Așteptări pentru concediul cu copii?

concediu copii miruna ioani

Succesul pentru concediul cu copii e să setezi niște așteptări corecte din start. Mic ghid din proprie experiență, nu din cărți.

Dacă voi aveți însă copii mai mici și plecați cu ei în concediu, să vă așteptați așa:

Toată lumea o să se certe cu toată lumea, e normal.

Cu cât mai devreme, cu atât mai bine, să scoateți nervii pe care-i aveți. Copiii cu copiii, copiii cu adulții și adulții între ei. Toți ne certăm, așa începe orice concediu reușit.

N-o să vă odihniți.

Deci nu carecumva să visați că vă odihniți vreun pic. O să munciți cam de cinci ori mai mult decât atunci când îi duceți la grădiniță jumătate de zi. Decât atunci când știți cu ochii închiși unde sunt scutecele, pijamelele și periuțele de dinți.

N-o să mâncați stând pe scaun.

Deci să nu vă gândiți. Nu vă imaginați terase și pahare cu vin. Când o să mâncați, mai mult o să alergați. Stai, Gigele, să nu te îneci. Vino, Viorico, să-ți dea mama încă o guriță de caș.

N-o să vă îmbrăcați elegant.

Bucurați-vă dacă o să vă luați a doua pereche de pantaloni scurți sau bluza aia pentru restaurant. Pentru că n-ai când, n-ai cum, copiii vor fi peste tot.

N-o să vă c*cați.

Asta e cea mai cea, pe care nu v-o spune nimenea. Adică, oricum e greu pentru unii în călătorii. Sigur, nu pentru toți. Eu am niște pastiluțe cu verdeață care îmi dau o liniște de nedescris. Și peristaltism intestinal, de mai pot face încă cinci copii. Dar mersul la baie e de zece ori mai complicat decât acasă în mod normal.

N-o să citiți.

Deci credeți-mă pe cuvânt, pentru două paragrafe câte ați apuca, nu merită să cărați tot romanul de un kilogram. Dacă prindeți cinci minute fără copii, aș propune alte activități care nu necesită nimic din ce nu deja aveți, sper că înțelegeți ce zic 😉

N-o să slăbiți.

Chiar dacă nici n-o să mâncați, dar să nu vă prind cu cure de slăbire la restaurant. A unșpea poruncă pe care Dumnezeu i-ar fi dat-o lui Moise, dacă n-ar fi fost bărbat, era să nu irosească mâncarea făcută de altcineva. Încălzită de altcineva. Strânsă de altcineva. Păi, voi sunteți niște zeițe, vă rog să profitați.

Dar n-o să regretați.

Fiindcă în ciuda tuturor nu-urilor de mai sus, vor fi multe da-uri pe care nici nu le visați. Piciorușe grase prin nisip. Mânuțe cu găletușe în care apa face balet. Burtici în apă, lipite de voi. Sărmăluțe pe șezlong, învelite în prosop. Gurițe mici, învinețite de frig. Băscuțe care răsar din valuri și fac bâldâbâc. Copii care cer de mâncare, în sfârșit, Măiculiță Doamne, toate rugăciunile ți-au fost ascultate, amin.

Râsete. Descoperiri. Amintiri.

Merită să-i luați cu voi câtă vreme ei vor și vin. Ăsta e momentul, ăsta e timpul, cei mai frumoși ani.

Photo by Limor Zellermayer on Unsplash

Articolul anterior

Italia: Prima moarte asistată a unui bărbat de 44 de ani paralizat de la gât în jos: ”Sunt la capătul puterilor fizic și psihic”

Articolul următor

Nu folosi concediul ca să fugi de viața pe care o trăiești, ci ca s-o construiești pe cea pe care ți-o dorești

4 Comentarii

  1. Oana

    Pastilutele, care s pastilutele? Spune mi secretul 🤩

    • Fields of greens, de la forever living. Nu sunt laxative, sunt doar iarba impachetata cu putin piper, love them, le iau de ani buni de zile!

  2. Valentina

    Iarba as in iarba 😂?

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 140 queries in 0.165 s