Am schimbat macazul și medicul și locul în care nasc în ultimul moment, pentru că mi s-a explicat că toate dorințele mele n-au cum deveni realitate în primul spital. Și n-am vrut masaj, dacă asta vă imaginați. Era vorba de ora magică, în special. Mi-a luat câteva săptămâni bune să asimilez această informație. Că, după ce nasc, copilul este luat, măsurat, cântărit, verificat. Că femeii i se fac diverse toaletări, examinări și asta ia timp. În Anglia, m-au cusut după cezariană, cu copilul pe piept. Și soțul la cap. Cei doi nu au incomodat pe nimeni pe pământ. Au fost primele noastre minute în trei, eu tremuram din toate încheieturile pe masă, încă nu știam ce mi s-a întâmplat, de m-au tăiat, dar, cumva, mă simțeam în siguranță lângă ei doi. Și mă simțeam în siguranță când știam că bebelușul meu e în siguranță. O mamă are nevoie de simțirile astea, ele sunt la fel de importante ca un medic bun.
Mi-am întrebat ginecologul român de câteva ori: dar nu se poate face ceva? Aduc eu supraveghere medicală de-acasă (vorba aia, bărbatu-meu vine sigur :P), mă rog de ce doctori sunt pe-acolo, moașe, asistente, oricine. Da, înțelegem, doar că n-avem de unde ști. Abia când medicul meu mi-a zis că o să facă tot ce-i stă în putere să obțină pentru mine cât mai mult, dar că nu-mi poate promite nimic, am știut. Trebuie să fug mâncând pământul. Cum adică, să obțină? Nu e ca și când cer un favor. Ci doar pe copilul meu lângă mama lui.
Două zile n-am fost bună de nimic, am învățat pe de rost un grup de facebook, unde mamele povesteau experiența nașterii lor în diverse clinici din București. Mi-am contactat toate cunoștințele din domeniu, am luat legătura și cu oameni din Cluj și Sibiu. Să întreb ce se vorbește în branșă, voiam bârfe despre spitale, medici, cine ajunge cel mai des pe la știri. Nu voiam informațiile oficiale, cele cu care se laudă toți pe pagini de net. Voiam experiențe personale, de la oameni adevărați.
Ora magică nu e un concept pe care l-am inventat eu. În maternitatea din UK, era un poster mare în fiecare salon, unde erau descriși cei 9 (parcă) pași pentru un bonding bun între mamă și copil. Când unul dintre pași era întrerupt, bebelușul o lua de la capăt. Habar n-aveam atunci că-i zice ora magică sau golden hour sau cum. Explica despre băiță și măsurători, că nu sunt obligatorii (pe Tudor nici nu l-au măsura deloc, cred că pur și simplu nu e în protocolul lor de după naștere) și că acești bebeluși care sunt lăsați pe pielea mamei plâng mai puțin, nu au ritm cardiac accelerat, frecvența respiratorie le e normală, la fel și nivelul de stres. Lăsat pe abdomenul mamei, nou-născutul se va târî singur la sân, unde se va atașa și va suge pentru prima oară. Na, așa ceva îmi doresc și eu.
Făceam scenarii cu bărbatu-meu. Mergem acolo, facem scandal. Doar că noi nu vrem să facem scandal, noi vrem să ne bucurăm de primele momente cu noul nostru bebeluș. Bine, dar dacă nu se poate? Îi amenințăm. Cu ce, Doamne-iartă-mă, că știm și noi cât de multe au de câștigat pacienții care îți vorbesc cu arătătorul în sus ori telefonul pornit. Bine, atunci îi rugăm frumos. Dar de ce să implorăm pentru niște drepturi, lucruri care ni se cuvin? Cum ar fi copilul nostru nou-născut. Apoi m-am gândit, după ce mi-l dau și-l am la mine în brațe, să vedem cine mi-l mai poate lua. Așa mică și blondă, cum mă știți. Dar eu nu vreau să merg la război, vreau să merg într-un loc primitor, unde oamenii iubesc bebelușii și mamele lor și își doresc să-i vadă împreună, în sfârșit.
foto Shutterstock
Cristina
Ce puțin a mai rămas! 🙂 Să fiți bine!
