Căsnicia cu un om care muncește mult nu e pentru oricine

căsnicia miruna ioaniDe asta, mulți bărbați nu rezistă lângă femei de succes. Și de asta, multe femei sunt profund nemulțumite.

Într-o zi a venit mai devreme acasă, adică pe la opt, și i-a pupat pe amândoi din ușă.

-Nu i-am mai văzut de două zile.

Da, fiindcă ajunsese cu o seară înainte când copiii dormeau deja de o vreme și dimineața plecase înainte ca ei să se trezească.

Căsnicia cu un om care muncește mult, indiferent dacă e soț sau soție, nu e pentru oricine.

Sigur că toți muncesc într-o familie și, dacă nu sunteți pe blogul ăsta pentru prima oară, puteți avea certitudinea că nu-s tocmai genul care minimalizez munca unei mame. Dar nopțile în care nu doarme. Duminica în care a zis că vrea să meargă la spital să-și vadă pacientul înainte de operație. Chiar dacă-l întâlnea oricum lunea, e cam greu să tai omul fără să-l vezi înainte.

Căsnicia cu cineva care muncește mult nu e pentru oricine. Fiindcă e nevoie să înțelegi că vor fi momente când n-o să fie disponibil pentru tine. Mese la care va lipsi de acasă. Poate serbări ale copiilor la școală.

Ai putea crede că sunt momente în care nu e atent la tine.

Dar el se gândește cum să poziționeze pacientul pe masă. Pe unde să taie cu bisturiul ca să salveze o viață. Nu știu ce alte responsabilități grozave există, dar sunt sigură că fiecare om are la jobul lui lucruri importante de care viața cuiva să depindă. Cum împart bugetul ca să pot da salarii la toată lumea și oamenii să aibă ce pune pe masă. Cum verific să fiu sigur că e așa cum trebuie.

Ai nevoie să înțelegi că vor fi zile în care o să fie obosit și stresat, că va ajunge târziu acasă și nu-și va dori nici ciorbă caldă sau altă mâncare pe masă. Ci să vă pupe pe toți din vârf de buze, să facă un duș și să nu mai vorbească cu nimeni. Nici nu va lua copiii de pe tine, iar asta e greu tare în anumite zile. Dar să vezi că nu e din cauză că nu îi pasă, ci că are nevoie să-și pună creierul pe pauză și să se odihnească pentru că o ia de la capăt primul lucru de dimineață.

Apreciază-l pentru ce face.

S-ar putea să nu fie mereu pe fază din cauza tuturor deciziilor care îl aglomerează. S-ar putea să mai uite care-i periuța de dinți a copilului cel mare sau unde țineți decorațiunile de Paște. Dar ăsta e omul care se exprimă cum nimeni nu l-a învățat  să o facă și care te iubește mai mult decât îți poți imagina vreodată.

 

Articolul anterior

3 reacții din social media la mărturia Vioricăi Vodă, din care putem învăța ceva

Articolul următor

Și copiii care nu își ascultă părinții ajung să îi copieze într-o zi

6 Comentarii

 1. Lydia

  Articolul acesta, pentru mine, a venit ca o “gură de aer proaspăt”, mămică de 4 copilași miculuți, job part-time și un soț tare bun, care muncește super mult. Mulțumesc! Prețios articol!😍

  • Roxana

   Same here! Mamica de 4 copii, fosta asistenta medicala actualmente studenta la medicina si fix azi ma gândeam ca efectiv nu mai pot sa fiu eu aia care le stie pe toate, mereu (chiar si pentru sot). Iar el… Ei bine, este chirurg . A prins atat de bine articolul si a venit in cel mai potrivit moment. Mulțumesc 🤗

  • Sabina

   Și eu tot mama de 4 copii. Am făcut un grup, mame de 4 se numește, întra dacă vrei!

 2. Eliza

  E adevarat ca nu e pentru oricine. Admir enorm oamenii ca el, dar nu cred ca mi s-ar potrivi sa fiu casatorita cu unul.

 3. Anca

  Mi-as dori undeva sa fie si niste bloggeri barbati care sa scrie cu atata empatie despre sotiile lor care muncesc mult. Eu am noroc , sunt sustinuta de partenerul meu in ceea ce posibil ca e adictia mea pentru perfectionism , dar familia mea de exemplu si societatea mai larg judeca femeile si mai ales mamele care aleg sa faca sacrificii pentru cariera. Adica era ok cand eram liceeanca sa stau week-enduri intregi ca sa rezolv probleme de fizica pentru olimpiada, dar acum nu se cade ca ajung uneori asa in urma cu spalatul ca trebuie sa faca nenea de la spalatorie mai multe drumuri cand ne ridica rufele. Sau doamne fereste sa apara intr-o seara neanuntati si sa fie chiuveta plina cu vase. Nici nu stiu daca ma judec eu mai tare sau ma judeca ceilalti .

  • Ioana

   Mă regăsesc in trăierile tale și știi ce? Oricum, oamenii judecă. Dacă alegi să stai acasă te judecă, dacă te duci la muncă te judecă, faci ce faci și mereu va exista cel puțin un “cineva” nemulțumit. Cred că suntem unici datorită priorităților noastre la un moment sau altul și nimeni nu trebuie să ne spună ce și cum să facem. Noi trebuie să ne vindecăm de grija “ce o să zică lumea”. Sănătatea ta psihică e cea mai importantă. Keep moving!😊

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 133 queries in 0.167 s