Mesaj de la un medic si paramedic Smurd, care 5 ani a adunat copii zburati prin parbrize din masina

Am primit acest mesaj dupa cel mai recent articol pe tema scaunelor de masina pentru copii. Am permisiunea de a-l publica pentru voi.

”Buna Miruna! Iti scriu si eu in privat ca in comentarii se pierde. Iti scrie aici un medic si un fost paramedic la smurd care timp de 5 ani a adunat copii zburati prin parbrize din masina, din tir, care a resuscitat copii si care a fost de fata cand le-au spus parintilor ca nu se mai poate face nimic.

Te rog continua sa promovezi scaunele, sa faci educatie, sa le aduci aminte parintilor de asta.

Cand a murit primul copil in accident eram chiar in prinele garzi. Nici azi si nici peste 20 de ani nu voi uita tipetele mamei lui cand si-a dat seama ca a virat gresit si i-a alunecat masina si fiul ei a murit sau cum ne implora tatal sa sufle el peste fiul lui poate ajuta.

Parintii acestia care nu isi asigura copii macar cu un scaun auto, ok poate nu se poate cel mai cel sau macar rear facing, dar macar un scaun, sunt niste inconstienti. “Mie nu mi se poate intampla.” Pana ti se intampla. As face cea mai scumpa amenda din Romania ptr cei care nu isi tin copiii in scaune, poate macar pricep ceva.”

Sper, in continuare, ca totusi nu de teama amenzilor sa tinem copiii in scaune speciale de masina, ci pentru siguranta lor!

Articolul anterior

Când te uiți la viitor pe gaura cheii și îți dai seama că n-ai făcut doi pentru tine, ci pentru ei

Articolul următor

Să nu trageți chiulul! Merită să mergeți la întâlnirea de x ani de la terminarea liceului sau facultății

6 Comentarii

 1. Silvia R.

  Doamne, macar si de teama amenzilor, dar macar sa ii asigure. Nu mai conteaza motivul atata timp cat se salveaza niste vieti ale unor bieti copii.

 2. Ana

  Poate niste campanii mai agresive ar ajuta.. greu cu educatia cu blandete in directia asta din pacate…

 3. Raluca

  Si sa nu uitam de purtarea centrurii de siguranta si cand copiii mai cresc. Imi amintesc ca am vazut clipul asta la tv https://youtu.be/jhR-VNglt3k
  cand eram mica (fix cam de varsta fetitei din reclama) si din momentul acela am purtat centura fara sa imi spuna parintii sau alti adulti, ba chiar le spuneam eu oricaror adulti care statea in spate sa poarte si ei centura de siguranta.

 4. Jasmine

  In afara amenzile sunt usturatoare cu adevarat, si toti isi tin copiii asigurati. Daca parintii sunt inconstienti, macar autoritatile isi spun cuvantul si astfel se salveaza vieti.

 5. Madd

  Eu cred că o problema e că se face multă reclamă la scaunele foarte scumpe, da, testate, calitative, dar…

  De exemplu (exemplu aleator, dar e sâmbătă și sunt mai vizibili) sunt grămezi de oameni care merg cu mașina o dată pe săptămână sau pe lună, la cumpărături. Poate in București nu sunt așa vizibili, în orașe mai mici se vede. Bun, dacă o familie de genul întreabă de un scaun și tu vii cu recomandarea de 2-3000 lei, ala renunță. Că nu merita sa dea 2000 de lei ca el vine sâmbăta la Kaufland. Uneori nu valorează mașina 1000 e, deci ala nu da 500 E pe scaun, sa fim serioși.

  Prima dată trebuie făcută educație privind scaunul și atât. Scaun prins FERM în centuri și copilul prins în scaun și centuri. Nu branduri, nu avioane. Scaun din Auchan, 300 de lei.
  Ai convins/forțat/amendat populația și toți copiii au scaune? Etapa următoare. Pentru o mai buna siguranță, recomandăm scaunele cu omologarea X sau Y. Recomandam apoi RF. Și tot așa.
  Bine, asta ar implica să îi pese statului. Să fie săptămânal pe străzi și sa oprească mașini. Sa verifice dacă scaunele sunt bine prinse. Daca copiii au haine potrivite pentru drumul lung în scaun, sa dea sfaturi, să vină cu idei pentru părinții depășiți de situație.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 139 queries in 0.141 s