Miruna
Multumim!
Miruna
Mno,si ati gasit ceva materinitate in Bucuresti care este ok cu ora magica? In aceleasi cautari sunt si eu 🤗
Cristina
Si pe mine ma interseaza!
Miruna
Da, medicover. Ei se și promovează cu asta. Medicul e un superstar, de mă simt în siguranță, iar maternitatea susține chestiile astea S.F., gen ora magică.
Cele care au născut acolo spun că se respectă toate, atunci când medical se poate. Deci, ține-mi pumnii!
Andra Simionescu
Si eu auzisem ca Mediciver e singurul care accepta (nu zic sustin ca nu stiu, tot ce stiu e ca acolo se poate) ora magica.Eu am cerut ora magica la Regina Maria si mi s-a spus clar si raspicat ca nu se poate. Bravo tie ca ai ales sa mergi pe drumul tau.A fost sigur de ajutor experienta primei nasteri din UK. Visez cu ochii deschisi la ziua in care acesta va fi standardul nu la spitalele private ci la cele de stat,in Romania.
Rox
Linistea ta, a voastra, e nepretuita. Sper ca ai gasit un loc in care dorintele tale sa nu fie optionale. 🙂
Miruna
Mulțumesc!
Anne
Eu zic ca altele sunt prioritatile in ro, va fi a doua cezariana? Vei naste natural cu uter cicatricial? Mi se pare ca te cramponezi aiurea pe peanuts, nu se rupe nimic daca nu va fi ora magica, ci 10-15 minute magice. Sanatosi sa fiti, in ro asta e important
Miruna
Iti pot raspunde dupa ce nasc, nu am un glob de cristal momentan. Dar nu, nu ai dreptate. Indiferent de cum nasti, poti avea copilul cu tine imediat dupa. Asta cu “noi sa fim sanatosi” e foarte adevarata, dar putem fi si fericiti, nu numai sanatosi.
Alina
In caz de urgenta medicala evident ca altele sunt prioritatile, urgentele medicale sunt exceptii. Dar daca totul merge bine cum e normal sa mearga, imi pare trist sa fii inabilitat din drepturile firesti doar pentru ca esti intr-un spital. Si sa iti faci cruce si sa multumesti la Doamne Doamne ca nu ai luat nicio bacterie din spital intra in acelasi registru.
Miruna
Daaa, așa e!
Snow Flow
La mine “ora magica” la maternitatea Medlife Brasov s a transformat in doua ore atat de magice incat au uitat complet de mine (cu bebe cu tot) in sala de nasteri. adica nici sa vada ce mai fac sau un pahar cu apa, eu eram cu bebe la san, pe un pat inalt din sala ignorata complet. a fost magic. pt prima ora. apoi am inceput sa ma gandesc wtf, daca am hemoragie daca e ceva in neregulă, bebe sugea continuu si plescaia pe acolo, eu nu ma puteam da jos din patul ala nu eram in stare. fun times…not.
Miruna
Eu am nascut de doua ori in Londra.Prima nastere a fost cezariana de urgenta (36 saptamani) si am avut parte de “golden hour” toti trei. Apoi au chemat sotul cu copilul in brate,l-au masurat,cantarit,imbracat dupa care m-au mutat pe alt pat si mi l-au pus inapoi pe piept. Asa cu el langa mine am fost mutata cu liftul in alt salon(privat pt ca bebe a avut nevoie de terapie cu lumini avand icter). Am stat internata 1 saptamana iar copilul nu a lipsit de langa mine nici o clipa.
