ureche printată miruna ioaniMi se pare SF știrea asta, abia aștept să văd ce ne aduce viitorul! Sigur că nu desfacem încă șampania, dar avem voie să ne bucurăm. Să ne minunăm. Și să sperăm.

Specialiștii au luat o mostră mică de celule de la o ureche sănătoasă (chiar a pacientei) pentru a crea cartilaj nou. Le-au amestecat cu o ”biocerneală” pe bază de colagen biocompatibil și au printat o ureche după modelul celeilalte. Astfel, au obținut un implant pe care l-au botezat AuriNovo. În martie, pacienta a primit o ureche nou-nouță.

Joi, 2 iunie, compania care a produs implantul, 3Dbio, a anunțat că operația de transplant a avut succes. În comunicatul de presă nu au dat detalii tehnice din motive de confidențialitate.

Microtia e un defect congenital al urechii externe, care e foarte mică. În fiecare an 1500 de bebeluși din SUA se nasc cu acest defect, iar opțiunile de reconstrucție sunt limitate pentru ei.

Mai multe detalii despre caz aici.

O să mai fie nevoie de cercetare, desigur, dar acest transplant este, cu siguranță, breaking news în lumea medicală. Cine știe ce se poate dezvolta de aici! Și m-am gândit că aveți nevoie să vă începeți săptămâna cu o veste bună și niște speranță.