Un zâmbet e fericirea de sub nasul tău

Un zâmbet e fericirea de sub nasul tău miruna ioani

Am o prietenă care a învins cancerul. Zice că, după asta, a întinerit și a început să se joace cu copiii altora, că ai ei erau deja mari.

O mamă a povestit pe facebook cum copilul ei tocmai a plecat viu din secția de neonatologie. Zice că a renăscut și ea, deși mai bine s-ar fi lipsit de această experiență.

Un manager de multinațională și-a pierdut job-ul și acum își duce și aduce copiii de la școală. Zice că niciodată n-a fost mai fericit, deși își iubea lucrul.

O corporatistă a descoperit că bărbatu-său o înșală. Zice că să divorțeze a fost cea mai bună decizie luată, deși el fusese iubirea vieții ei.

Un psiholog a decis să nu se sinucidă. Zice că a fost cea mai grea mișcare pe care n-a făcut-o vreodată, chiar dacă să renunți poate părea mai simplu.

Cineva s-a trezit azi-dimineață dintr-o operație în care ar fi putut să moară. Aceasta e o zi pe care n-o va uita niciodată, chiar dacă nu neapărat ar vrea să-și amintească.

Viața ne încearcă.

La fel ca un părinte care nu știe cum să te învețe, decât când te pedepsește.

Dar viața te iubește.

Poate ai momente când nu crezi asta. De fapt, sunt sigură că ai, că toți avem. Însă viața a lăsat un semn, care să-ți vestească: fericirea e sub nasul tău.

Dovada?

Uită-te-n oglindă și zâmbește.

Bucură-te de ceea ce ai.

Image by Free-Photos from Pixabay

Articolul anterior

Cea mai frumoasă poveste despre cum vin copiii pe lume este adevărul. Două cărți care m-au ajutat să-i explic băiatului meu că bebelușii nu vin cu barza (p)

Articolul următor

Să ignori alegerile pentru că n-ai cu cine vota e ca și când ți-ai ignora cancerul și lui nu i-ar păsa

6 Comentarii

  1. Oana

    La fix a venit postarea. Mulțumesc! Am avut o zi chiar urâtă. Tocmai citeam articolul anterior când am văzut că ai postat iar.

  2. Eliza

    Ma gandeam ca in viata este ca atunci cand incerci sa meditezi. Cred ca de fapt asta este cea mai importanta lectie invatata din meditatie: cand vad ca imi fuge mintea de pe cararea pe care imi doresc sa fiu, ma intorc, usor, fara repros, fara nervi pe mine, pur si simplu ma intorc. Cam asa si cu viata: cand o ia razna, ma intorc. Invat acum sa ma intorc fara reprosuri, si e ok, invatarea este un proces continuu.

  3. La mine s-a intors un coleg la munca dupa cateva luni de concediu. Discut cu el si imi spune: “burn-out, probabil ma intorc in concediu iar”. Am incremenit. Stiam ca nu-i e usor ( singurul venit si presiunea iptoecii, suspect de boala autoimuna etc). L-am batut pe umar de incurajare si servit o ciocolata, ca nici nu stiu cum sa reactionez cu astea probleme. Probabil ca nici ciocolata aia nu mai pot sa i-o mai servesc, din motive de sanatate.
    O sa ii impachetez niste zambete.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 132 queries in 0.118 s