Avem un happy-end, dar pentru “și-au trăit fericiți” ca-n filme va trebui să tragem toți

In Bucuresti, Nicusor Dan si Vlad Voiculescu au luat primaria. Lumea a deschis aseara sampania si pe buna dreptate.

Nu suntem implicati in politica, dar in multe case s-au primit si trimis mesaje de felicitare azi-noapte.

Dar oricat de surescitati am fi de aceste alegeri, nu putem ignora realitatea. Castigarea alegerilor nu e un happy end ca-n basmele care se termina cu o casatorie. Orice om care are minte-n cap si a iesit din targetul lui Harap-Alb stie ca aventura abia acum incepe.

In Timisoara s-a iesit in piata, in Deveselu la cimitir (stiti cazul primarului care a castigat, fiind mort de o saptamana).

Romania e tara extremelor, iar asta n-o sa se schimbe peste noapte.

In Bucuresti a castigat cuplul Nicusor-Vlad, dar tot in Bucuresti a fost ales la sectorul 5 Piedone, cu condamnare in dosarul Colectiv si mesaj de campanie sfidator pentru orice om cu creier in cap (ceva cu ai grija sa nu te arzi la vot).

Romania e tara tuturor posibilitatilor, iar cu un Voiculescu in functie n-o sa se schimbe cine suntem noi. Tu si eu.

Primarul ala care si-a umilit fetita in clipul devenit viral a fost reales in functie. Am citit si de un pedofil care a castigat. Si da, cred ca suntem la fel de slabi precum cele mai slabe puncte ale noastre. Pardon, sinistre.

Victoria de care m-am bucurat din suflet aseara n-o sa schimbe nimic in vietile noastre. Pentru ca nu o sa vina Victoria sa stranga rahatii dupa cateii nostri. N-o sa vina Victoria sa ne adune mucurile de tigara de sub pantof. N-o sa ne incalzeasca Victoria apa de la robinet.

Noi suntem aceiasi.

Victoria nu inseamna ca maine ne trezim in silueta mult visata, ci ca in fiecare zi alegem piept de pui cu salata in loc de o saorma cu de toate.

Si nu e usor sa te abtii de la ciocolata, de la un desert cu multa frisca, mai ales atunci cand e alegerea cea mai simpla. Si cea de obisnuinta.

Adevarata victorie, prieteni, ar trebui sa ne sperie ca o boala care ameninta sa te omoare daca nu esti cuminte. Daca nu ne schimbam stilul de viata, poate USR-ul sa-l aduca si pe Iisus Hristos in fata, ca Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga-n traista.

Adevarata victorie se va vedea pe urma.

Cand strazile vor fi rupte pentru reabilitare, iar noi nu ne vom parca masinile stramb, de lene sa nu mergem cu picioarele doi metri.

Cand apa va fi oprita pentru a fi inlocuite tevile sparte, iar noi nu vom face circ pe facebook de disperare.

Cand autoritatile vor lua o decizie si noi vom avea decenta sa o respectam fara sa ne credem mai isteti decat legea.

Tineti-va bine daca vreti o “happy-continuare”.

Articolul anterior

Mamele sunt a lui Dumnezeu mână dreaptă

Articolul următor

Când copilul meu face un tantrum, nu sunt părintele din această poveste, ci gardul

12 Comentarii

 1. Silvia R.

  De aceeasi parere sunt si eu. Poate sa vina si Mesia, ca tot nu se vor schimba prea mult lucrurile in Bucuresti sau in Romania. De curand s-au trasat locuri de parcare la mine in cartier, pe carosabil. Soferii tot pe trotuar parcheaza. In continuare sunt claxonata la semafor dupa prima fractiune de secunda de cand e lumina verde. Si cate si mai cate. Lucruri care tin de noi, cetatenii de rand, nu de primar. Mai e mult pana departe.

 2. Adria

  De acord cu aproape tot ceea ce ati scris! Exceptia: l-ati ”lipit” pe Vlad Voiculescu de Nicusor Dan. In calitate de ce? Cum si cand a castigat Vlad Voiculescu o functie in aceea primarie?

 3. Ecarulan

  Foarte draguta costumatia din poza!

 4. Oana

  Miruna, de unde e haina? Arata minunat!

  • E de la un targ de acum 4 ani, a mai intrebat lumea si am cautat brand-ul, vad ca nu mai exista. Erau niste tipi care isi deschisesera ceva. Nu or fi rezistat pe piata 🙁

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 161 queries in 0.259 s