La a doua nastere stiam ca nu sunt sanse sa supravietuiasca(am fost cusuta apoi tot in aceeasi noapte s-a rupt apa si dupaam luptat amandoua cu septicemia timp de 2 saptamani ),am nascut la 24 saptamani si m-au intrebat daca vreau sa o vad si sa o tin la piept. Am nascut natural si imediat mi-au pus-o pe piept, am avut parte de momentul nostru “magic” chiar daca a fost “stillborn”. Apoi au cantarit-o,masurat-o si imbracat-o de fata cu mine,i-au facut fotografii ca sa le am amintire si au pus-o intr-un “cold bed”. Am avut-o cu mine in salon 4 zile. Toti acesti pasi au fost planficati de personalul medical cu acordul meu. Am primit consiliere psihologica timp de 2 luni. Puterea sa o strang la piept mi-a dat-o Dumnezeu cred, calmitatea probabil de la efectul morfinei pe care mi l-au administrat in cele 2 zile de travaliu continuu. Am fost de acord sa i se faca post-mortem examination total ca sa stim care a fost cauza si daca e genetic,ceea ce s-a adeverit a nu fi,plamanii ei au fost distrusi de infectie si nu avea cum sa respire. A fost binecuvantata de preotul spitalului si i s-a dat un certificat cu nume si prenume,tot spitalului a suportat toate cheltuielile pentru funeralii.
In ambele situatii am avut parte de echipe de medici extraordinari,de moase si asistente care au plans langa mine in sala de operatii,care au stiut cum sa-mi vorbeasca. Nu cred ca mi-as dori sa experimentez o nastere in Romania.
Va doresc nastere usoara si un copil sanatos ♥️
Roxana
Va doresc sa reusiti acest lucru!!! Sa gasiti clinica care accepta acest protocol,pentru ca de fapt cred ca despre asta e vorba. Ma gandesc ca un medic nu ar avea de ce sa se teama.
M-am uitat la filmulete si e absolut incredibil cat de inapoiati suntem…nu noi oamenii neaparat,ci sistemul! Ma uit la copilasii aceia si ma gandesc ca in urma cu 10-20 de minute erau in burta mamei,iar apoi smulsi brutal si pusi singuri in niste patuturi…
Miruna
Da, exact. Copilul vine din mama, de ce nu poate sta dupa aia acolo cu ea?
Simion Oana
Chiar daca nu am indraznit niciodata sa vin sa te salut la vreun eveniment sa stii ca-mi esti tare draga si articolele tale imi intra direct in suflet. M-ai facut sa plang mai mult decat oricare blogger si stii ca asta-i de bine. La fel mi-am dorit si eu, mai ales ca am nascut al doilea copil la privat insa am ajuns sa le implor sa-mi lase copilul in rezerva in timp ce ele ma rugau sa ma relaxez si sa ma uit la un film pentru ca au ele grija de copil. Am refuzat si m-am descurcat singura, doar eu cu ea. Desi mi-as fi dorit sa ma ajute cineva ca sa mi-l dea ca sa nu ma mai ridic din pat nu a fost nicio problema cand mi-am dat seama ca le deranjez cand apas pe buton pt a le chema. M-am ridicat asa operata si mi-am tinut copilul la piept cat mi-am dorit. Eu d’abia asteptam sa o alaptez si ele d’abia asteptau sa-i dea lapte praf. Intr-un final, am invins insa m-am externat cu un gust amar. Nastere usoara, sa va fie bine!
Miruna
Spune la ce spital privat ai nascut, asstia nu merita nicio menajare.
Si multumesc pt cuvintele de lauda 🤗 cred ca merit mult mai putin.
