Varianta scumpă de pizza făcută în casă e cu aluat de cumpărat. Dacă îl faci tu în casă, ieși mai ieftin, doar că îți trebuie puțină organizare, ceea ce oamenii mâncători de pizza nu întotdeauna au.
De frământat să nu vă fie frică, am învățat până și eu. De la Gina Bradea. Îmi iese bun de fiecare dată, singura problemă e că durează să lași aluatul la crescut. De asta ziceam, că e nevoie de organizare.
Aluat de pizza -6,99 lei de la Mega Image
Tot timpul, gata crescut! Vine întins cu făcălețul și rulat pe hârtie de copt. Trebuie doar derulat și pus direct în tavă. N-are termen de valabilitate dubios de mare. Îl găsiți în frigiderul cu clătite gata făcute.
Sos de roșii – 3 lei
Pentru uns pizza. Toată sticla de 700g costă 16 lei. Să zicem că folosești 100g din ea, fierbi cu sare, usturoi și busuioc. Am socotit 3 lei pentru că ce ne-a rămas am pus la frigider și am mai folosit la vreo 4 pizze. Că nu pui mai mult de 2 linguri pe bucată, altfel se înmoaie prea mult. (Am încercat, de am copt aluatul de pizza pe toaster, fiindcă era pur și simplu umed, deși restul ingredientelor aproape se arseseră deja )
Cașcaval pentru pizza – 3lei
O pungă costă 9-10lei, să zicem că poți face trei pizze de aici. Am încercat și varianta în care am pus toată punga pe pizza. A fost mult prea mult, nu recomand.
Șuncă -4 lei
Costă 12 lei 6 felii. Sigur că poți pune mai multe felii, dar nu e necesar. O felie e suficientă, două sunt prea multe. Abia acum înțeleg și eu de ce, pe vremuri, pizza era mâncare de săraci, făcută din resturi.
Ciuperci 4-5 bucăți- 2 lei
Pe 5 bucăți de ciuperci Jumbo de la Mega am dat fix ieri 2,21 lei. Pe una au mâncat-o copiii crudă, codițele nu le-am folosit, deci îmi permiteți să socotesc doar 2 lei.
Porumb- 1 leu
Am găsit o conservă mică, din care ne ajunge să facem pizza de 3 ori. Costă 3 lei cu totul. Pui doar 2 linguri pe pizza și, veți vedea, o să ai cam de 5 ori mai mare bogăția de porumb decât când comanzi. E șocant, numai să încercați. Nu veți mai comanda niciodată extra topping de porumb pentru 3 lei! E mai rentabilă conserva mică, fiindcă mare nu ajungi s-o folosești pe toată și arunci, că se usucă la un moment dat în frigider.
Tragem linie și….
Total: 19,99 lei o pizza făcută în casă.
Dacă scădem aluatul cumpărat, ajungem pe la un 15lei (că ceva tot costă făina și drojdia). Sincer, sunt surprinsă. Mi se pare destul de mult, având în vedere că o pizza la restaurant/comandată e în jur de 40 de lei în București. Mai costă și livrarea.
Diferența însă e că dintr-o pizza din asta mâncăm și ne săturăm toți patru. Așa săracă (o singură felie de șuncă, serios?) e mult mai bogată decât ce comanzi. Sincer, din pizza comandată pot mânca lejer jumătate doar eu. Din asta, hm, nu prea, deloc mai bine zis.
Care e explicația mea:
Ingredientele din casă sunt totuși de calitate mai bună, plus că nu lăsăm margine deloc. Adică, acasă ungem pizza PESTE TOT, presărăm cașcaval până unde se termină marginea, nu rămâne nimic după noi.
Am făcut petrecere cu pizza la niște prieteni, băgat două din astea la cuptor, le-am mâncat: doi tați, două mame și patru copii. Ne-au ajuns, nimeni nu a mai cerut, nimeni nu a rămas nemâncat. Dacă am comanda – în aceeași formulă, da?- fără 4 pizze nu scăpăm, pe probatelea. Pentru că, na, nu gătim de fiecare dată când ne întâlnim 🙂 În lei: 40 versus 160.
