Cum alegi o imprimantă pentru copil – 3 criterii explicate simplu, care-l lămuresc rapid și pe cel mai indecis părinte (p)

imprimantă

Știți, noi trăim în niște vremuri, în care ca să cumperi orice, trebuie înainte să-ți dai doctoratul în chestia aia. Dacă vrei, de exemplu, să imprimii și tu niște chestii din când în când acasă, cu ceea ce generic am numi o imprimantă, nu poți pur și simplu intra într-un magazin și ieși după 2 minute cu… una.

Nu, trebuie să cauți review-uri mai întâi, să-ți întrebi prietenii, să compari prețuri, eventual să cauți niște discount-uri. Tu ești genul care cheltuie responsabil.

Plus că vrei să ai toate argumentele la tine, când te întreabă cumnatu-tău detalii tehnice despre bolidul de pe birou. Că așa-s neamurile și femeile, curioase. ”Și câte pagini pe minut scoate asta mică?”  Nu poți răspunde cu mai puțin de un milion. N-o să te creadă, dar nu-i nimic, măcar se oftică.

La final, vei ști obligatoriu detalii tehnice despre inkjet și laser, despre pixeli și rezoluții, dots per inch și duplexing. Nu că ți-ai dori să le știi. În fond și la urma urmei, tot ce îți doreai era să nu mai stai la coadă la printărie pentru orice declarație și trei muțunache pe care ți-i cere la grădiniță.

Așa că, permite-mi să-ți dau o veste bună. Am făcut eu treaba pentru tine. Nu te bag în detalii, îți pun 3 întrebări simple, care te vor lămuri mai rapid decât oricine. Apoi îți povestesc despre imprimanta noastră. Nu trebuie să citești tot, dar după aia, când nu vei fi mulțumit de achiziție, să nu aud că-s eu de vină.

Câți bani ai da pe o imprimantă?

Atenție: Cu cât e mai ieftină o imprimantă, cu atât o să faci mai multe drumuri să încarci cartușe. Prețul real pe care-l dai pe orice imprimantă nu e ce vezi afișat în magazin. Prețul real este cât costă unitatea de imprimantă plus consumabilele. Iar consumabilele costă mult.

Deci uită de imprimantele de 2 lei. Serios. I-am luat eu una cadou soțului meu anul trecut, pentru că lui îi plac darurile practice și chiar nu aveam imprimantă. Nici măcar n-am luat-o pe cea mai ieftină, pentru că-i bărbat bun și merită. Imprimanta, în schimb, deloc.

După fix trei maimuțoi și două buletine, a capotat și a început să bipăie alarma de low ink level. Am făcut refill, care a costat cinșpe lei și niște muci, că m-am plimbat cu nou-născut și fratele lui două drumuri dus-întors prin frig. 

După alte câteva certificate de naștere și căsătorie fotocopiate, iar a sucombat cerneala, așa că am început să frecventez printăria din cartier. Măcar coada infernală de acolo era mai previzibilă decât imprimanta noastră care te lăsa cu ochii-n soare când îți era lumea mai dragă.

Producătorii de imprimante ieftine câștigă la consumabile. Nu pica în plasă, dacă ești din categoria de părinte cu mai mult de doi neuroni.

Înainte să cumperi orice imprimantă, verifică prețul cartușului. Vezi câte pagini poți printa cu el. Gândește-te câte pagini vei printa acasă. Înmulțește și adună la prețul unității de imprimantă, cel inițial. Felicitări, abia acum ai prețul real.

Jet de cerneală sau laser: Vei imprima mai ales documente sau vei imprima fotografii și 3 maimuțoi? Vei printa zilnic sau ocazional, când are nevoie copilul de ceva pentru școală?

Cerneala e mai ieftină, laserul e mai scump. Cerneala se consumă mai repede, dar e mai artistică. Laserul duce mult, dar nu e tocmai darul lui Dumnezeu pentru picturi. Însă, la cum a evoluat tehnologia, probabil că i-ar băga de vină doar un specialist sau o soacră.

Imprimantă laser: dacă tipărești mult mult mult, ia o imprimantă laser. 

Laserul e acest măgar de anduranță pentru orice imprimantă. Duce mii de pagini, n-are nevoie să-l bibilești, să-l descânți sau să-l hrănești la fiecare colț de stradă. E ideal dacă ai muuuulte documente de printat. De asta, e cel mai des întâlnit în birouri cu trafic de ctrl+p. Imprimantele laser sunt rapide și perfecte pentru imprimarea cu volum mare.

Imprimantă cu jet de cerneală: pentru poze și multe altele, mari șanse să fie exact ceea ce cauți

Dacă ai nevoie de o imprimantă pentru a imprima din când în când imagini sau bilete de avion, awb-uri sau chiar poze de bună calitate, ia o imprimantă cu jet de cerneală. Aceasta e clasica imprimantă pentru acasă. Atenție doar la cât de multe cartușe de cerneală de schimb sunt și cât costă.

Multifuncțională sau nu: Ai nevoie de o imprimantă doar ca să imprimichestii sau vrei să și fotocopieze, să scaneze și să aibă fax?

Dacă nu ai nevoie să facă nimic altceva în afară de printat, ia o imprimantă simplă. Care printează și atât.

Dacă vrei să și fotocopieze ori să scaneze, ia un 3 în 1 sau o imprimantă multifuncțională.

Nu știu cine mai folosește faxul, dar pentru scanat există aplicații pe telefon gratuite și care-și fac treaba. Eu prefer să le folosesc. Însă pentru a fotocopia, chiar mă ajută funcția la imprimantă. E super simplu, că nu mai trebuie să treci prin calculator. Pui foaia în imprimantă, apeși pe un buton și o copiază.

