Truc de la farmacistă: Cum hidratezi rapid copilul cu diaree și vărsături (fără medicamente)

diaree vărsături miruna ioaniPentru că n-am scăpat nici noi de enteroviroza care circulă, vin cu ce am învățat nou și wow din acest episod. Adică eu am scăpat, dar vorba lui Tudor, nu-ți face griji, mami, tu ești oricum obișnuită să vomezi. Yey!

Deshidratarea e cel mai mare pericol la copiii cu diaree și vărsături.

Regula de aur e să îi ținem hidratați.

Grijă mare, în vărsături, stomacul nu va primi nimic. Deci ce avem de făcut după ce copilul varsă e să-i dăm pace! În niciun caz nu îi dăm nimic de băut sau de mâncat, că o să verse imediat la loc. Stomacul e în spasme după vărstătură și are nevoie de pauză să se liniștească.

Putem hidrata copilul cu guri mici de apă, ținute în gură și ”mestecate” înainte de a fi înghițite. Sau pentru a-și potoli setea, copilul mai poate lua guri de apă, să le țină în gură și apoi să le scuipe. Spălatul pe dinți și spălatul limbii ajută la senzația de prospețime și hidratare.

Intru în farmacie, cer săruri de rehidratare sub formă de pastile, că n-am avut succes cu plicurile și se deshidrata copilul. N-aveau. Dar eu necesitam o soluție rapidă. Ce-mi zice farmacista?

Să merg la Mega, să iau o sticlă de Gatorade. Gatorade e o băutură cu electroliți specială pentru sportivi, după sesiunile de efort. Și e albastră. Și bună la gust, se pare.

A funcționat. I-am zis lui Tudor să facă bine să pună mâna pe ea, că e singura șansă să îi dau ceva albastru să bea. Sigur, tot cu înghițituri mici, nu vă imaginați că a dat-o pe gât.

It worked. Să țineți minte când aveți nevoie și n-au la farmacie soluții acceptate de copii.

 

Articolul anterior

10 semne că sunt în burnout, nu în depresie

Articolul următor

5 recomandări pentru FITS 2022: la ce aș merge dacă aș avea mai multe zile de festival

9 Comentarii

 1. Oana

  Aur e informatia asta, Miruna! Al meu cel mare se dezhidrateaza rapid, am ajuns de cateva ori la urgenta dupa ce a vomat de doua-trei ori, o data era deja acidotic. Greu au montat si branula pentru perfuzia de rehidratare. Cand il vad ca se pregateste sa vomite, ma ia cu ameteala.

 2. Laura Andreea

  E grozav la entero, eu am aflat de la o prietena de el si a functionat de fiecare data la copii si la mine

 3. Virginia

  Ai mei nu mai sunt la varsta enterocolitelor si nu au avut variante in care sa ajungem la spital dar tare bine mi-ar fi prins informatia asta acum niste ani.

  P.S. Al meu baietel, cel mare, a vrut acest Gatorade dupa teza la mate de saptamana trecuta, sa o incerce si el o data-n viata. Am acceptat…are gust de pipi de pisica, altadata nu cred ca va mai vrea, ceva sarat-dulce… bleah.🤣 Dar bine ca functioneaza.

 4. Ana

  Bună! Aș adăuga aici și renumita băutură “pentru adulți”😅 care are cea mai faină reclamă de Crăciun. Ne-a fost recomandată de medic, așa, în ultimă instanță, când copilul nu accepta medicația.

 5. Malina

  Ca si solutii “neortodoxe”, dar recomandate de medic, am incercat cateva inghitituri de Sprite atunci cand apare senzatia de voma si cateva inghitituri de Coca-Cola pentru diaree.

 6. Cătălina

  Bună ziua!
  Pot spune ca și Coca-Cola are același efect !
  Bine de stiut

 7. Elena

  Aici in Austria ni s-a recomandat Cola la copii de prin 2015 si chiar funcționează.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 151 queries in 0.457 s