Alina
Eu am avut o experienta similara cu ce povesteste Oana la SANADOR!! (nu stiu daca si ea vorbeste de acelasi spital). Deplorabil comportamentul lor si nu numai ca nu te sustin, dar iti pun si piedici in alaptare: ofera pastile de somn mamelor, pun presiune pe ele sa dea ok-ul
sa le dea lapte praf bebelusilor ca sa le iasa lor parametrii ok la externare, cate asistente atatea pareri despre cum sa alaptezi, etc. Legat de nastere, eu voiam natural, dar in urma ‘sfaturilor’ si insistentelor personalului, in culmea contractiilor, am cedat si am facut cezariana. Am intrebat de “ora magica” la incheierea contractului si m-au asigurat ca se respecta, iar in ziua internarii au spus ca asa ceva nu e acceptat in procedura spitalului. Am facut niste scandal si probabil datorita acestui lucru mi-au adus bebelusul dupa 45 min sa-l alaptez…(in general ii aduc mai tarziu). Am plecat de acolo cu un gust foarte amar…
Miruna
ohoo, după 45 de minute cred că e lux la Sanador, că ai reușit.
Din ce am înțeles eu, și ei se străduiesc să ofere asta, dar nu pot întotdeauna pentru că depind de niște factori de genul cât personal există disponibil, câte nașteri sunt etc. Deci nu te ajută prea mult.
Simion Oana
Nicidecum, le meriti pe deplin si inca si mai multe! La Regina Maria am nascut!:(
Liana Vitomirescu
Am auzit ca la Medicover permit ora magica, sau cel putin asa se lauda.
Miruna
Dada, multe mame confirmă. Sper să fiu și eu una dintre ele.
Iacob Alina
De mult vreau sa-ti scriu! Iti citesc pe nerasuflate toate postarile si sunt absolut minunate! Felicitari! Cat despre acea ora magica, mai avem mult de evoluat… din pacate. Daca si voua, care sunteti oarecum din sistem, va este greu sa faceti ceva in acest sens, sa schimbati ceva, mamicile din afara sistemului se pot resemna😣. Sora mea a beneficiat de aceasta experienta minunata, in Uk, si a fost woaw! Nastere in apa, bebelusul pe piept, cu cordonul inca netaiat…Minunat!
La noi asa ceva, inca, este de neinchipuit de catre medici, din pacate! Imi pastrez, totusi, un gram de speranta, ca pana la a doua sarcina a mea sa se schimbe ceva☺ Iti doresc din suflet nastere usoara si ora magica😘!
Miruna
Sună ca un vis frumos ce povestești! Mergem toate să naștem în UK? :))
Vesna
Chiar voiam sa te rog sa ne spui dupa cum ti se pare nasterea in Romania fata de UK. Sper sa gasesti locul in care sa te simti bine si care sa respecte dorintele tale. Nu am avut parte de ora magica, dar am avut bebelusul la san mai repede de o ora cred si a fost bine. In Ro sunt multe protocoale si reguli peste reguli, Doamne fereste sa facem ce e firesc si sa nu bifam ce e pe lista, musai sa fim acoperiti de hartii ca am facut ce trebuie. Nastere usoara si liniste pana la acel moment! 🙂
Miruna
În România, tocmai, că NU există protocoale și atunci fiecare clinică își face propriile reguli. Dacă ar exista niște ghiduri și niște chestii impuse pentru că AȘA E CEL MAI BINE, altă viață am avea.
Și o să povestesc, normal. Doar că sper să nasc vaginal de data asta.
Silvia R
Pana la urma ai gasit clinica? La prima nastere, desi clinica la care am nascut promoveaza “ora magica”, in realitate, desi am nascut natural, nu mi l-au lasat pe piept decat cateva minute. Dupa care l-au preluat pt masuratori etc si mi l-au adus in salon la cateva ore distanta. Voi naste si pt a doua oara tot acolo, deoarece in afara de acest lucru, s-au comportat exemplar. Iar medicul nu l-as schimba pentru nimic in lume, am incredere in el nemarginita.
Miruna
Medicover. Luni am dat avansul abia. Banuiesc ca si tu tot acolo, ca sunt singurii care promoveaza ora magica.
Am auzit si ca ar fi doar niste minute, de fapt, de asta am si zis ca am impresia ca pentru orice milimetru trebuie sa te lupti.