Alte chestii care s-ar putea să te intereseze:

Dacă printează și scanează pe amândouă părțile (asta înseamnă că imprimanta trage singură înapoi hârtia pe care tocmai a printată și o imprimă pe cealaltă parte sau scanează documentul fără să îl întorci manual. Se numește duplexing.)

Dacă are wi-fi (scapi de cablul dintre imprimantă și calculator, poți da comenzi din telefon și se pot conecta mai multe device-uri deodată).

Într-o zi, unul dintre tipii de la printărie m-a întrebat (wink-wink), cum se câștigă din blog. Aceea a fost ziua în care mi-am luat la revedere de la el, decisă că nu mă voi mai întoarce niciodată. 

Și-acum, despre imprimanta noastră: 

E un Canon multifuncțional. Se numește PIXMA 3411. Are imprimantă, scanner și fotocopiator. 

imprimantă

Are și cartușe de cerneală, are și rezervoare unde torn eu cerneala din sticluțe. E un fel de imprimantă hibridă și-mi place că nu mă mai deplasez pentru reîncărcare, văd tot timpul nivelul de cerneală fără să mă bazez pe senzori care se strică și un set de recipiente costă 75 de lei aici, de exemplu.

imprimantă

imprimantă

imprimantă

Pot umple rezervorul singură, acasă. Am făcut manevra asta pe covor, fix unde vedeți. Nicio pată 🙂

imprimantă

Astea sunt rezervoarele. Vezi tot timpul nivelul de cerneală.

Am instalat-o în 10 minute, fără niciun fel de probleme. Am conectat-o la laptop și smartphone.

Are un randament mare, adică printează multe pagini. Probabil mai multe decât nevoile noastre simple de acasă. 

Costul recipientelor cu cerneală e decent. 

Au avantajul că nu se usucă. Dacă nu folosești frecvent imprimanta de acasă, există posibilitatea (am pățit) să se usuce cartușul.

Printează foarte bine fotografiile și are opțiunea ”fără margini”.

Poți printa până te plictisești.

Dacă vreți mai multe detalii tehnice legate de imprimantă, le găsiți aici. În plus, la Canon se află în derulare o promoție pentru imprimante, cu reduceri sau cadouri surpriză, despre care puteți afla mai multe de aici. 

Pentru free printables, există o grămadă de resurse online, chestii gratuite pe care le puteți printa. Mai ales că vine vremea rece, deja se întunecă rapid, nu vom mai putea petrece mult timp prin parcuri. 

Într-o zi (după grădiniță), l-am așteptat pe Tudor cu acest calendar de aniversări, pe care l-am făcut ca să țină el minte când e ziua fiecăruia din familie.

A fost super încântat de idee, a decupat capete de oameni, le-a lipit în luna corespunzătoare și am scris împreună în dreptul fiecăruia data zilei de naștere.

imprimantă
Foaia aceasta am lipit-o pe capacul unei cutii de carton, pe care l-am agățat pe peretele din bucătărie. 

imprimantă

A ieșit ceva super distractiv și ne-am propus să reluăm genul acesta de activități acasă. (am blurat fețele familiei în această imagine)

Să avem o toamnă ușoară, să fim împreună și să ne sărbătorim mult.

 

Articolul anterior

Ce bine-ți stă cu copiii mei în brațe

Articolul următor

Masca te absolvă de vină dacă dai mai departe. Părerile, nicio șansă

10 Comentarii

  1. Lela

    Am imprimanta asta de aproape un an, printat mutunachi zilnic, vreo 4 topuri de hârtie cred, iar cartușele sunt abia aproape de jumătate. Merită fiecare leu!

  2. A. T.

    Eu m-am învățat să caut fix invers. Care sunt cele mai ieftine cartușe? Bun… care e imprimanta care folosește acele cartușe? 😜 Am luat așa un Canon MG 2560 și folosesc cartușe compatibile de pe http://www.cartuseria.ro
    6 lei/buc… deci 30 lei un rând (deși le schimb care cum se termină). Printez și poze și documente fără probleme.

  3. wifi are?
    ca pe mine ma intereseaza sa printez fara sa scot imprimanta de pe dulap, si sotul din dormitor, si eu de pe canapea.

  4. Ela

    Buna, Miruna! Ma interesează aceasta imprimanta dar am văzut ca tu ai varianta manuala, nu duplex (de aceasta as avea eu nevoie). Știi cumva modelul? Ma tot uit si-mi prind urechiusele. Mersi fain pentru tot research-ul tău și recomandări (când vreau sa cumpăr ceva și sa nu dau greș, mai întâi verific blogul 🙂

    • merci mult! Din păcate, nu știu de varianta duplex.

      Ce îți pot spune e că de atunci până azi, NU AM SCHIMBAT cerneala! Sunt foarte mulțumită. Singurul minus e că nu e compatibilă cu mac-ul meu, iar de pe iphone poți printa doar din aplicație. Asta nu e o problemă, însă incompatibilitatea cu laptop-ul poate fi. Mă rog, am descoperit târziu, că lui Tudor îi printez de obicei de pe mobil. Sper să găsești ceea ce cauți și îmi pare rău, nu cred că ți-am fost de prea mare ajutor.

  5. Ela

    Ba da, drago! De foarte mare ajutor cu privire la consumul de cerneala! Imi poti spune, în medie, cam cât printezi zilnic? Hugs!

    • Nu stiu, uneori printez 50 de pagini, alteori 100, alteori sunt zile intregi in care nu printez nimic. La fel insa printam si inainte si mereu ramaneam fara cartus cand imi era lumea mai drago.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 139 queries in 0.421 s