Și, când în brațele mele nu vei mai încăpea, aș vrea să știi că inima n-o să-ți rămână niciodată mică

miruna ioani

Vreau să țin minte tot, să nu uit nicio clipă. Vreau să îți păstrez piciorușele în palme și respirația pe piele. Tu habar n-ai că, de fiecare dată când mă strângi în brațe așa cum nici n-am știut că e bebelușește posibil, eu închid ochii ca un buton de cameră care declanșează poza. Capturi de viață. Să țin minte totul.

Vreau să rămâi mic, deși abia aștept să-mi povestești despre lume. Să îmi arăți toate lucrurile pe care urmează să le învăț despre mine. Și să te cunosc, copile. Da, eu, cea care te-am făcut, pe tine, cel care-ai ieșit din mine. Doamne, ce călătorie! Capturi de viață. N-o să uit niciodată c-a fost o vreme când am încăput sub aceeași piele.

Vreau să plâng în hohote de fericire că te pot ține în brațe, că ai venit într-o zi la mine-n burtă și c-ai rămas până în zilele noastre. Și vreau să plâng de binecuvântare că ești sănătos și că te trezești în noapte și că dormi și că râzi cum nimeni n-a mai râs pe lume.

Și vreau să te apăr de toate, să fiu eu stâlpul vieții tale și zâna bună și bagheta magică. Da, da, știu că nu se poate. Dar ai vreo idee cât e de complicat să fii mamă? Să iei tot ce ai mai scump pe lume și să-l pui într-o altă persoană?

Vreau să te sărbătoresc în fiecare zi din săptămână. Că ești aici, că suntem împreună.

Articolul anterior

Când auzi ”Mami, ce bună e mâncarea!”, nu mai ai nevoie de altceva (paella la multicooker Crockpot -p)

Articolul următor

Unul dintre primii români vaccinați anti-covid în SUA ne povestește experiența sa (interviu)

3 Comentarii

 1. Gabriela F.

  Exact despre asta vorbeam acum cu asistenta mea…

 2. Elly

  Offf….. Si eu ii miros parul de cate ori il strang in brate, sa tin minte mirosul lui de bebelus si sa opresc timpul in loc.
  Puii nostrii cresc prea repede…..

 3. Roxana

  Prea repede trece timpul!! Inchid ochii si vad o fetita mica,mica,iar cand ii deschid am in fata o adevarata domnisoara. Unde si cand au zburat anii??

Leave a Reply

© 2007-2021 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 138 queries in 0.186 s