Mi l-au răsfățat

Am multe concluzii după această pandemie petrecută la Sibiu. Una dintre cele mai importante e legată de cât de prost mâncăm la București. Ca să vă explic. Dacă avem garnitură la friptură, socotim două feluri la prânz. În pandemie, la bunici, masa a fost servită zilnic de zicea-i că-i de Paști.

Aseară. Are chef cineva mic de pizza și de paste. Comandăm. Că și-așa n-am mai mâncat de mult. Pe la 7, înainte de live dă gata două felii de pizza, rezonabil de multe paste, am putea spune că stomacul lui era mulțumit.

Termin live-ul, începem rutina de culcare, adică să ne îmbrăcăm în pijama, copiii erau obosiți, iar eu – optimistă. Era ora 11 totuși.

Tudor:
-Mi-e foame.
-Da? Și ce-ai vrea să mănânci?
-Cina.

via GIPHY

Photo by Stefan Vladimirov on Unsplash

Articolul anterior

N-am crezut, dar după 4 ani devine complicat: Cum se joacă fetele cu băieții, atunci când ele sunt mamele lor (p)

Articolul următor

Atenție: se mănâncă o tavă odată. Prăjitura cu cremă galbenă

11 Comentarii

  1. nici noi nu mancam friptura cu garnitura. La 20 ani da, aveam loc si de desert si tot 50 kile aveam la cat mergeam/dansam zilnic, la 40 daca am friptura bag o salata (si deseori doar legume taiate alaturi), si friptura o reincalzim si la alte 2 mese.
    Asta cu cat de prost/bine e relativ, ce mananc eu e sigur prost pt prietena mea vegetariana iar prietenele cu tiroide nu pun gura pe gluten care la noi e de cateva ori pe saptamana. Cat avem analize impecabile, nu avem nevoie de suplimente si nicio raceala de multi ani, inseamna ca e bine.
    Traiasca slow cookerul, traiasca salatele, sarutmana domnului doctor ce ne-a ghidat in simplitatea alimentatiei.

    • Îți mulțumesc așa de mult pentru comentariu. Mă așteptam la reacții de genul: vaaaaai, nu îi dai ciorbă în fiecare zi?! ăăăă… nu.

      Deci hugs.

      • deci daca mai auzi pe careva ca iti zice ca e ciorba musai, adu aminte ca prin fierbere se distruge vitamina C si ca suplimentele sunt pentru bolnavi. Cu asta am inchis gura multora. Ok, le inchid si cu faptul ca noi nu am racit de 10 ani. Morcovul e bun crud :)))
        (da’ ma stii pe mine, o femeie lenesa. Aseara cina: cirese si pepene si capsuni. Am pus in caserole si dus si la altii mai ghinionisti din cina asta. Ca viata continua si la cei din spital. Le-am dus si un borcan cu ciorba, ca alta nu mai fac sapt asta)

  2. Steluta

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂Tudor e fenomenal ❤️

  3. Mihaela

    Pai cum friptura fara garnitura? Adica…carne goala? Fara paine, salata, legume, sosuri, lipii etc? Seamana a dukan. :))

    Poate te gandeai la o garnitura complexa, gen pilaf de legume. 🙂

    De ciorba nu am zis nimic, doar de garnitura. 😀

  4. Noi avem de multe ori la cina doar salata. Variatiuni pe tema salatei. Ma tot gandesc daca fac bine sau nu. Dar as tinde totusi sa zic ca e bine 🙂

  5. Si eu pățesc la fel. De câte ori schimb ceva, mâncăm în sufragerie în loc de bucătărie sau servim pește în loc de salată de roșii cu brânză, dar mai ales dacă mâncăm cu jumătate de oră mai devreme(!!), ea zice că nu se pune. Și la 10, când dăm stingerea întreabă de ce nu am luat cina…

  6. Andreea

    Nici eu nu le dau ciorba zilnic ca nu am timp sa fac mereu ciorba. Comparam cat apuc sa gatesc zilnic cu cat cred eu ca ar trebuie sa gatesc si am ajuns la concluzia ca ne-ar trebui sa angajam un bucatar. Am multe idei de retete, dar timp de pus in practica mai putin. As putea sa stau noaptea sa mai gatesc dupa ce adorm ei, dar de multe ori simt cum imi intra creierul in stand by dupa ce adorm copiii si nu imi doresc decat sa ma uit in gol daca a fost o zi grea sau sa citesc ceva relaxant si captivant. Ai mei adorm in jur de 11 si chiar nai tarziu.

  7. Cri

    3 ani, prepandemic
    Dupa jumatate de farfurie de paste quatro formagi, 5 creveti, 5-6 caise, un munte de cirese si niste visine plus cateva linguri de fulgi de porumb cu lapte:
    – Imi dati si mie niste mancarica?

  8. Gabriela P

    La noi e ciorba o data pe saptamana si regulat orice mancare se face repede si o putem face si eu su sotul, ca sa nu fiu doar eu in bucatarie mereu: omleta cu ce lactate avem in frigider si paine cu unt, orez cu creveti, cartofi la cuptor cu peste afumat/ton conserva/gatit cand avem peste de pescuit, pasta de avocado cu ton/sardine in sos tomat.
    Salatele/legume taiate bete sunt la ordinea zilei, langa orice. Uneori supa-crema care ne tine 2 zile si acopera deci 2 mese.
    Nu facem din mancat o obsesie, mancam variat, cat sa fim sanatosi insa nu ne omoram cu gatitul si nici copiilor nu vrem sa le dam acest exemplu in viata, de stat in bucatarie si robit.
    Exceptie fac sarbatorile, cand tinem sa facem pasca/cozonac, salata de beouf, o friptura mai fistichie.
    Le vad pe mamicile care se chinuie sa fie ciorba zilnic sau fel 1+fel 2*desert si, fara sa judec, recunosc ca nu inteleg de ce este nevoie de atatea feluri si atatea calorii (sa nu uitam totusi ca obezitatea la copii este si la noi in floare, ca mai peste tot in tarile dezvoltate sau in curs de dezvoltare).
    PS. Si la noi tot la fel e cand mergem la bunici, masa mare de fiecare data de zici-i ca-i Paste.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 145 queries in 0.422 s