Ca mama, sa vezi că frații se iubesc e Raiul

frații miruna ioaniInstructiuni precise inainte de serbare: Mami, sa nu il lasi pe Victor pe scena! O sa strice tot!

La serbare, nebunia de pe lume. Fiindca plouase, ne-am mutat cu totii de afara intr-un fel de camera unde a avut loc festivitatea. Copii si parinti, claie peste gramada. Si s-au asezat copiii de grupa mare in formatie ca pe un fel de scena.

Victor oricum intreba constant unde e Tudor. La un moment dat, zbang, a zbughit-o spre el. Sa il imobilizez sau fortez sa ramana la mine era o idee proasta, fiindca am fi deranjat mai mult decat sa… il las.

S-a dus.

Eu aveam deja tensiune 20. Transpirata eram oricum de dinainte.

S-a apropiat. L-a luat de mana.
Frate-sau a zambit, l-a primit. Canta cantecelul si il tinea in brate pe cel mic. Facea dansul si ii apuca manuta si lui. Dupa care s-au imbratisat, eu am plans, cel mic s-a intors si aia a fost, cred ca s-a mai dus de vreo doua ori.

Dar in momentul ala, cand l-am vazut pe cel mare cum il primeste, pastreaza, imbratiseaza, cred ca am vazut Raiul. E posibil ca asa sa arate viitorul cand eu voi fi oale si ulcele. Sper. Imi doresc. Toate eforturile merita in acest sens.

Brusc, totul capata alte sensuri. Nu e numai ce am pus in fiecare, ci si faptul ca putem pleca la Doamne-Doamne (peste vreo doua sute de ani) stiind ca nu ii lasam singuri pe lume.

Photo by juan pablo rodriguez on Unsplash

Articolul anterior

Ce poți spune în loc de ”Nu mai plânge”: ”Te iubesc și când ești supărat”

Articolul următor

Niciodată nu vor mai fi așa mici ca astăzi

2 Comentarii

  1. Oana

    Superb. Asta îmi amintește de soră-mea, când ne-am mutat de la grădinița de la țară la oraș. Eu trebuia să fiu grupa pregătitoare, ea grupa mare. Doar că ea nu voia să se despartă de mine. Și a plâns, și așa a ajuns să facă doi ani de grupă pregătitoare. Acasă a povestit așa părinților :”Și-am plâns, și m-am mai pus o dată pe plâns, și am impresionat-o pe doamna și m-a lăsat să stau cu Oana.” Poate am mai povestit pe aici asta. Te pup.

  2. Silvia R.

    Nu stiu de ce te miri! Asa mama, asemenea copii! Stii vorba aia: ce se naste din pisica, tot soareci mananca!
    Va imbratisez cu drag! Sunteti minunati!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 124 queries in 0.142 s