Ce bine-ți stă cu copiii mei în brațe

Uită-te la ea, la soția ta. Nu să te uiți, să vezi dacă e în dormitor sau în sufragerie, dacă adoarme un copil sau pune ceva pe foc. Să o vezi pe ea. Pe iubita ta.

Cum are astăzi părul? Ce culoare mai au ochii ei? Erau de culoarea veseliei acum câțiva ani, când ai cunoscut-o. Cearcăne? Știu că te gândești c-ar trebui să doarmă mai mult și că ai putea tu lua copiii mâine dimineață. Doar privește-o, nu încerca s-o repari. Nu suntem la capitolul soluții, acum înveți să te uiți și-atât.

Mai spune-mi. Ce ai vedea, dacă n-ai ști nimic despre ea?

Are o bluză veche? Fire albe? Un fund bombat în pantalonii ei de pijama? Sau rufe de spălat.

Se bucură seara, când intri în casă și vă întâlniți? Se pupă cu iubitul ei? O mai ia în brațe fără un motiv?

Uită-te la ea.

Știu că ai vrea să-i spui să-și ia o pauză, să doarm… Stop. E instinctul masculin. Să analizeze și să soluționeze. Nu e cazul, acum înveți să te uiți la ea. Și să fii mai puțin, ca să-i lași ei mai mult. Loc, despre asta vorbesc.

Nu îi oferi soluții acum. Doar o privești. Uneori e și asta o nevoie. Să fie obosită o vreme și s-o vadă cineva că e. Fără obligația de a se odihni și cu dreptul de a se plânge.

Știu c-ai vrea să-i spui că speli vasele tu deseară și puteti coman… Stai un pic. Fără intenții bune. Cheamă-le mai târziu. Ele ocupă un spațiu pe care i-l poți oferi ei doar să fie. Să știe c-o vezi. N-o să muriți de foame, serios acuma. Iar toată treaba din bucătărie e foarte mult despre alte lucruri și foarte puțin despre mâncare. E despre grija pe care cineva o poartă între două tâmple. Nu e nevoie să repari grija sau s-o înlocuiești. Uneori e destul și numai s-o vezi și s-o apreciezi.

Că nu e cea mai organizată persoană din lume, să nu-i spui. Nici că puțină atenție ar ajuta-o să nu-și mai găsească cheile în frigider. Nu o interesează nici părerea ta despre cât de puțin sport face ori în câte feluri i-ar îmbunătăți asta durerile de spate. Nu critica/repara/sugera felul în care răsfață copiii. Uită-te la ce crede despre ea. E singurul buton pe care poți apăsa.

Spune-i că e o mamă grozavă.

Că ești cel mai norocos bărbat din lume alături de ea.

Și nu glumi nici măcar o secundă. Chiar dacă îți vine să râzi.

Te abții. Oamenii mari fac asta.

Dacă n-ai cunoaște-o pe tipa din fața ta, ce ai vedea la ea? E prima oară când vă întâlniți. Ce ochi frumoși are, chiar dacă-s obosiți. Și ce piele fină, ce degete subțiri. Îți place cum îi ies două fire de păr din moț. Zici că e un marțian din desene animate sau o divă din reclame, pe care stiliștii s-au chinuit s-o scoată sexy fără efort. Pe care niciodată n-ai îndrăzni să o inviți la un vin.

Și ce bine-i stă cu un copil al tău în brațe.

Spune-i cât de fericit ești că îți dă voie să o vezi. Și că te vei uita fără să judeci, fără să repari și fără să analizezi.

foto pixabay

 

Articolul anterior

Lucruri despre care nu vorbește nimeni: incontinența urinară și cum să-ți recapeți controlul asupra vezicii urinare, fără medicamente (p)

Articolul următor

Cum alegi o imprimantă pentru copil – 3 criterii explicate simplu, care-l lămuresc rapid și pe cel mai indecis părinte (p)

2 Comentarii

  1. Andreea

    Frumos! El chiar imi spune toate astea! Mi au dat lacrimile..sunt fericita! Obosita, dar fericita!

  2. Ioana

    Ce frumos… Prea puțin este timp pentru privit atent și admirativ, din păcate.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 131 queries in 0.170 s