În Timișoara, pacienții cu Covid-19 primesc, alături de tratament, un bilet: ”suntem alături de tine”

În Timișoara, pacienții cu Covid-19 primesc, alături de tratament, un bilet suntem alături de tine miruna ioani

Spitalul din Timișoara a avut 54 de pacienți cu Covid-19, dintre care 51 au fost declarați vindecați. Care este secretul, l-a întrebat Andreea Esca pe șeful secției de Boli Infecțioase, dr. Virgil Musta. Se pare că, în lipsa unui protocol național, medicul a ales, din opțiunile posibile, ce să administreze pacienților din Timișoara. Înțelegerea ar fi fost să se folosească variante diferite în centre diferite, ca să vadă care e mai eficientă. 

”Am avut și context favorabil, mulți pacienți tineri și asimptomatici”, a declarat medicul. Apoi a explicat că e o singură pastilă administrată o dată pe zi, ceea ce face pacientul foarte compliant la tratament. Plus, personalul medical aplică în mod foarte strict toate măsurile de protecție și respectă circuitele stabilite. Contactul cu pacienții e limitat la unul pe zi, ca să protejeze asistentele și medicii. S-au gândit că nu ar vrea ca pacienții să se simtă abandonați, așa că, lângă pastiluța din fiecare zi, ei primesc și câte un bilet pe care scrie ”suntem alături de tine”.

Articolul anterior

Cultura neascultatului și clipul viral al lui Lucian Mîndruță: ”A venit vremea să alegeți dacă sunteți criminali”

Articolul următor

Când lumea se duce-n cap, copiii sunt pauza noastră de la tot

12 Comentarii

 1. Oana

  Dragii mei timisoreni <3

 2. Stavre Irina

  Emotionant gest!

 3. Simona

  Dragii de ei!! ❤️

 4. Sorina

  Am văzut interviul, m-a impresionat! Ce multă nevoie avem de astfel de medici!

 5. zina7

  Nu cred ca e vre-un medicament minune. Au facut parte mai probabil din cei 90% pacienti infectați dar cu simptome usoara. Și in Germania in regiunea unde locuiesc eu is 300( la 2 mil de locuitori) de pacienti infectati din care doar 20 is internati numai pentru ca is cunoscutincunalte boli cronice dar toți is stabili pe sectii normale izolați. M-ar interesa câti dine cei vindecati au fost pe terapie intensivă intubați in ARDS.

 6. Nu ati crede cat de mult poate insemna un mic gest pentru a ridica moralul cuiva care lupta cu o boala.

 7. Gabi

  Felicitări domnilor doctori din Timișoara! E clar ca la Timișoara se face ce trebuie! Mai rămâne intrebarea cheie, cu ce medicament au fost vindecați?

 8. Ioana

  In acelasi timp, in Cluj, la clinica de Ginecologie 1, pacientele infectate sunt tratate cu dispret si rautate, ca si cum ar avea ciuma. Si, atentie, nu vorbim de tratamentul medicamentos.
  Cinste medicului din Timisoara! Sper sa reuseasca cati mai multi sa lase sentimentele puternice negative deoparte si sa inteleaga ca e nevoie sa fim impreuna ca sa trecem cu bine si prin asta.

 9. Ramona

  Va felicit si va doresc multa sanatate si putere de munca Cum se numeste medicamentul pe care îl folosiți ?
  De ce nu fac public tratamentul pentru a mai salva și alte vieti?

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 155 queries in 0.220 s