Cea mai bună înghețată din Sibiu

înghețată sibiu miruna ioani

Update iulie 2022: Lili Vanili e cea mai tare, musai de incercat caramelul sarat, chiar daca inghetata de caramel sarat si fistic e cu 2 lei mai scumpa decat celelalte arome. La acelasi vanzator, da, stiu. Dar e buna, buna de tot. Sucre am auzit ca s-a stricat, restul e valabil, băgați.

Update aprilie 2021: din păcate, experiența de anul acesta cu înghețata a fost una tristă. Nu prea mai e valabil ce am scris jos. Mai bine mâncați o șaorma cu de toate :p

Tocmai am dat un search după cuvântul ”înghețată Sibiu” pe google. Ghiciți ce mi-a apărut! Tot un articol al meu despre înghețată și Sibiu. Întâmplător, amândouă în același loc. Mda, până și la google mi-a mers vestea că-s o disperată. Fană înfocată. 

În pandemie, maeștri de la care comandam înghețată au zis că suntem cei mai fidei clienți. Faptul că eram multe guri la masă nu, nu este o scuză. Faptul că ei fac o înghețată grozavă nu, nu este un pretext.

M-aș putea intitula degustătoare experimentată la capitolul înghețată. Indiferent dacă în Sibiu, în Roma sau în New York.

Fac diferența între texturi, arome, până și temperatura ei contează.

Cred că acesta este momentul să vă spun că sunt de loc din Sibiu, dar locuiesc în București. Dacă sunteți în vizită în orașul meu natal, vă zic unde să vă opriți la înghețată și ce să nu băgați în voi nici dacă face cineva cinste.

Un fan înfocat de înghețată știe diferența între o înghețată dulce și rece și o înghețată care-ți dorești să nu se termine niciodată.

Înghețata e foarte importantă. O să vorbim ca între Cunoscători Adevărați, da?

Întâi vă zic ce să ocoliți:

 • la tonomatele de pe centru, chiar dacă înghețata e ieftină și vă amintește de când erați mici. Chiar dacă e foarte cald. Vă zic imediat până unde să mai faceți doi pași. N-o să leșinați. Îmi veți mulțumi.Înghețata de la tonomate e … înghețată, dar e făcută din prafuri și nu e cu nimic mai specială decât orice altă înghețată făcută din prafuri la orice alt colț de stradă sau tonomat.

Adică, dacă vreți să vă răcoriți, să nu cheltuiți ori să vă creșteți glicemia un pic pentru că n-ați mâncat nimic și vi se lungească urechile până dați de un covrig, da, puteți să vă luați.

Dar un Cunoscător Adevărat știe că să mănânci înghețată este o călătorie a simțurilor, o bucurie a gustului și nu își poate bate joc nici în situații de urgență.

 • la Betty Ice și la Culinarte. Vedeți că au standuri mari și colorate cât tot centrul din Sibiu. Un Cunoscător Adevărat știe că o înghețată bună n-are nevoie de machiaj sau decor să te invite s-o mănânci.Un Cunoscător Adevărat știe că înghețata bună se recunoaște nu după alunele care tronează pe ea, ci după mulțimea de oameni care așteaptă la coadă.

Betty Ice e ca Betty Ice de oriunde. E preferata fiului meu, deci nu comentez. Cea de gumă de mestecat. Știu, e albastră cu roz și, de fiecare dată când dau banii pe așa ceva, un Cunoscător Adevărat de înghețată își dă o palmă automat.

De la Culinarte am luat una dintre puținele înghețate pe care le-am aruncat. La gunoi. Pentru că un Cunoscător Adevărat iubește înghețata mai mult decât o analizează, așa că rar o azvârle.

Chiar așa, la coș? Rar, vă zic. Dar unele situații impun măsuri extreme, când inima îți spune să nu, dar capul pur și simplu nu te poate lăsa să îți faci așa ceva cu mâna ta.

Cea mai bună înghețată din Sibiu: 2 locuri în centru și unul lângă parc

Sucre, lângă parcul Subarini

înghețată Sibiu

N-o să vă contrazic dacă mă veți bănui de a avea o obsesie. E a treia oară când scriu despre acest loc. Prima dată, despre eclerurile cu caramel sărat. Căci ei cu astea au început. Am trimis acolo multă lume. Au fost dezamăgiți doar cei care n-au găsit deschis.