Anne
Da, sunt minute la medicover, 10-15 minute, am nascut acolo in 2016, dar a contat mult mai mult ca eram pe maini bune, nu mi-a stricat fengshuiul ca domle nu a stat 1h pe mine. Dupa ce am ajuns in salon a stat mereu cu mine
Andreea
Eu am nascut la Medicover in octombrie 2018. Am vrut NVDc, dar din pacate nu s-a putut din lipsa de dilatatie. Cred ca ai luat cea mai buna decizie ca te-ai dus la ei. Ei sunt cei mai aproape de cum ar trebui sa fie o nastere. Am avut copilul non-stop langa mine dupa operatie. Si cand il luau pentru baita mergem si eu peste ei la sectia de neonatologie. Exista extrem de multa rea vointa in sistemul de stat si nu are rost sa iti strici un asa moment frumos. Nu stiu cand o sa renunte sistemul medical la atitudinea asta de ura si de dispret fara de gravide, nastere, bebelusi si alaptare. Scria si Andreea pe blog ca Romania e o tara care uraste bebelusii si tind sa ii dau dreptate.
Silvia R.
Da, la Medicover am nascut, in mai 2017. La mine au fost si ceva complicatii, insa, cum spuneam, am avut incredere nemarginita in doctor, iar in ciuda complicatiilor, am reusit sa nasc “pe cale naturala” cum imi place mie sa spun 🙂
Ma pregatesc pentru a doua nastere si cu siguranta tot acolo voi naste. Daca reusesti sa transformi “ora magica” chiar intr-o ora, sa imi spui si mie 🙂
Miruna
Informațiile astea sunt aur curat pentru mine, ca să știu la ce să mă aștept, altfel te prezinți într-o situație. Pregătesc și soțul, că unde-s mulți, puterea crește. Mai ales că el nu naște, deci :))
Dar sper să fim blânzi unii cu alții și să ducem la capăt cu bine acest frumos început care urmează.
Luminita
Foarte bine ai facut, Miruna. Eu am nascut de doua ori natural in Belgia, asta dupa o cezariana facuta in Romania. Aici nu exista sa nu ramai cu bebele pe tine instant cum se naste, daca nu e vreo problema urgenta cu tine sau cu el. Eu am stat cu al meu mult, apoi, pt ca se nascuse prematur si nu putea respira bine singur, instant m-au dus cu patul langa el la neonatologie intensiva, ca sa il pun iar pe mine, asa plin de fire si cu masca cum era, mititelul. Sunt niste momente unice si da, bebelusul se linisteste instant, cum se simte iar in contact cu pielea mamei. E ceva….care trebuie trait, sincer. Te imbratisez cu drag.
Miruna
Exact asta ne zicea Jack Newman la conferință în weekend. A venit cu o grămadă de studii despre nou-născut și incubator, că e o tortură să ții copilul departe de mamă, ca să îi dai căldură, când mama toată e o sursă vie de căldură. Sau tatăl!
Livia
E foarte trist cum decurg nasterile in Romania si cat de putina importanta i se acorda legaturii dintre mama si copil in primele ore de viata.
Am nascut in Germania, mi-am dorit enorm sa nasc natural, insa datorita complicatiilor aparute in timpul travaliului au insistat sa optez pt epidurala. Dupa prima doza de anestezie epidurala fetita a reactionat foarte rau si a incetat sa ii mai bata inima. Au urmat clipe de cosmar, insa spre norocul nostru am fost monitorizata permanent si medicii au reactionat prompt. Din momentul in care m-au dus in sala de operatii a durat 3 minute pana ce sotul meu a fost informat ca este totul ok si l-au rugat sa isi dezbrace tricoul si sa tina copila pe piept deoarece eu eram sub anestezie generala. O ora a stat tintit pe un scaun fara spatar, apoi a masurat, cantarit si imbracat copila ghidat fiind de catre moasa. A tinut-o in brate pana ce m-am trezit eu din anestezie, apoi tot el mi-a pus-o in brate.
