FDA-ul atenționează părinții legat de colacele de gât pentru bebeluși, după ce un copil a murit și altul e în spital

colacele de gât pentru bebelușiFood and Drug Administration (FDA) atenționează părinții legat de colacele de gât pentru bebeluși că ar putea cauza moartea sau rănirea copiilor.

Întotdeauna mi s-au părut sinistre, nici nu cred că am avut așa ceva. Deși, dacă se înfige mandibula copilului pe colac, poate fi distractivă senzația. Doar că nu prea ai cum controla asta la un bebeluș. Deci mai bine nu.

FDA-ul a dat joi un comunicat în care a spus că aceste colace nu sunt suficient verificate de ei pentru siguranța copiilor.

Au adăugat că un bebeluș a murit și altul a fost rănit, ambii în legătură cu colacele de gât. Și, atenție, ambii nesupravegheați.

Colacele pentru gât sunt folosite la băița bebelușului, în piscină, la mare sau pentru terapia cu apă. În comunicat s-a notat că atenție sporită e nevoie când colacele pentru gât sunt folosite în anumite cazuri.  Acestea sunt: ”întârzieri de dezvoltare sau nevoi speciale, cum ar fi spina bifida, atrofia musculară spinală (SMA) de tip 1, sindromul Down sau paralizia cerebrală.” (sursa)

Ce zice reclama

Colacele de gât, conform producătorilor, ajută la dezvoltarea motrică și tonifierea mușchilor bebelușilor. FDA-ul atrage atenția că ei nu au verificat aceste afirmații.

Ok, chiar dacă nu sunt mulți copii care au pățit nasoale, cred că e destul de grav ce au pățit. Cred că e bine să fie avertizați toți ceilalți părinți și terapeuți. Grijă mare la aceste colace, eu cred că putem trăi liniștiți și fără ele. Aveți grijă de voi și supravegheați copiii.

 

Articolul anterior

Avertizați-vă copiii: nu doar fetele pot fi vi0late! Un bărbat dă bani băieților aparent singuri în parcul Tineretului

Articolul următor

Nu luăm bunicii cu noi în concediu să ne servească, ci să ne iubească așa cum doar bunicii știu

7 Comentarii

 1. Silvia R.

  Sincer, acest detaliu, cum ca erau nesupravegheati este foarte important. Nu poti lasa un bebelus nesupravecheat in apa. Eu am avut un astfel de colac la primul copil, l-am folosit foarte putin, dar intotdeauna am fost langa el si la primul disconfort l-am scos. Au mai fost cazuri cu copii inecati in colac (alt tip) tot nesupravegheati. Deci supravegherea este cheia.
  Nu zic ca sunt bune sau nu, dar in primul rand un copil, mai ales bebelus, trebuie supravegheat in baie.

 2. Lili

  Sincer, pare ca de multe ori vrei sa creezi panica. Logic, asa atragi persoane care sa citeasca articolele. Intr-o lumea reala nu lasi copii nesupravegheati. Nu colacul omoara. Colac folosit de milioane de copii, a murit un copil lasat nesupravegheat.Da,am folosit la al meu copil, s-a distrat de minune, mereu supravegheat. Un copil lasat de capul lui poate muri in n moduri.

  • Ceartă-te cu FDA-ul, nu cu mine. Doar am dat mai departe un comunicat al lor. Logica e simplă: n-ai colac din ăsta, n-ai senzația că poți lipsi de lângă copil 2 minute. N-ar trebui să lipsești deloc, asta e corect. Dar n-ar trebui nici ca oamenii să fure, să încalce legea, cu toate astea, se întâmplă des. Deci noi căutăm soluții să nu se mai întâmple.

   Și oricum, mai bine panică decât copii morți.

 3. G

  Noi l-am folosit cu succes in ameliorarea torticolisului cu care s-a născut kid no2… dar întotdeauna sub supraveghere.

 4. Andreea

  Am folosit acest colac pentru fetita mea încă de la 2 luni. Se distra minunat la baie. Am observat ca mereu după baita dormea mai bine și colicii dispăreau. Bineînțeles, trebuie neapărat sa ajustezi la fiecare baita cu mare atenție spațiul în care copilul își introduce capul.
  Copilul nu se lasă nici măcar o secunda nesupravegheat și nici timpul de baie nu trebuie sa fie îndelungat.
  Oricum, informarea e importanta și trebuie sa ne facă mai precauți!

 5. Madd

  Și noi am folosit, dar unul dintre noi era in permanenta cu mâna sub copil. Să nu mai zic ca aproape de fiecare data eram amândoi de față.
  Sunt de acord că nesupravegherea a ucis copilul. Dacă nu avea colac dar era în apă de 2-3 cm și tot nesupravegheat, era vina apei sau a căzii?

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 144 queries in 0.506 s