Am stat de vorbă cu un frate mai mic, care e deja mare. Puteți trage cu urechea la ce s-a zis în primul meu podcast găzduit de Secom (p)

frate mare miruna ioani

Nu e vorba despre vitamine și suplimente în acest podcast, ca să știți. Să nu vă așteptați la beneficiile vitaminei C pentru copii. Nici măcar o vorbuliță despre asta nu o să auziți. O să fie, în schimb, vocea mea, despre toate celelalte elemente ale vieții cu doi copii. Cam ca în poza de mai sus. 

În general, viața cu doi copii e ilustrată așa:

frate mare miruna ioani

Sau așa:

frate mare miruna ioani

Prieteni, care nu fumați ilegalități și, care în general, trăiți cu picioarele pe pământ. Viața cu mai mulți copii e așa uneori. A mea, cel puțin. Să nu ne îmbătăm cu apă rece. La început, e mai des ca în prima imagine de sus. O varză generală, în care copiii se distrează ca și când, tatăl face poze cu gura până la urechi, iar mama scoate gălețile și stoarce cârpe într-o parte.  

 • Care a fost cea mai mare provocare a ta de părinte de până acum? (Voi, cei care mă ghiciți totuși un pic, oare ce credeți că am răspuns?)
 • Cum a fost adaptarea fratelui mai mare la cel mic? 
 • Ce sfaturi le-ai da celor care se gândesc în acest moment să facă un copil? (legat de pandemie și de toată incertitudinea care ne înconjoară)

Și alte chestii pe care el nu le-a întrebat, iar eu totuși le-am zis. Că, dacă tot m-am scăpat la microfon, am profitat.

Gazda a fost Andrei Dumitrașcu, director de marketing&comunicare de la Secom și frate mai mic.

E mai degrabă o întâlnire între doi necunoscuți, dintre care unul a citit blogul celuilalt, ceea ce a schimbat un pic împărțirea puterilor în podcast.

Deși, după momentul ”tu mai ai frați” și răspunsul lui afirmativ, s-au schimbat un pic rolurile și am pus câteva întrebări și eu. Care au ridicat mult discuția spre final și o să vedeți, de fapt, auziți, că se termină într-un ton optimist.

Podcastul este disponibil pe site-ul Secom sau chiar aici:

Titlul podcast-ului e orientativ, discuția s-a dus în zone mai puțin lecțioase și mai mult frățești. Cred că o să le placă mamelor de doi copii, dar gata, vă las să ascultați. (Când am înregistrat, încă nu se închiseseră școlile și grădinițele. În rest, totul e valabil și azi.)

Podcastul ”Childlife – Provocări de părinte” e un proiect de la Secom, în care nu e vorba despre suplimente alimentare.

(Noi suntem consumatori de Secom, știu că și mulți dintre dumneavoastră.) Proiectul își îndreaptă atenția spre părinți de data asta, pentru că tendința în părințeală e să vorbești despre copii. Cum să le facem lor viața mai ușoară, să le respectăm emoțiile și dorințele și tot, de e nevoie să se gândescă cineva și la noi.

Vă recomand și celelalte episoade, sunt invitați precum Otilia Mantelers, Gaspar Gyorgy, Mirela Retegan, Urania Cremene și alții. 

Băgați niște vase la spălat și căștile-n urechi sau cât împingeți căruciorul prin parc și puiul doarme liniștit, vedeți voi, când prindeți un moment în care mai face alte două mii de chestii, desigur. Nimeni nu-și imaginează că niște părinți apasă play și atât.

A, și musai să-mi ziceți cum vi s-a părut.

 

Articolul anterior

Diferența dintre ”am dreptul la o părere” și ”trebuie neapărat să-ți spun că ești idiot”

Articolul următor

”Mami, eu nu sunt mare. Sunt un bebeluș care a crescut”

2 Comentarii

 1. Foarte mult imi place stilul tau calm de a povesti.
  Legat de frati, nu iti dau sfaturi pt că si eu urâsc treaba asta. Imi permit insă să îti amintesc că sunt toate niste etape si asta nu inseamna neaparat ca e mai usor cand trec, ba chiar mai rau uneori. Acum cel mic e gelos pe cel mare. Whaat? Nici nu ma gandeam la asta, atat m-am
  Concentrat pe cel mare sa nu se sinta exclus..
  Stii doar ca esti cea mai buna a lor, oricat de cliseu suna❤️ Am invatat sa accept cliseele in viata mea.

  • Daaa, iti multumesc! Si la noi incepe sa apara gelozia asta inversa. Eu sunt aici, nu plec nicaieri, o sa ma transform intr-un rau care sa contina toate emotiile copiilor mei. E un proces. Cred ca imi si place, intr-un fel.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 128 queries in 0.132 s