N-avem încotro, dacă vrem să trăim

Ostatici în trafic: 250 km făcuți în 9 ore, cu doi copii mici

Duminică la 1.30 fix făceam cu mâna alor mei în Sibiu. Porneam spre București fără să știm ce ne aștepta pe șosea.

N-am trecut de calea ferată de la Cisnădie, să ajungem pe unde a fost discoteca Extaz, că deja ne-am oprit. Coloană de mașini. Waze raporta primul accident. Nu era cel mare, ci un incident cu două mașini care s-au pupat.

Dar cam aia a fost. Am făcut următorii 30 km în vreo 4 ore, cred. Dintre care, 3 le-am stat pe Valea Oltului. Stat.

Demult n-am mai făcut pipi în iarbă, dacă vreți să știți 🙂

În total, am văzut 4 accidente: 2 tamponări ușoare, ăsta grav pe Valea Oltului și altul cu 3 mașini implicate, pe autostradă, pe la 10 seara, înainte să intrăm în București cu vreo 5 km, cred.

Accidentul de pe Valea Oltului a fost nasol de tot. Ne-am prins când am văzut că se duc încolo poliția, salvarea, smurdul și un echipaj de descarcerare.

Apoi am citit pe net că accidentul e cu victime. Se încearcă resuscitări și a fost trimis elicopterul smurd de la Craiova.

N-am auzit niciun elicopter, semn că nu eram foarte aproape de accident, dar nici suficient de departe să ne mai putem întoarce.

Din fericire, nimeni nu a murit. Deși autoritățile au declarat inițial un decedat, dar au corectat.

Știți cum ziceam eu că nu merg în Grecia, să nu stăm în mașină atâta timp? Ei, iată. Am supraviețuit.

Nu a fost ușor. Ne-am uitat și la youtube, recunosc. Doar copilul mare și părintele care nu era la volan.

Dar senzația aia să fii prins într-un loc e groaznică. Să te gândești că, la câteva sute de metri de tine, cineva se luptă între viață și moarte, că niște fiare încinse îl țin captiv pe un om. Că vacanța, concediul, duminica, săptămâna pentru acei oameni nu vor mai fi la fel.

Valea Oltului necirculată și cumva pustie are ceva sinistru, recunosc. Oamenii nu erau nervoși, nimeni nu claxona, nimeni nu înjura. Am auzit manele la un moment dat și aproape m-am bucurat.

După ce-am trecut de accident, în sensul spre Sibiu, coloana avea 28km pe puțin.

Dar ghiciți cine a mai depășit ulterior? Nimeni! Să-i fi văzut pe toți cum mergeau cuminți în rând. Ne-am găsit și noi un tir, și am stat în fundul lui până a virat.

-De ce se întâmplă, mami, accidente și oamenii se rănesc grav?
-Pentru că-s drumurile proaste și puține, iar șoferii nu respectă regulile de cele mai multe ori.

La ora 10 intram in București, la 10.30 eram acasă. 9 ore fix.

Am avut așa o senzație de loterie aseară. Noi am avut noroc. Știu că suntem revoltați pe autorități că n-avem drumuri și e dreptul nostru să fim. Dar știți ceva? N-avem încotro, dacă vrem să trăim. Astea-s drumurile, astea-s mașinile, asta-i situația. Până fac ei drumuri, dacă vrem să trăim, avem o singură șansă: respectăm regulile și nu ne grăbim.

E luna concediilor. Aveți grijă de voi.

Articolul anterior

Cu bunicii în concediu, pro sau contra?

Articolul următor

5 lucruri pe care nu cheltui bani. Fur de la mine însămi, când cumpăr ceva de care nu am nevoie

4 Comentarii

 1. ametist

  Din păcate asta este situația pe drumurile noastre..eu străbat Valea Oltului de mai multe ori pe an (Tg Mureș-Pitești și înapoi) și aproape de fiecare dată este accident/cad pietre/se “repară” (adică muncitorii stau în iarbă). Și atunci când nu sunt incidente traficul e infernal! Dar am devenit atât de obișnuită cu agitația încât în starea de urgență mi se părea de-a dreptul creepy așa necirculată 😁
  P.S. Citesc cu drag articolele tale, și pe cele despre copii (chiar dacă nu am încă- dar mă inspir pentru viitor 🙏). Felicitări și keep up the good work!

 2. Facem si noi de cateva ori pe an Valea Oltului, calatorind intre Tg Mures si Valcea si, oh boy, cat urasc drumul ala. Noi incercam sa mai fentam si sa plecam la ore nepopulare, uneori ne iese figura si scapam usor, alteori mai stam in trafic. Asa rau ca voi n-am prins niciodata si sper sa nici nu prind! Drumuri bune si usoare! :* <3

 3. S

  asta arata ca e impotriva naturii sa fim uniti cu astia din sud :))
  god is angered!!

Leave a Reply

© 2007-2021 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 150 queries in 0.758 s