Deci tot ieși mai ieftin per total. Ce ziceți, cum am socotit? Faceți pizza în casă? Pentru copii e o distracție ceva de speriat, iar pentru părinți iese o cină decentă și mai ieftină decât dacă ar fi comandat.
(Pizza noastră de aseară, înainte să intre la cuptor. Are în plus o ceapă roșie -0.3 lei)
Elena
Eu fac de la savori urbane. O pizzza groasa cu de toate. Unde stau eu, nu pot comanda. O idee ar fi sa facem si noi aluat si sa l congelam asa cum este cel de cumparat. Choiar m ai inspirat sa incerc. Eu aluaturile le dospesc cate 12 ore minim.
Alexandra
Facem des pizza in casa. Noi aluatul îl luam de la Lidl, este mai bun și vi l recomand pentru datat viitoare. Este tot proaspăt și încape perfect intr o tava de cuptor.
Miruna
Noi ajungem mai greu ma lidl, dar e hnul f aproape de noua casa si o sa ne abonam, dred. Bine ca mi-ai zis!
Mona
Da, facem si e cea mai buna pizza. De cand fac pizza in casa, cu aluat facut de mine, baietelul meu refuza sa mai manance pizza la terasa, ca cica nu ar fi prea buna :))))
Fela
Eu fac pizza cu aluat frământat. Il intind și îl pun direct în tavă sa crească cam 30 min. Apoi pun tot ce trebuie (ingrediente din producție proprie pe timp de vara), cașcavalul, ciupercile și maslinele le cumpăr. Fac mai multă ca e foarte buna și a doua zi!
Larisa T
Ideea e super! Eu aluatul îl dospesc mult când planific că vrem pizza a doua zi, adică îl fac seara și îl pun în frigider. Când nu planific, fac mai spontan, însă tot are timp de dimineața vreo 4 ore, merge și așa. Ceea ce nu am făcut niciodată, este să mâncăm pizza seara. Dacă mâncăm, la noi e masă de prânz. Pentru seara, mi se pare un pic “cam mult”… cred că e doar un fix al meu. Pe restul nici nu i-am întrebat. Eu nu le fac, și gata 🤓
Dar, da, pizza făcută acasă e mai ieftină, mai sigură (măcar știi ce pui în ea) și uneori și mai bună (în funcție de disponibilitatea mamei 🙊).
Pentru tine pupici, ești o drăguță, te urmăresc cu drag!
Daniela
Eu fac pizza numai in casa, cu aluat framantat. Am un castron de la tupper care se inchide ermetic si creste repede aluatul daca il mai si acoperi cu un prosop. Este delicioasa si mereu este primita cu placere 🙂
Angela
Content de nota 10, big like pentru postare!
Ecarulan
Cum? Ciupercile se mananca si crude? N-am incercat niciodata.
Si noi pregatim pizza in casa – mai putin blatul, dar locuim in alta tara si nu iese cu mult mai ieftina decat pizza lanturilor mari de facut pizza – cand e la oferta – altfel nu cumparam pizza caci mi se pare prea scumpa pentru ce e 🙂 sunt cam zgarcita 😀
Arata bine pizza voastra cu ceapa!
Noi punem mozarela inloc de cascaval.
Roxana
Eu fac aluatul acasa. Am o reteta super simpla, maxim 10 min de framantat si 30 min pentru crescut, iar recent am descoperit o faina italiana, speciala pentru pizza. Preferatele noastre sunt margherita si ton + ceapa.
Si confirm ce spune Miruna, ca pizza facuta acasa e mult mai buna si mai ieftina decat una cumparata.
Adela
Cine are masina de paine, adauga 45 min la “reteta” 🙂
Eu am facut si “pe loc”, si cu o zi inainte si bagat la frigider (unde se mai umfla putin).
Pana rezolvi intinsul si toppingurile, se incinge si cuptorul.
Dar la noi sunt uneori pe fix 2 tavi (ca n-o fac rotunda), cu blat subtire O:)