Dacă vreți să schiați în Păltiniș, treziți-vă de dimineață. Obligatoriu să fiți acolo până la 10, cel târziu

schiați păltiniș devreme miruna ioani

În a doua zi a anului, coloana de mașini care urcau în Păltiniș era, la ora 15.00, pe serpentine, până la Arka Park. Adică, un record mondial. Și alte mașini urcau în continuare.

Parcarea de la Arena Platoș era plină la 11 dimineața, când am ajuns noi. Am avut noroc să găsim un loc pe marginea șoselei. Șoferii opreau în dreptul băieților de la parcare, lăsau geamurile jos și cereau îndrumări.
-Nu mai sunt locuri, ridicau ei din umeri. Doar dacă pleacă cineva.

Mda, de parcă la schi e ca la mall. Stai în banca ta până-și termină cineva fuga după pâine. Sau după mărgele, na.

Ba nu, la schi nu e ca la mall. Oamenii vin și stau, de obicei, cam o zi. Și atunci, întrebarea mea e foarte serioasă:

Unde se duceau toate acele mașini pline cu oameni? În Păltiniș, pur și simplu nu mai încăpeau. Șoseaua se gâtuia pe alocuri, mașinile erau parcate și pe marginea ei, Iisuse Hristoase, așa ceva n-am văzut de când sunt!

Acum, noi am urcat zilnic la Păltiniș săptămâna asta, ajungeam în jur de 10, uneori mai devreme, foarte rar, mai târziu. Era ok, am prins de fiecare dată loc în parcare. Plătit, costă 5 lei toată ziua, e organizată treaba, băieții de la bilete-s tineri și simpatici, merită să te trezești.

Ce voiam să spun e că aș fi crezut că lumea petrece noaptea după Revelion și ziua doarme, dar nici poveste. Și să vă întreb, unde Doamne-iartă-mă s-au dus toate aceste mașini. Că, pe pârtie, mă îndoiesc că au mai ajuns cam 100% din ele.

Anyway, dacă vreți să schiați în Păltiniș, treziți-vă de dimineață. Obligatoriu să fiți acolo până la 10, cel târziu.

Articolul anterior

Să ai parte mâine de lucrurile pentru care ai mulțumit azi

Articolul următor

Târgul de Crăciun din Sibiu a fost ce trebuie și pentru sibieni, și pentru turiști

4 Comentarii

  1. Remmus

    Merg acolo gura casca …parcarea ar trebui sa fie pentru cei care merg la ski nu la plimbare si la cascat ochii…dar de…asa e la noi…

    0
  2. eu nu schiez dar verisorii mei care sunt mari amatori isi beau cafeaua pe partie si fac poze cand abia se lumineaza si eu ma invart de pe stanga pe dreapta in pat. Les connaisseurs 🙂

    0

Leave a Reply

© 2007-2020 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 142 queries in 0.329 s