Copacii sunt pe cale să ne arate cât de minunat poate fi să renunți la ceva

Copacii sunt pe care să ne arate cât de minunat poate fi să renunți la ceva miruna ioani

Natura m-a inspirat să fac o listă cu lucruri la care poate fi minunat să renunți. Pentru o viață mai fericită, poate vrei să renunți:

 1. La cafea, când ești foarte obosit. Vei descoperi că te simți mult mai bine când dormi.
 2. La țigări când te-ai enervat. Mai bine sună un prieten sau înjură zdravăn pe cine te-a supărat.
 3. La alcool, când ești extaziat. Adevăratele bucurii n-au nevoie nici de prilej, nici de chimie să le sărbătorești.
 4. La machiaj, când îți poți contura sprâncenele cu ochii închiși. Ăsta e momentul când îți spun sigur că poți să te oprești.
 5. La ciocolată, când ești prea gras. Nu glumesc, poate fi o idee care-ți salvează viața la un moment dat.
 6. La scuze, când te-ai ofticat pe ce am scris mai sus. Ține minte că niciodată nu e prea târziu să vrei să fii mai sănătos ori mai fericit ori respectuos. Trupul e un excelent început.
 7. La stres, când te simți intoxicat. Să spui stop e un act de curaj, doar cei cu adevărat slabi devin proprii lor sclavi.
 8. La a face frumosul, doar să nu se supere celălalt. Exact așa cum vrem să ne învățăm copiii despre limite blânde, ar fi bine să le practicăm întâi pe noi.
 9. La resentimente din trecut, când să ierți pare de neconceput. Ranchiuna îți otrăvește sufletul, chiar dacă o păstrezi într-un sertar închis pe undeva.
 10. La obiceiuri proaste, iar asta e dincolo de ciocolată, țigări și alcool. Poate fi inclusiv obiceiul de a abuza de butonul snooze, că nu te speli seara pe dinți sau că îți critici soțul prea des.
 11. La grabă, când ai ceva de făcut sau o decizie de luat. Timp este, depinde doar de noi cum îl împărțim. Poți fi șeful timpului tău sau sclavul lui, în funcție de ce alegi.
 12. La regrete, când vrei să te împrietenești cu tine puțin. Autoînvinovățirea e o companie proastă, dă-o afară din inima ta. Uneori, nu ne dăm seama ce greutate purtăm, până nu scăpăm de ea.
 13. La întrebări cu miză și la cereri, pentru care aștepți un anumit răspuns. E ca atunci când bunica te întreabă dacă mai vrei o prăjitură și suferă sincer dacă o refuzi.
 14. La nevoia de control, mai ales când vine vorba de copil, de soacră și de soț. Are legătură cu ce am zis mai sus.
 15. La infantilitate, când te ia prin surprindere că orice cauza are și-un efect. Nu, dacă te-ai uitat toată noaptea la filme, n-o să fii fresh a doua zi la birou. Nu, dacă nu ți-ai dus farfuria-n chiuvetă, n-o să vină Zâna Curățeniei, peste noapte, să ți-o spele ea. Nu, bărbații nu vor fi niciodată egali cu femeile. Asta e, noi am tras paiul scurt, că de asta zânele au baghetă, nu ciucurel. Sunt lucruri simple, pe care abia când începi să le accepți, poți face pace cu adevărat.
 16. La persoanele toxice, când nu îți mai vine nici să le răspunzi la telefon. E primul semn că s-a terminat. Nu cred în relații care te fac să transpiri de la efortul că le ții vii, nu cred în reproșuri, ci în bucuria de a vă întâlni.
 17. La persoanele după care alergi. Cineva spunea într-un film că cel mai mare păcat al unei femei, imediat după acela de a nu fi lângă bărbatul care-o dorește, e să fie acolo când el n-o mai vrea.
 18. La obstacolele, pe care singur ți le pui. Uneori mintea îți poate fi cel mai mare dușman. Nu crede tot ce îți trece prin cap.
 19. La măștile de fiecare zi. Să fii pe dinafară cine ești pe dinăuntru presupune curajul de a fi vulnerabil și libertatea de a fi fericit. Nu înseamnă să te scobești în nas în public, dar nici departe nu e.
 20. La ”merge și-așa” ca stil de viață. Un prieten mi-a zis odată că să faci lucrurile corect implică foarte puțin efort în plus, pe lângă cel inițial. Încearcă și-o să fii uimit câtă dreptate avea.

Și-acum le voi mai citi o dată, să număr câte am bifat deja.

Image by congerdesign from Pixabay

Articolul anterior

După ce-l nasc, copilul e tot al meu, nu al doctorilor!

Articolul următor

Un prieten bun nu te scoate dintr-o ceartă, ci te salvează dând lovitura finală chiar el

11 Comentarii

 1. Anca

  Ce frumos ai scris, Miruna draga. As mai adauga, sa renunti in a fi rau,daca doresti ca ceilalti sa fie buni. Si a ne mai da o sansa, atunci cand totul pare imposibil. Multumesc ca transcrii, atat de frumos stari si sentimente.

 2. Corina

  Am citit de doua ori, încă meditez. 🙂

 3. Ioana

  Foarte inspirational 🙂 multumim, Miruna!

 4. Veronica

  Nr 6 merita listat si pus peste tot prin casa. Nu de alta, dar uit repede 🙂

 5. Ai scris un articol foarte frumos, felicitari! Ador nr. 12

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 154 queries in 0.365 s