Atenție, alternativele băbești pentru albit dinții acasă îi pot strica mai tare

alternative băbești albit dinții miruna ioani

Dacă tot suntem în filmul cu albit dinții, m-am gândit să scriu și asta. Auzim tot felul de zvonuri despre bicarbonat de sodiu și cărbune activ. Citim diverse articole cu 5 remedii naturale pentru albit dinții acasă. Mai vedem câte o vedetă care declară că ea e așa perfectă de la natură, iar în pozele de acum 10 ani nu e că avea nasul mai mare și dinții mai galbeni, ci era de vină lumina. Lumina nu bătea bine, ați înțeles.

Îmi asum riscul să vă dezamăgesc din titlu. Nimic nu funcționează cu adevărat acasă. Ba unele remedii sunt chiar periculoase pentru smalț. Nu are sens să vă băgați în zone pe care nu le cunoașteți și să faceți prostii care vă aduc probleme unde nu aveți.

Când funcționează remediile naturale de albit dinții

Când tu ai dinții cu mămăliga de trei dejte. Scuzați expresia, dar se potrivește. Când tu pipi ca turcul pe plantație și bei cafea fără lapte.

Am văzut dinți care nu mai erau albi de o vreme, ci maro pur și simplu. Aveam un pacient fumător de pipă, care venea la 3 luni la detartraj și airflow să-și redescopere dinții. Atât erau de murdari.

Na, când tu te speli pe dinți cam 2 secunde o dată pe săptămână și dintr-o dată începi să-i freci cu remedii naturale, da, vei avea rezultate. O să fii încântat de ce se întâmplă.

Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar orice lucru care e curat și strălucește o să pară mai alb decât un lucru nespălat de zile și zile. Nu mai zic ce sentiment e să ai dinții curați dintr-o dată.

Plus că se mai întâmplă ceva. După ce cauți pe net o zi jumătate și îți prepari acasă te-miri-ce pastă, o să te speli pe dinți cu conștiinciozitate. Nu o să mai fușărești cum faci de obicei în 2 secunde. O să simți că merită, că vezi o diferență.

Dar nu e remediul ăla. E pur și simplu timpul.

Deci luați-vă gândul, remedii naturale care să albească dinții nu există. Dinții se albesc doar cu peroxid de hidrogen sau carbamidă, niște substanțe chimice. Nu le folosiți singuri acasă. Nu ne jucăm cu lucrurile astea decât dacă vrem intenționat să ne doară. Dacă ajung pe gingii, le ard ca un acid. Ele se fac albe și dor ca naiba.

Da, remediile naturale pot curăța dinții. Atunci, apare senzația că sunt mai albi. Ceea ce e logic, dacă ei erau maro înainte.

De ce să nu folosiți bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu e ca un șmirghel pentru smalț. Procesul de curățare e mecanic, prin frecare. Smalțul e făcut din microcristale cu spații între ele. Nu vrem nici să le zgâriem, nici să săpăm în aceste spații, să le creștem. Pentru că bacteriile nebunele abia așteaptă să-și facă un cuib la noi printre microcristale. Să nu le deschidem ușa, rogu-vă.

Căutați o pastă de dinți obișnuită, folosiți-o cu tehnică și timp. Ajunge.

Dar ulei de cocos, de palmier și de șoricel virgin uscat la soare?

Fiindcă e ultra scârbos și mai e și degeaba. Dacă ați avut vreodată ceva lipit ce aveați nevoie să îndepărtați, ați văzut că uleiul funcționează într-o primă fază. Așa e și cu jegul de pe dinți și toți cei care se minunează ce efecte bune are. Nu mă convingeți nici cu slujbe.

Pudră de cărbune activ, adus din India, la care s-au rugat cinci șamani stând în limbă?

Nu. Cărbunele ăla activ poate leza smalțul. Plus că eu nu mi-aș pune ceva negru pe dinți nici să mă plătești. Nu-mi place nici pasta de dinți colorată.

Dar oțetul de mere?

N-are niciun sens să îți torni în gură oțet de mere. În afară de faptul că trebuie să fie o scârboșenie, fă-o doar dacă simți că meriți să te pedepsești pentru toate serile în care te-ai dus nespălat pe dinți la culcare.

Fructele? Toată lumea știe că să mănânci un măr e egal cu să te speli pe dinți

Am auzit tot felul de bazaconii. Oameni care își freacă dinții cu coji de banane. Uitați-vă în calendar. În ce an suntem? Mergeți la supermarket. Luați o pastă de dinți. End of story.

p.s. Fructele sunt dulci. Au zahăr. Zahărul e orice numai nu e sănătos pentru dinți. Indiferent din ce sursă provine.

Dar pasta de dinți pentru albit, asta precis funcționează?