De aici comandam în pandemie. Meniul nostru, pe care vi-l recomand: Pe locul întâi, înghețată de caramel sărat. Pe locul doi, înghețată de caramel sărat. Și pe locul trei, tot caramel sărat. Mai e foarte bună înghețata de kinder și ciocolată.

Singura lor problemă e că s-ar putea ca înghețata de azi să nu fie și mâine fix la fel. Asta, pentru că nu e făcută cu prafuri, ci cu două mâini de oameni vii. Maestrul înghețătar se numește Cosmin și îl aveam pe apelare rapidă la un moment dat. Ca un Disperat Adevărat.

Îi găsiți pe strada Școala de înot, nr 28C, facebook, site.

Au și câteva mese pe terasă, puteți comanda apă, cafea, prăjituri. Eclerul cu caramel sărat, fiți atenți, nu cu altceva. Că asta am mâncat.

Livrează și acasă, inclusiv înghețată. Dacă vreți cornete extra, trimit ei, doar să le ziceți.

Heiß-Eis Cafè, pe strada Tipografilor:

înghețată Sibiu

E practic o fereastră într-o casă, destul de ușor de ratat, dacă n-ar fi mașinetosul ăsta parcat fix în față. Dacă mergeți din Piața Schiller spre strada Cetății prin acel gang, găsiți sigur.

Înghețata de aici întrunește foarte bine criteriul cu machiajul. Un Cunoscător Adevărat știe că înghețata bună nu te cheamă din vitrină, ci după miros. Locul ăsta miroase a înghețată bună.

Numai să vă duceți, să vedem dacă vă mai gândiți ”cum să miroasă înghețata, măi, Miruno, ai înnebunit?”

De aici am mâncat exclusiv caramel sărat și o dată ciocolată parcă. Mâncam de la ei și luam și acasă pe vremea când vânzătorul nici nu înțelegea la ce ne referim când cerem la pachet. A improvizat nu o dată, ci de mai multe ori cutii scoase pe sub masă și împachetate cu folie de aluminiu pentru noi.

Între timp, s-au organizat și livrează acasă regulamentar. Puteți comanda direct din shop-ul de pe facebook.

Au tot felul de combinații și aranjamente de înghețată, apă, cafea. N-au mese și nici scaune, deci totul e to go.

Îi găsiți pe strada Tipografilor nr 12 (fix aici locuia învățătoarea mea, este o adresă magică asta!), facebook, site.

Lili’s Sibiu, din Piața Mică:

înghețată sibiu

Această cafenea e denumită după câinele proprietarului. Cred că am și văzut-o de câteva ori pe cățelușa Lili. Nu e un local de pe vremea mea, dar e un local căutat și de turiști, și de sibieni deja de mult timp.

E mai mult decât o cafenea, au și mâncare, deserturi, pastele sunt chiar bune din câte am auzit. Păcatul lor cel mai mare e că înghețată n-au decât vara, asta e.

Vă recomand caramel sărat și ciocolată, deși probabil sunt și alte arome foarte bune. Înghețata asta are și textură, și temperatură, e excelentă. Poate aveți noroc și prindeți un loc și pe terasă, care e mică, dar personalul e prietenos.

Adică, de câte ori ne-am dus DOAR la o înghețată, am fost întrebați dacă vrem și ceva de băut. Uneori am vrut, alteori n-am vrut și nimeni nu și-a dat ochii peste cap.

Îi găsiți în Piața Mică nr 30, pe partea cu intrarea la Turn, au stand de inghetata si fix in față la Turn și pe facebook. 

update: mi se suflă în cască faptul că au și iarna înghețată.


Acum, s-ar putea să vă întrebați pe bună dreptate cum pot recomanda atâtea locuri sau cum pot mânca atâta înghețată. Pe bună dreptate. Răspunsul e da.

Photo by Christian Bowen on Unsplash

Articolul anterior

Povestea cu broasca țestoasă care a ajuns la final

Articolul următor

Doamne, dă-mi puterea să-i fiu mamă și căpitan și înțelepciunea să știu diferența

18 Comentarii

 1. Oana

  Și topul pt București? 😁Mie îmi place la Moritz, pe lângă Ateneu, și la Venchi, la Victoriei.
  Caramelul sărat și mango, plus afine sunt iubirile mele.

