Aventuri de Casă Nouă (3): O zi din viața unui om care-și construiește locuință

casă nouă construiește miruna ioaniNu pot să scriu despre cai verzi pe pereți și floricele pe câmpii, când sunt cu salopeta murdară de la cum tocmai am descărcat niște fier cu un șofer de camion la noi în curte. Da, eu. Cu mânuțele astea două, cum ar zice Flooooooooorin Călinescu. Cu un metru și-un zâmbet.

Plătim o firmă serioasă să se ocupe, zicea soțul meu acum vreo doi ani. Îi luăm pe cei mai buni, pe cei mai serioși, nu ne zgârcim la din astea. Să avem noi vreme să ne ocupăm de ce ne place, să ne facem profesia (el) și blogul (eu). Fiecare cu ce se pricepe. Antreprenor general, project manager, șef de proiect, diriginte de șantier. Sună bine, numai că azi pe la doișpe așa, când mă ocupam mai în toi de blog, mailuri și clienți, (clienți, nenică, fiindcă de acolo vine parte din banii cu care plătim casa), sună telefonul:

-Miruna, ești ocupată?

-Nooooo, îmi număr coastele-n oglindă.

-În 30 de minute ajunge omul.

-Ce face? Alooo, e închis Pasajul de la Unirii și eu n-am elicopterul la scară.

Nu-i nimic, am făcut o magie, nici n-am trecut pe roșu, am ajuns la șantier chiar înaintea omului cu basculanta. Pentru că și atunci când alții ar trebui să rezolve, tot tu salvezi situația. Doamna cu blogul. Miruna cu salopeta. Blonda cu coastele-n oglindă.

Mi-a dat prin cap să-mi fac poză. Cum ar fi fost, imaginați-vă, singură-cuc pe un șantier de pe o stradă necirculată (la noi acolo, ești ca la țară): domnu șofer de camion, facem și noi un selfie? Pentru urmăritorii mei de pe insta. Sunt sepsy așa murdară de rugină?

Apropo, sper că-mi iese de pe salopetă, că pe mâini m-am frecat o oră.

Urmăriți-mă pentru mai multe detalii, fiindcă mă distrez și la altceva nu îmi stă mintea.

Photo by Tyler Nix on Unsplash

Articolul anterior

”Așa sunt copiii” nu e o scuză. E bine ca părinții să înțeleagă că nu numai ei sunt în vacanță, când merg cu copiii undeva

Articolul următor

Carameaua de azi e țiqara de mâine – testul ”ia-ți câte dulciuri vrei”

3 Comentarii

 1. Silvia R.

  Doamne, numai despre astfel de aventuri aud de la cei care construiesc casa. Mai bine te apuci singur si pui caramida cu caramida, ca tot acolo ajungi…
  Mult succes in continuare! Abia astept sa ne anunti ca te-ai mutat la casa noua!

 2. Ralus

  Bicarbonat, detergent lichid de rufe, putina apa și oțet. Magic!

 3. Eni

  Și se mirau unii-alții când am spus ca ne-am făcut acoperișul casei singuri! Nu a ieșit de 10, dar un 8.75 merită. Casa este din 1924, acoperiș de 15 m lungime, ne luau bani de manopera ca pentru o casa noua, și mai aveam de suportat și comentarii. A traversat (acoperișul) doua furtuni, este nemiscat, la vecinul nostru i-a luat jumătate acoperis. Dar am prins in șuruburi cum prevede specificatia producatorului. Nervi tari , în continuare!! Și câte am mai auzit cu furat materiale de pe șantier, sper sa nu aveți parte. Succes!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 134 queries in 0.393 s