Ceea ce vreau sa spun e ca in cazul nostru ar fi existat motive intemeiate ca fetita noastra sa fie tinuta sub supraveghere dupa nastere, insa personalul de aici este constient de beneficiile apropierii parinte-copil. Personalul medical a fost tot timpul acolo, insa au supravegheat totul de la distanta.
In Germania clinicile care indeplinesc criteriile B.E.St. si acorda mare importanta „bonding-ului“ in prima ora de la nastere si sprijina parintii pe toata durata sederii in spital primesc certificarea „Babyfreundliches Krankenhaus“=“spital prietenos cu bebelusii” Aceasta certificare a devenit in ultimii ani criteriul principal in alegerea spitalului pt. nastere.
Poate se gandesc si directorii maternitatilor din Romania in viitor la aceasta certificare spre fericirea parintiilor si a bebelusilor.
Iti tin pumnii ca totul sa decurga asa cum va doriti.
Dor
Naștere ușoară! Să vă bucurați din plin de primele clipe împreună (și nu numai)! 🙂
Săptămâna 39 aici, probabil cam pe unde ești și tu. Deși locuim la 5 minute de casă cea mai mare secție de neonatologie din Berlin, am ales să mă înscriu într-un spital mai mic, aflat la vreo 10km de casă. Tocmai pentru că acolo se acordă mai multă importanță legăturii dintre mamă și copil. Regula lor e ca în primele 3 ore după naștere bebe să fie rezervat pentru părinți. O dată cu mutarea în salon bebe primește pătuț atașat de cel al mamei. Pentru alăptare, îngrijire bebe etc. sunt moașe și consultanți care ne stau mereu la dispoziție. Sper să fie totul pe atât de frumos pe cât se anunță a fi. Să vedem… poate ulterior mă încumet și eu să relatez experiența într-un articol. 🙂
Denisa
Daca nu as fi nascut 2 copii in Montreal si nu ar fi fost pe pieptul meu 30 de minute ( cat m-au “aranjat”:)) si 30 de min la tati pe pieptul gol cat m-au transferat in viitoarea noastra camera, as fi zis si eu sa nu te cramponezi de 1o-15 minute.
Le-am avut( cum le au toate mamele care nasc natural aici) si pot sa confirm ca sunt esentiale, ca este dreptul vostru, dreptul bebelusui vostru de a ramane cu mama lui la” sosire”.
Aici nu este un serviciu de lux oferit de anumite spitale, este obligatoriu( exceptand urgentele medicale)si este logic.
Ce poate fi mai bun pentru a primi puiul tau aproape de inima ta, singurul lucru familiar in lumea extrauterina.
Inteleg si mamele care se tem de anumite infectii, numai cate povesti triste auzi, e normal ca nu vrei sa risti nimic, accepti explicatiile medicilor care sunt confortabili in acest mod de a functiona.
Ce ma mira pe mine este ca anumite spitale din Bucuresti arata f bine, au dotari, sunt curate( comparat cu unele de cartier de aici), dar raman pe acelasi sablon la nasteri ca acum 40 de ani.Nu zic ca acum 60 de ani ca atunci copilul avea golden hour instinctiv, nimeni nu stia ca e o procedura benefica, dar stiau ca si animalele isi tin puii langa ele la nastere.
Sanatate multa, liniste si bucurie deplina va urez la toti 4!
o femeie
cand am nascut la Filantropia nici nu s-a pus problema sa am asa ceva. Am ramas cu impresia ca mi s-a furat din nastere (bine, si alte lucruri in care am fost grabita, occitocina, coate pe burta ca de, repede repede….)
