Varianta mea de încălțăminte elegantă și comodă, fără dureri de spate și picioare umflate: mocasini de damă (p)

mocasini damă
Nu știam că le zice mocasini. Dar dacă mi i-ai fi arătat, le-aș fi zis clasicii papuci de babă. Asta, când eram mică, mă rog, mai adolescentă. Câțiva ani mai târziu, chiar înainte să am copii, au devenit varianta mea preferată de încălțăminte comodă și elegantă. Primii mocasini mi i-am cumpărat din Anglia. Din piele sau de lac, erau ideali să fiu șic și să pot alerga fără probleme. De exemplu, cu mama prin Londra, aici chiar ne cazaserăm la un Hilton de lângă Hyde Park:

mocasini damă miruna ioani

cu mama, Londra, 2014 – la probă rochie de mireasă

Aveam și unghiile de la mâini date cu ojă roșie în poza asta. Îmi lăsasem părul să crească pentru a-l putea aranja de mireasă. Și îi țin minte gecuța asta a ei, pe care mi-o cumpărase mie, dar am convins-o pe ea să o poarte. Da, unele mame nu se opresc din a-ți cumpăra haine nici după ce ai copii și ești măritată 🙂

Sigur că atunci când spui mocasini de damă, te gândești la o croazieră, o rochie largă, niște umeri goi, ceva între elegant și plajă. Dar am găsit niște mocasini din piele (ăștia din poză sunt chiar din lac), care nu arată de zici că-mi dau jos sacoul și rămân în costum de baie. Se potrivesc drăguț, mi se pare, chiar și după atâta amar de vreme. Ba îi mai și am fix pe aceștia.

I-am purtat și la botezul lui Victor. Am decis că n-are sens să mă cocoț pe tocuri înalte. Fiindcă am reușit să-mi calibrez așteptările după numărul de copii care vor trage de mine. Acolo urma să am un băiețel de ținut în brațe și unul de mână. Tocurile să aștepte până merg la facultate!

Fun fact: La serbarea lui Tudor am purtat o rochiță nouă. Lungă. Nu elegantă. Cu bocanci în picioare. Atâta a tras Victor de ea și de mine, atâta l-am tot luat și lăsat din brațe, că s-a lungi rochița, de o calc în picioare.

Deci cred că mai rămân în bocanci și mocasini o vreme. Că o să am tot timpul să mă cocoț pe tocuri, când n-o mai fi nimeni să tragă de mine, să vrea în brațe ori să ceară țiți.

 

Articolul anterior

Mame de fete și tați de băieți, cum vă ajutați copiii să-și accepte corpul în era Filtrelor Fără Număr

Articolul următor

Cum am mâncat în vacanță: 7 reguli ca să nu confunzi all inclusive cu all you can eat de 3 ori pe zi

3 Comentarii

  1. Adriana Stojanovski

    Eh, multumesc frumos! Tare bine mi-a picat articolul asta acum. Chiar astept livrarea cu pantofi “de babe” printre care si mocasini. Am realizat la 35 de ani ca talpa mea lata are nevoie de pantofi “wide fit” iar majoritatea celor standard pe care i-am cumparat imi “sugruma” degetele mici. Urmeaza sa donez toate tocurile pe care le am. Fiul meu are 2 ani jumate, deci mai trage de mine cativa ani si nu are rost sa am dulapuri pline de pantofi si nimic de incaltat.

  2. Iulian

    Sunt și de băieți

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 129 queries in 0.176 s