Bogați sunt oamenii care au o pasiune

pasiune miruna ioani

Congres de cardiologie, cu cei mai cunoscuți medici și specialiști din domeniu. Se spune că face unul infarct acolo, cade pe jos, lumea se adună. Și apare un tânăr din mulțime:

-Dați-vă la o parte! Sunt student la medicină!


E banc, dar îmi place mult povestea asta. Habar n-am dacă e adevărată. Arată însă excelent cât de intensă poate fi o pasiune.


Dacă mâine ar cădea internetul, nu m-aș opri din scris. E unul dintre cele mai sigure lucruri pe care le știu despre mine. Că îmi curg cuvintele prin degete, că atunci când nu sunt scrisă sunt mai rău decât nemâncată. După ce termin un text de care sunt mulțumită, mă pot urca pe munte, face o ciorbă, adormi cinci copii și jumătate.

Voiam doar să las asta aici despre mine. Într-un decembrie care m-a rupt încă o dată.

În fiecare an îmi propun să fiu mai deșteaptă. Nu mai slabă, nu mai ordonată, nu mai organizată, ci mai deșteaptă.

Astăzi mă simt și norocoasă.

Bună, sunt Miruna, fata care și-a descoperit la douăjde ani o pasiune. Scriu și îmi face bine. Uneori vă face bine și vouă.

Iar schimbul ăsta e ca o minune.

Bogați sunt oamenii care au o pasiune.

Eu sunt studentul la medicină care strigă, dați-vă la o parte. Cu un blog de modă veche, pe niște subiecte care ard că-s actuale. Încurajez mamele să fie adevărate și nefiltrate. Mai ales, să nu se trădeze pe sine. Să nu se compare, să nu concureze. Și sunt aici când nu le iese. Când nu ne iese. Dacă dă ciorba în foc și si se usucă friptura. Când ne vine să fugim de acasă și când cheltuim toți banii pe-o geantă.

Învățăm împreună iubirea de sine. Nu e un proces care se termină vreodată.

Bună, eu sunt Miruna. Fata cu o pasiune. Blogul ăsta e locul unde mamele respiră. Și-o să închei textul ăsta spunând că vă doresc să fiți din când în când studentul la medicină.

Iar dacă aveți un foc, să aveți grijă ca el să ardă. Singura condiție ca asta să se întâmple e ca cineva să-l vadă. Vestea bună e că deja cineva-ul există. 😉

Articolul anterior

Ce cadou memorabil de Crăciun poți face cuiva căruia i-ai tot făcut cadouri memorabile în ultimii mulți ani? (p)

Articolul următor

Inainte de Craciun, ca inainte de examen: dac-as mai avea o saptamana…

6 Comentarii

 1. Carmen Voicu

  Foarte tare articolul….multumesc.
  Cel m-ai mult mi-a placut partea cu dorintele de Craciun.
  Sa fiu mai desteapta o sa fie dorinta mea de acum inainte in fiecare sfarsit de an.
  Toate cele bune!!
  Carmen

 2. Oana

  Și mie îmi place mult să scriu. Uneori mai și împărtășesc ce scriu pe rețelele de socializare. It feels good. Și îmi place mult să și citesc ce scrii. Sărbători fericite, Miruna!

 3. Silvia R.

  I-am invidiat intotdeauna pe oamenii care au un hobby, o pasiune. Eu am 36 de ani, in curand 37 si nu mi-am descoperit niciuna inca. Am incercat mai multe, dar am renuntat la toate. De cand cu copiii, cu atat mai mult.
  Da, intr-adevar, oamenii care au pasiuni sunt oameni bogati.
  Ma bucur in schimb ca tu ai gasit pasiunea asta.si o impartasesti cu noi. Faci mult bine, cel putin mie!
  Te imbratisez! Sarbatori fericite!

 4. Îmi place pasiunea ta! Se vede în scris. Te citesc de mult timp, de vreo 10 ani. Poate ar fi timpul să scrii o carte, să găsești o editură și să o publici. Promit că o voi cumpăra! Sărbători fericite! 🙂

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 133 queries in 0.140 s