Roxana
Si eu am nascut la Polizu…cezariana cu anestezie locala. Mi-au dat-o fix 5 minute sa se linisteasca. A fost incredibila atingerea.. dintr-o data s-a linistit si si-a intins capsorul spre pielea mea. Apoi am mai vazut-o dupa 12 ore cand am urcat un etaj cu burta taiata.. au fost niste dureri crunte. Doar ca ea era la sectia de prematuri unde nu aveam voie decat din 3 in 3 ore. Abia cand am ajuns acasa am stat amandoua lipite. Dormea doar pe pieptul meu, iar intr-o luna a recuperat foarte bine!!
daniela
Buna Miruna, eu am nascut in 2016 la Medicover si totul a decurs foarte bine. Doctorul meu a incurajat nasterea naturala si ora magica ( am avut parte de ea si a fost cel mai minunat moment pentru noi, iar sotul meu a fost tot timpul langa mine). Nastere usoara sa ai si la cat mai multe momente magice alaturi de micutul tau.
Cristina
In Arad, singura șansă de a avea parte de ceva magic la naștere e sa naști acasă. Și tot mai multe mămici fac asta.
Alecsandra
Eu am nascut natural in urma cu 8 luni in Germania si din clipa in care s-a nascut fetita mea nimeni si nimic nu ne-a mai despartit 🙂 Dupa expulzie a fost luata de catre pediatru ( nu exista neonatolog) si masurata dar max 5 min. Eu am avut lichidul amniotic verde si moasei ii era frica sa nu aspire bebele, de aceea a fost luata cele max 5 min. Am stat 3 zile in spital dar fetita a ramas langa mine zi si noapte, nici macar nu am fost intrebata daca vreun sau nu acest lucru. Asa ca si dupa 8 luni printesa mea nu a mai plecat din brate de la mami, acolo unde e cel mai bine de pe pamant. ❤ Sa ai o nastere asa cum iti doresti!
Alexandra
Știi cumva ce procent dintre mame alăptează exclusiv în primele 6 luni, în Marea Britanie?
Miruna
Cica 1%, au cea mai mica rata de alaptare din Europa sau din lume. Tocmai mi-a zis JN in weekend.
Alexandra
Hmmm, exact cum bănuiam. Aș zice că nu se reflectă în nimic rata joasă a cezarienelor in afara că fac economie la bugetul NHS. Știu, suna nasol.
Miruna
Da, sună groaznic, dar e o parte din adevăr… La fel cum e și cealaltă fază, cu laptele praf, că și acolo-s tot interese financiare.
Ioana
Miruna, mulțumesc pentru articolul acesta. Și eu dospesc bebe numărul 2, merg în aceeași maternitate de stat unde am născut prima dată, dar tot am îndoieli că toate vor merge ca prima dată. Tare aș vrea ora asta magică, ne-ar ajuta enorm pe amândoi, sunt sigură (după prima naștere am avut o depresie port partum pe care nu am tratat-o la timp și care a culminat cu un episod și mai urât de depresie, 4 ani mai târziu, după moartea mamei).
Din păcate, nu mi-o garantează nimeni.
Mai că mi-aș vizita fratele, mutat în UK, în ultima perioadă a sarcinii, poate nasc acolo :).
Am cerut și eu o ofertă de naștere la Medicover. Mă depășește financiar, dar măcar am încercat. Sper să fie bine, până la urmă.
Toate cele bune, să fie cum vă doriți!
Miruna
Ceva e sigur: nicaieri nu e perfect, nici la Medicover, nici in UK si multe lucruri tin de tine. Iti doresc succes! Sa ai o natsere cat mai aproape de ceea ce
Iti doresti.
Eu cred foarte mult ca, daca esti amabil cu personalul (si nu ma refer la spagi), poti muta muntii din loc.
Oana
Buna Miruna,
Am gasit articolul tau si voiam sa te intreb despre experienta cu Medicover, daca ai putea sa imi povestesti cum a decurs nasterea versus asteptari, m-ar ajuta mult. Multumesc!
Miruna
Salut, e totul pe blog, nu stiu insa daca sa citesti. S-a lasat cu protectia copilului