Nu, e o prostie și mai mare. Evitați pastele de dinți care albesc. Ele nu conțin suficientă substanță cât să albească, dar destulă cât să dăuneze. Și, mai ales, nu le folosiți tot timpul, Doamne ferește. Cel mult două săptămâni și gata. Dar eu n-aș da-o nici dușmanilor, dacă vreți să-mi cunoașteți părerea.

Despre benzile de albit, poftiți aici.

Dar kit-urile pentru albit dinții acasă, de îți faci singur gutiere?

Nu îți poți lua singur corect amprenta. Tu, făcând asta pentru prima dată. N-ai mai multe încercări. Apoi, lingura aia se potrivește la toată lumea? Mă scuzați, dar dacă și vouă vă pasă de dinții voștri la fel ca mie, vă rog să nu dați banii pe prostii din astea.

Cu 200 lei îți faci un detartraj și periaj cam oriunde în țară, și cu încă vreo 200 o pereche de gutiere care te pot ține și 10 ani, dacă ai grijă de ele. Păi merită să te chinui singur acasă?

De ce e important să le facă laboratorul:

În afară de faptul că oamenii acolo sunt specialiști și că e puțin probabil să fie la prima lor gutieră.

Există niște pași pentru asta: în amprentă, se toarnă modelul. Vom avea dinții pacientului din gips. Pe acești dinți, tehnicianul mai picură câte un strop, lăcașul unde va sta gelul. După care ia toarnă modelul de gutieră, care să conțină aceste minispații.

Tu n-ai cum face asta acasă.

Sigur, există gutiere fără spații și există oameni care-și albesc gingiile. Nu fii unul dintre ei dacă citești blogul ăsta! Fii deștept.

Există periuțe care albesc dinții?

Nici poveste. Decât dacă tu înainte te spălai pe dinți cu pensula lui fiu-tău din clasa a patra. După ce-a dat-o prin acuarele.

Să fiți sănătoși și să nu mai puneți pe dinții voștri toate prostiile. E mult mai ieftin să lași stomatologul să se ocupe, decât să mergi la el după aceea să ți-i repare.

Articolul anterior

Despre zâmbetul meu neon și cum îmi albesc dinții din 2013 încoace

Articolul următor

Despre metaverse și cum companiile se mută să facă bani în singurul spațiu nelimitat: imaginația noastră

4 Comentarii

 1. Otilia

  Bună ziua Miruna
  Mie mi a recomandat medicul stomatolog un stick pt albirea dinților de la Yotuel care conține peroxid de carbamida .
  Sa ma dau cu el seara și sa îl las pana dimineața, timp de o luna .
  Imi spui te rog părerea ta despre aceast stick ?

 2. Claudia

  Asta cu pasta de dinti e foarte interesanta – mai ales ca toate marcile au si de-astea. Colgate cred ca are macar vreo 4 tipuri de “paste care albesc”.
  Te si miri de ce le da prin cap dpdv marketing… Cristal, efect 3D (wtf, cum o fi aia, vezi smaltul in relief sau ce), luminiscenta, si alte alea. Sunt toate pastele astea daunatoare? Ca evident pe ele scrie ca-s recomandate, recunoscute, re… naiba sa le ia…

 3. Alina

  Buna! Multumim pentru articol! 🙂 Ne-ai putea spune ce parere ai despre pastele de dinti tip tableta (sau chiar pudra), cum sunt cele de la Georganics? https://republicabio.ro/products/pasta-de-dinti-english-peppermint-georganics-120-tablete-natural?gclid=EAIaIQobChMI5-zLvbuI9AIVDrh3Ch34KgyREAQYBCABEgJm0_D_BwE&gclsrc=aw.ds

  Contin bicarbonat de sodiu, dar nu exclusiv. De asemenea, Parodontax contine destul de mult bicarbonat de sodiu. Eu le-am folosit pe ambele si sunt multumita, dar ma intreb daca pot fi folosite pe termen lung.

  Multumesc!

  • Salut, e prima oară când văd așa ceva, nu le-am testat, dar

   în descriere nu regăsesc fluorul. Fluorul e bun și important. Știu că există o mișcare împotriva lui, dar nu o înțeleg. Nu e ca și cum îl mănânci pe pâine.

   acolo zice că întâi mesteci pastila și apoi de speli pe dinți 2 minute cu periuța. Fac pariu că jumătate dintre cei care mestecă nu se mai spală pe dinți 2 minute. Ce zic eu, oamenii nu se spală atâta nici fără să le dai altceva de făcut înainte.

   Plus că spuma din pasta de dinți ajută să slăbească rețeata de bacterii din placă, ea are un rol fix așa cum săpunul care face spumă de spală mai bine decât unul care nu face spumă.

   apoi, de ce mi-aș da cu acid citric pe dinți?

   I love republica bio, dar unele chestii sunt pentru mine prea hipsterești

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 137 queries in 0.358 s