi.

Probabil că asta este treaba judecătorilor, iar dacă citiți detaliile despre știre, veți vedea că deja și-au dat mai mulți judecători cu părerea.

Această știre îmi amintește de un film serial pe care l-am văzut. Și de cat de important este să îmi învăț băieții despre consimțământ.

Nu mai știu cum se numește filmul, Dar am impresia că era vorba despre unul dintre miniștrii Marii Britanii, care în tinerețe abuzase două fete, dar nici măcar el însuși nu și-a dat seama de faptul că acel act sexual a fost un abuz, pentru că nu știa definiția corectă a consimțământului. Își dă seama de faptele comise abia după ce realizează trauma pe care a pricunuit-o uneia dintre femei. Dacă recunoaște cineva filmul și știe titlul, vă rog să ziceți.

Ce complicat mi se pare! De aia zic, educație sepsuală, educație sepsuală!

Articolul anterior

Toate mamele-și doresc să îi vadă mari și-apoi nu mai știu ce să facă să-i păstreze mici

Articolul următor

Cum mi-am găsit ținuta de banchet cu ajutorul algoritmului feisbuc de targetare

17 Comentarii

 1. Alexandra

  “Anatomia unui scandal “?
  Se apropie de ceea ce povestești.

 2. Laura

  Anatomy of a scandal pare a fii

 3. Oana

  Totuși, așa, la modul general, nu neapărat când e vorba de seps, de ce trebuie musai respectată dorința persoanei care zice NU și niciodată nu se ține cont și de persoana care vrea, și rămâne cu buza umflată?! Că pe mine genul ăsta de discriminare (mă rog, poate este prea deplasat termenul, dar nu găsesc altceva în clipa asta) mă duce cu gândul la nenumăratele ocazii în care copil fiind, voiam ceva ce-mi doream (ochelari de soare cu oglindă, de exemplu) și plângeam ore în șir dar taică-meu era de neclintit. Nu, era nu. Și basta! Adică mie tot un fel de autoritate absolută mi se pare chestia asta, să te retragi din orice ”negociere” dacă celălalt zice nu. Dar de ce să nu încerce celălalt să respecte dorința mea?

  • Elena

   Pentru ca fiecare decide ce face sau nu cu corpul lui și are drept absolut de veto. Nu cred ca trebuie intrat mai mult în argumente, nu?

  • ametist

   Îmi asum faptul că o să par agresivă, dar asta este. Nu îmi vine să cred că o femeie scrie aşa ceva..cum adică să iei în considerare dorința de DA? Păi dacă unul zice da, altul nu, şi cel cu nu cedează, asta se numeşte agresiune. Valabil pentru ambele sexe. Nu este nu şi trebuie cu toții să acceptăm asta, fără a ne comporta ca nişte copii care n-au primit jucăria preferată..come on..

   • Ema

    Și eu am citit de 3 ori comentariul doamnei Oana, și m-am închinat “și cu mâinile și cu picioarele”. Inițial am crezut ca îmi scăpa ceva și nu înțeleg eu bine, dar doamna chiar insinuează faptul ca uneori trebuie sa se facă voia agresorului, ca doar e și el un om cu o dorința, nu? Total greșit, în general, dar mai ales în dormitor, pentru ca un act de orice natura sa se întâmple, trebuie sa existe acordul ambelor părți! Daca se primește genul asta de educație acasă, ma refer la cel oferit de doamna Oana, nu ma mai mir ca sunt atâția bărbați care abuzează femeie și totodată atâtea femei care accepta abuzul!

   • Bea

    Dar Miruna insasi pare ca e o supertipa de care imi place foarte mult si sunt constienta de fsptul ca daca ii mai umplu blogul cu cacaturi, imi va edita comentariile sa apara drept ovatii ale ei sau ma va trimite in spam direct, de unde nu ma vor mai spala nici toate apele universului sa ies la
    Suprafata. Cu multa iubire pentru Miruna si, mai ales, respect,
    Bea

  • Julie

   Pana la sfarsit am crezut ca urmeaza o poantă.
   Pentru ca dreptul omului la proprietate, integritate corporala si emotionala e un drept de baza, pe cand ochelarii de soare cu oglinda sau “vreau seps cu tine si daca zici nu ma supy sau imi iau ce vreau” e un moft?

  • Mihaela

   Pt. ca cel ce spune ,,nu,, vrea sa ramana sanatos , nu vrea copii, etc. Cel cu ,,buza,,sa si-o umfle fie dupa ce are un acord fie in alta parte. Oricum, nu sufera o viata , cum sufera cel abuzat.

  • Oana

   Eu cred ca dvs nu prea intelegeti sensul cuvantului “consimtamant”, de ati ajuns sa comparati cumparatul unei jucarii cu actiuni asupra corpului altei persoane.
   Dezamagitor si faptul ca acest comentariu vine din partea unei femei..

  • Laura

   Iti dai seama ca aici vorbim despre corpul unei persoane si nu o amarata de jucarie?! Ce intrebare e asta: “dreptul celui care ramane cu buza umflata”?! Ti se pare normal sa ii oferi s@x doar ca sa nu ramana cu buza umflata?!

  • Bea

   Pentru ca e corpul EI! Tu compari ochelarii cu se*ul, pe bune?

  • Mariane

   Eu cred că acest comentariu al tău e mai degrabă o glumă sau o ironie l-a adresa celor care abuzează, dar a fost prea subtilă ca să se prindă valul de ,,comentatori,,.

 4. Silvia R.

  Cred ca de fapt ar trebui toti sa fim mai constienti de ce inseamna consimtamant. Sa fim constienti ca avem dreptul sa spunem NU, chiar si daca ieri, in acelasi context am spus da.
  Valabil atat pentru femei cat si pentru barbati. Ma deranjeaza cand copiii imi spin un NU ferm cand le cer ceva, gen “strange jucariile”. Dar pe de alta parte ii apreciez ca se tin tare pe pozitie, chiar daca mie nu imi convine. De multe ori am impresia ca, din contra, eu am multe de invatat de la ei.

 5. S

  Sepsi a luat bataie 3-1 aseara 🙁

 6. Claudia

  Zic doar atat: “Principiile placerii” pe Netflix. O serie de 3 episoade in care femeile invata multe, inclusiv despre cat de important e consimtamantul si efectele lui inca din copilarie!!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 158 queries in 0.185 s