Uite un cadou frumos de-ți vine să-l mănânci, pentru copii de peste 4 ani, fascinați de Moș Crăciun (p)

Uite un cadou frumos de-ți vine să-l mănânci, pentru copii de peste 4 ani, fascinați de Moș Crăciun miruna ioani

Băiatul meu cel mare e la acea vârstă. A magiei. Când crede tot și vrea să știe tot. Unde locuiește moșul, cum o cheamă pe soția lui, câți spiriduși are, care-s biscuiții lui preferați, cât poartă la pantof. 

E vârsta aia pe care n-o să și-o mai amintească, doar va recunoaște bucuria ei când o va întâlni și altă dată în viață. De asta, sunt importante sărbătorile de iarnă. De asta, nu întâmplător sunt ele, în primul rând, pentru copii. Mie-mi aduce decembrie atâta emoție datorită acelor decembrie în care alții, pentru mine, s-au străduit. Tata cumpăra mereu cele mai frumoase ornamente. Noi n-am fost niciodată bogați, dar știu că nu se zgârcea să dea banii pe ele. Când au apărut fundițele alea mari și roșii, din catifea, le-am prins în brad și am avut senzația că e un brad din filme. În anul acela n-au venit musafiri sau colindători la noi, ci au venit să vadă fundițele din brad. Era la scurt timp după revoluție. Așa cum unii își amintesc când au mâncat prima banană, eu îmi amintesc prima fundiță roșie, din brad.

“Merită să dai banii pe toate prostiile. Că prostiile astea mici îți aduc o bucurie mare.”

zicea mama. Și mai zicea că tata are ochi de artist, el știe cum să le potrivească și ce să împodobească.

Da, era frumos pentru Miruna-mică la Crăciun. Iar frumosul și bucuria nu veneau de la fundițe, știu. Ci de la cei care aveau inimile deschise să le admire și să i le arate și ei.

Iar acum, când s-a făcut mare și are doi pui ai ei, Miruna se străduiește să păstreze tradiția bucuriilor de Crăciun. Și să facă o magie pentru doi cineva mici. C-așa se rotesc rolurile-n viață. Și-așa vede omul cât de frumoasă poate fi viața înainte să crească și să dea cu mașina în gropi. Acesta va fi sistemul lor de referință pentru toată viața. Și chiar dacă nu își vor aminti TOT, sentimentele n-au nevoie de spații de memorie și nici de traiste speciale în care să le cari. Bucuriile devin parte din tine. Parte din copiii tăi.

Și, uite-așa cum tata nu se putea abține să dea banii pe fundițe de catifea nemaivăzute pe la noi, se trezește fiică-sa înnebunită după tot ce-nseamnă Moș Crăciun, pentru copiii ei. Bine, dar tot nu înseamnă toată plasticăraia kitschoasă de la chinezi. Să ne înțelegem. Bradul de anul ăsta l-am împodobit numai cu beculețe și ornamente din paie, dacă știți ce vreau să zic. Beculețe într-o singură culoare, ok?

Dar. 

Daaaar. Am căutat cărți cu Moș Crăciun și le-am cumpărat pe cele mai frumos ilustrate. Unde moșul seamănă a om, nu a robot desenat cu mâna stângă de un domn turmentat. Zău, unii moș crăciuni din ziua de astăzi îți fac poftă să stingi lumina și să arunci cozonacii la gunoi. Sunt urâți, na.

Revenind. Cum ar fi să vă invit în atelierul lui Moș Crăciun? Cum ar fi să intrați în casa lui, să dați mâna cu spiridușii, să vedeți cum coc ei dulciurile? Cum ar fi să vedeți soba moșului, ușa și geamul lui? Cum ar fi să vedeți borcanele lui cu gem, unde ține ouăle, cum arată pisica lui? Formele pentru turtă dulce, tăvile cu prăjituri. Cuptorul! Mhhhmmm, deja începe să miroasă a Crăciun…

Prima impresie când am deschis cutia de Playmobil și am văzut poza acestei căsuțe a fost că îmi vine s-o mănânc. Zăpada aceea parcă-i de zahăr, cu avantajul că nu-ți agită copiii și nu-i ține treji până noaptea târziu 🙂

Ne-am apucat s-o construim. Fuai, ce detalii grozave. 

