Căsnicia cu femeia care stă cu copiii acasă nu e pentru oricine

căsnicie femeie miruna ioaniAi intrat pe ușă și s-a închis în baie. Mereu o trece urgența din secunda în care pui mâna pe clanță. De parcă tu ai veni de la bere cu băieții, nu de la muncă. Dar nu s-a mai spălat pe cap de douăsprezece zile. Și pur și simplu nu se mai suportă pe sine.

De asta bărbații caută femeia-țiplă.

Țîțe, fund, piele de revistă. Pentru că femeia asta e atât de preocupată de sine și fără vreo perspectivă de viață, încât, când intri tu, bărbat, pe ușă abia așteaptă să își ia ochii din oglindă.

Căsnicia cu o femeie care stă cu copiii acasă nu e pentru oricine, pentru că e nevoie să înțelegi că nu taie frunza la câini toată ziua. Poate taie legume pentru aburit în diversificare. Poate strânge masa și peste cinci minute iar o pune. Sau poate leagănă două ore pentru un somn de trei secunde.

S-ar putea ca uneori să ți se pară că nu-i mai pasă de tine, de căsnicia voastră.

Că e toată ziua cu copilul, că nu mai are ochi decât pentru mogâldeața care o trage de țîțe. Dar e chiar opusul. Ea se trezește în fiecare dimineață și de mai multe ori pe noapte ca să construiască familia voastră. Să crească un om din puiul pe care l-ați adus pe lume.

E nevoie să înțelegi că vor fi zile în care vei intra pe ușă, iar ea va dispărea în baie. Zile în care se va încuia în dormitor cu un laptop în brațe. Seri în care tot ce-și dorește e un duș și să o lase toți în pace. Și toate astea, ca să fie aptă a doua zi să o ia de la capăt. Sau direct din aceeași noapte.

Nu uita s-o apreciezi pe femeia asta.

Nu cădea în plasa că e de datoria ei sau că ți se cuvine vreun strop din tot ce face.

Poate că nu mai e la fel de sexy cu părul prins în coadă și tricoul pătat de lapte, dar femeia asta îți ține copilul în brațe și te iubește mai mult decât îți vei putea imagina vreodată.

Articolul anterior

Și copiii care nu își ascultă părinții ajung să îi copieze într-o zi

Articolul următor

Mamele bune au gem pe podea, vase în chiuvetă, rufe în coș, stropi pe aragaz și copii fericiți

8 Comentarii

 1. Ioana

  Recunosc ca m-a surprins placut acest text in oglinda. Cu ambele sunt de acord! F frumos spus! O zice de aici o femeie care da, din pacate nu ar putea rezista cu cineva care munceste prea mult. Astfel ca te admir pentru familia ta si pentru cum intelegi sa faci lucrurile 🙂

 2. Eliza

  De indata ce am vazut titlul m-am bucurat ca ai scris si despre ea, nu doar despre el. Mi se umple inima. Multumesc! N-am copii, nici casatorita nu sunt, dar efectiv m-am simtit vazuta, deci ma gandesc ca si alte femei simt la fel.

 3. Ana

  Hm, de ce mi-au dat lacrimile oare?

 4. Ecarulan

  Cum vine asta cu fara vreo perspectiva de viata? Mi se pare ca esti prea dura. Dar poate ai vrut sa zici altceva decat am inteles eu.
  De ce n-ar fi in regula sa-ti traiesti viata preocupandu-te de tine, casa si barbat si atat.

  • Mona

   Nu cred ca asta a vrut sa spuna, nu e nimic in neregula cu aceasta alegere de viata. Eu sunt mamica si asta mi-am dorit de cand ma stiu, dar eu vad avantajele vietii in cuplu fara copii. Este o viata relaxanta, usoara, frumoasa, poate fi plina de aventuri, calatorii. Nu ca viata cu copii nu e plina de aventura, dar sunt de alta natura :))))) insa odata ce devii parinte, ai o anumita grija in suflet, permanenta, nu mai e ca inainte.

 5. Roxana

  100% real, dar e atat de minunat sa fi mama si sotie, uneori 😂😂😂. Asa ca… va lasa, intru la baie ca se aude o masina pe strada 🍷 P.S mama a 3 copii.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 147 queries in 0.494 s