N-o să fiu o zână niciodată

 


Una fără pliuri pe talie și cu pătrățele desenate.

Cu clavicule în care s-ar strânge apa când afară plouă.

Cu coaste pe care să le numeri când mă iei în brațe.

Dar pot să fiu o zână cu mine.

Bagheta magică e felul în care mă văd în oglindă. La mare, pe plajă. În ochii bărbatului care m-a ales de soție. Pe fața copiilor care m-au făcut mamă.

Bagheta magică e când nu mai fac inventarul la kilograme, la copase, burți și clavicule.

Mă pot uita la mintea asta care mă suportă de o viață. Nu e ca și când are altă variantă, sunt singura pe care a primit-o la marea împărțire a trupurilor pe capete.

Bun, deci n-o să fiu o zână cu pătrățele niciodată. Dar asta nu e o scuză să mă transform în vrăjitoare. Pot fi o zână bună pe dinăuntru, cu mine însămi, chiar dacă e cel mai strașnic păstrat secret al zilelor noastre.

Și, mai mult decât orice, vreau să fiu o zână lungă. Să rămân în preajmă cât mai multă și cât mai verde, pe lângă familia mea cea gălăgioasă.

La toată lumea, Doame-ajută!

Articolul anterior

Vaginul meu, după naștere naturală

Articolul următor

Adevărul gol-goluț: Ducem copiii în costume de baie sau îi lăsăm dezbrăcați pe plajă? (p)

9 Comentarii

 1. Elena

  Pai si ce, etaloanele pentru patratele trebuie musai sa le luam de bune doar fiindca traim in epoca asta? Fiecare epoca a avut miss urile vremii la care s-a raportat nivelul de frumusete, dar noi putem sa ne iubim corpurile asa cum sunt fara sa ne simtim inferioare pentru ca avem burta sau sunci sau piei lasate. I love my body, desi am fost o miss si acum se vede ca am adus 2 copii pe lume. Il iubesc, am grija de corpul meu, dar nu ma stresez ca nu mai sunt 90 60 90.

 2. Mă întristez când văd astfel de texte la tine, pentru că eu te văd frumoasă și slabă, foarte slabă. Și pentru că mă văd pe mine acum 11-12 ani când eram și eu foarte slabă și tot nu eram mulțumită de mine. Deja știu că mulțumirea legata de corpul nostru nu tine de kg pe care le avem, ci de felul în care ne uităm la noi, dar “știrea” asta nu mă ajută decât parțial. În esență, tot rămânem fiecare cu corpul ei și cu părerea despre el, așa cum e acea părere acum. Sper, totuși, până la un timp. Te îmbrățișez și sper că știi că ăsta e mai mult un comentariu despre mine, nu despre tine. Observ totuși o îndulcire la tine, tine-o tot așa!

  • Observi bine si iti multumesc. Simt ca se intampla o schimbare, au loc si contramiscarile de rigoare, ma straduiesc sa nu raman pe pozitii.

   Chiar nu are legatura cu kilogramele, e ceva ce intuim toate. Insa podul ala de la o minte care pricepe si pana la o gura care nu se satura e complicat tare.

   Stii, e o vorba, cand te vei opri sa incerci sa schimbi ceva la tine, schimbarea va incepe de la sine.

   Sau asa cumva era 🙄

 3. Ele

  Miruna, eu te vad (în afara de foarte talentata la vorbe – ncondeiate :), slaba – stilul fit (poate observa toată lumea, hellooooo), delicata, cu un suflet cald ca pâinea pe care o coace mama mereu și foarte foarte încrezătoare în ce știi și în ce iubești. Mai degrabă mi s-ar aplica mie textul, muhaha.

  Ps: mama: Doamne feri, spune-i fetii asteia sa schimbe oglinda ca e ca o zana!

  Hugs, Ele

  • Cheers to you, my sister!

   Și cheers mamei tale!

   Mulțumesc pentru mesaj și pentru că știi că cel mai important e felul în care fiecare se vede pe ea.

 4. Ana

  Nu e ușor să fac sport zilnic. Nici în timpul școlii, nici în vacanță, dar de fiecare dată e o victorie pt mine. O victorie pt că am reușit să plasez copiii( câteodata mezinul vine cu mine în parc să sar coarda; îmi strică tot ritmul, dar asta e, mai bine decât nimic), victorie pt că am reușit să fac ceva pt mine, victorie că fac ceva ce îmi prelungește viața, victorie că m-am ambiționat și azi și nu m-am lăsat păgubașă, de endorfinele de după nici nu mai vorbesc, sunt aproape un drog!
  Sigur, mă bucură să văd că încet-încet mi se tonifică brațele, picioarele, abdomenul, dar nu numai despre asta e vorba.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 152 queries in 0.204 s