Uite un cadou frumos de-ți vine să-l mănânci, pentru copii de peste 4 ani, fascinați de Moș Crăciun miruna ioani Uite un cadou frumos de-ți vine să-l mănânci, pentru copii de peste 4 ani, fascinați de Moș Crăciun miruna ioaniUite un cadou frumos de-ți vine să-l mănânci, pentru copii de peste 4 ani, fascinați de Moș Crăciun miruna ioani Uite un cadou frumos de-ți vine să-l mănânci, pentru copii de peste 4 ani, fascinați de Moș Crăciun miruna ioani Uite un cadou frumos de-ți vine să-l mănânci, pentru copii de peste 4 ani, fascinați de Moș Crăciun miruna ioani Uite un cadou frumos de-ți vine să-l mănânci, pentru copii de peste 4 ani, fascinați de Moș Crăciun miruna ioani

E atelierul de dulciuri al lui Moș Crăciun. Căsuța vine dezmembrată și trebuie asamblată. E un proces foarte ușor și distractiv. Participă și copiii, vă arăt mai încolo cât de mult. Sunt și stickere de lipit, yey! Sunt și pisici, două chiar, yey că-s de plastic. 🙂 Casa are două fețe: anterior, unde iese un tobogan din cuptor și spiridușii stau la prins prăjiturile și turta dulce. Ușa și geamul se deschid cu adevărat, cutia poștală e în fața casei. Apoi, în spatele casei e unde se întâmplă magia. Acolo se află masa atelierului, cuptorul și mansarda, unde lenevește o pisică portocalie. Jocul vine cu doi spiriduși și o figurină de Moș Crăciun. Pe acoperiș sunt și trei forme adevărate pentru biscuiți, pe care să-i faceți împreună cu cei mici. Dar, în loc să vă povestesc, mai bine vă arăt:

Îmi place jocul ăsta că are mai multe componente:

 •  partea de construit (ca la ouăle cu surprize, mai știți cât ne plăceau și nu pentru ciocolată, ci ca să vezi ce iese la final?), 
 • partea de joc de rol, 
 • partea de făcut biscuiți (yum!) 
 • și partea de avut grijă de piese, să nu le pierzi.

Cât costă cofetăria lui Moș Crăciun vedeți aici. Noi v-o recomandăm cu căldură. O să vă distrați mult timp, n-o să vă certați pentru că nimeni nu e agitat ș o să vă facă poftă de joacă, nu de mâncare. Le place și părinților, garantez.

Update: mi se semnalizeaza ca momentan nu mai exista pe stoc. Imi cer scuze, se pare ca s-au vandut super bine. Deja a fost comandata marfa noua si stocul urmeaza sa fie refacut cat de repede. Multumim pentru intelegere.

Dacă sunteți fani Playmobil, uitați-vă ce alte jocuri mai sunt în gama de Crăciun. Ghiciți pe care-l mai avem noi? 

 

Articolul anterior

Totul se va dovedi c-a meritat într-o zi

Articolul următor

Nu vă mai vărsați nervii pe copii

9 Comentarii

 1. Ioana

  Sufrageria?

 2. Elena

  Miru, iar e stoc epuizat. Am ajuns prea tarziu? Ai idee cand se baga iar pe stoc?

 3. Jual

  Atentie mare la piesele mici! Genul asta de Playmobil nu e recomandat copiilor de peste 5 ani? Copilul mare nu baga nimic in gura, copilul mic baga tot ce prindea. Mi-era atit de frica sa nu inghita ceva din greseala ca, imediat ce cumparam un Playmobil, confiscam toate accesoriile.

  • E recomandat copiilor peste 4 ani, dupa cum scrie si in titlu 🙂
   Al meu nu are 4 inca, dar nu mai baga in gura de mult timp. Iar cel mic abia invata sa isi nimereasca gura cu pumnul. Noi suntem momentan in siguranta, dar, bineinteles, atentie la partile mici.

 4. dia

  Arată fain setul asta. Și noi facem o activitate specială in fiecare zi pana la Crăciun (Christmas-related). Se bucura mult băiețelul meu de aproape 4 ani. Biblioteca noastră are și o colecție foarte frumoasa de cărți pr Crăciun și citim in fiecare zi una.

 5. Ai vazut ce dragut este si cel cu “Petrecere”? 😀 😀 😀

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 145 queries in 0.131 s