  • Moritz am gustat in Parklake, was not impressed.

   Imi place Emilia. Desi, de cand cu rebranding-ul am luat o singura data si nu a mai fost ce trebuie. Ciocolata din sortimentul Emilia nu mai era la fel. Posibil insa sa fi fost o scapare. Sper.

   Si mai e un caramel sarat in parc, la i ghereta, ceva cu dolce, nu au decat gherete in tineretului si in parcul
   Circului. Dar e f buna.

   Sweetology merge, pentru ca nu stiu alt caramel
   Sarat bun in Buc. Dar toate trei astea din sibiu luate individual sunt mai bune decat ce am mancat in Buc

 2. Ilinca

  Dar in București? Ceva recomandări de înghețată?

  • Raspuns mai sus. Cu mentiunea, ca nu apreciez inghetata de lavanda,
   Parmezan etc. Aromele astea ciudatele nu ma atrag deloc. Nu inteleg de ce ai vrea sa lingi lavanda, but it’s just me.

 3. Ioana

  Si in Bucuresti?

 4. Alexandra

  Și noua ne place Sucre. Copiii o prefera pe cea neagră cu cărbune. Nu știu dacă pentru gust sau pentru negreala ce le rămâne in jurul gurii și pe limba. 😀

 5. Carmen

  Miruna, ai putea apărea într-o reclamă la înghețată, eşti teribilă. De-aş avea o firmă de înghețată, n-aş ezita, ai fi pe afiş.

 6. Maria

  De la Lili’s am mâncat acum fix 10 zile și vreo 6 ore, o înghețătoaie aproape cât burta mea de 39 de săptămâni de mare. Nu ma puteam decide ce sa aleg și la ce sa renunț. Cea de caramel sărat chiar e 🤤. Tudor a mâncat și el în 2 ture, câte 2 porții. Eu am luat direct 4 să mă știu într-o parte.
  Cea mai buna veste pt mine acum e ca cei de la Sucre livrează pentru ca urmează să nasc în Sibiu din clipă în clipă și acum știu clar care va fi prima masă după ce-mi pup și hrănesc piticul 🙂
  Pizza bună de unde comand? Asta e next pe listă după înghețată 🙈

  • Pizza buna in Sibiu nu stiu. Am comandat de la Twenty si El
   gringo, was not impressed. In Bucuresti, avem
   Varianta mult mai buna si ajunge calda, de trebuie s-o lasi sa se raceasca inainte s-o mananci.

 7. Ioana

  E ora 23,30, am avut o zi foarte încărcata și citind articolul, am dat fuga la congelator. Acum savurez și eu o înghețată de caramel sărat, preferata mea. Nu exista o aroma mai minunata, nu i asa? Recomandarea mea ar fi înghețata din Lidl. O sa râdeți, dar Gelatelli sau cum se scrie, au înghețată la cornet, la cutie de câte 6 bucăți și vine un leu și ceva bucata. E absolut divina, cremoasa, fina, aromata… În fine, merita încercata. Stand în congelator nu își pierde calitățile. Dacă nu citeam aici, uitasem complet de ea, deși o am de vreo doua luni cred. Cu doi copii mici, mereu pe fuga, nu am timp sa savurez o înghețată, mai ales pentru ca nu as vrea sa vadă fetita de aproape 5 ani și sa ii dau idei, e destul când mănâncă în oraș sau vizite.

 8. Andra

  In Bucuresti eu zic sa incercati Friddi, cu mentiunea ca e gelato, nu inghetata. Dar daca esti Cunoscator Adevarat, o data ce ai gustat nu mai poti manca altceva! :))

 9. Adrian

  Ar trebui sa incerci Caramel sarat cu ciocolata si alune de la Vicecreamromania. Fac delivery la domiciliu, ii poti gasi pe site ul lor vicecreamromania.com sau pe instagram.
  O zi frumoasa si multumesc pentru recomandari.

 10. Luiza Stanciu

  Azi trecem prin Sibiu venind din Oradea și ne gândeam sa oprim sa cumpărăm ceva bun de patiserie , brutărie…. Sti cumva unde găsim babka (cozonac însiropat cu alcool) 😁bun?

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 154 queries in 0.142 s