Când inima îți coace un copil fără ca mintea să știe

Când inima îți coace un copil fără ca mintea să știe miruna ioani

Mergeam de mână toți trei pe platoul din fața clădirilor IKEA de la Timpuri Noi, Tudor între noi, când am simțit prima oară. Un gol în palma mea dreaptă. Nu a fost un gând, nu a fost un fluturaș în burtă, nici măcar o dorință materializată în acest fel. A fost un fior într-o mână goală de mamă. Iar fiorul acela s-a transformat în gând și-n fluturaș în burtă.

De fiecare dată când Tudor creștea și mai duceam câte o sacoșă cu haine la Sibiu, acasă, îi spuneam mamei în mod expres: Nu arunci nimic! Am păstrat ciorăpei frecați, bluzițe purtate, scoică, wrap, inclusiv ghetuțe. Între timp mi-au născut alte prietene, cam toate au băieți mai mici. N-am dat nimic, dar nu din zgârcenie, ci ca o mașină care schimbă viteza deși tu ai impresia că are cutie automată, cumva. Sunt lucruri care se întâmplă și altele care durau mai mult în mine. Am rămas pe loc, undeva.

Într-o zi, degetele mele au scris o propoziție atât de tristă, încât rapid am apăsat delete, ca și când așa ceva pur și simplu nu puteam accepta. Apoi am plâns cu lacrimi adevărate, rostogolite pe doi obraji ca la concurs, fiindcă nu știam, o fi minciună? Pentru că da, unele adevăruri pot durea atât de tare chiar și înainte să se fi întâmplat.

Apoi sau înainte, cine-o mai ști și cât o mai conta, am povestit cu o dragă prietenă în geamul unui restaurant cu vedere spre adolescența noastră. Doar că nu povesteam despre băieți și inimi frânte, nici despre lucrări și teze de final de an, ci despre doruri și niște regăsiri altfel. Amândouă singure la părinți, mama ei destul de bolnavă. Și mi-a spus cât de mult simte lipsa unui frate acum. Când are de luat decizii importante, decizii mult prea grele pentru umerii unui singur copil. Și-am înțeles din inimă ce voia să spună, pentru că nu e ca și când aș avea o mulțime de frați. Și pentru că atunci când s-a prăpădit bunicul și le-am văzut pe cele două fete ale lui cum se țin în niște brațe de surori și sunt acolo una pentru cealaltă așa cum niciun alt om nu ar fi putut fi, cred că s-a mai aprins în mine un fior. Sunt lucruri, desigur nu numai dintre cele grele, pe care nu le poți împărți cu nimeni la fel de bine cum le împarți cu un om care a fost acolo cu tine, care a trăit ce ai trăit tu, care lua cina cu voi la masă ori alerga prin curte desculț. Care are aceiași părinți și a avut aceeași copilărie. Sau chiar una similară, e cea mai apropiată variantă de realitatea ta de atunci.

Cred că dorința unui al doilea copil a fost mereu purtată în mine, deși nu am știut-o aduce la lumină decât de curând. Pentru că mie mi-a fost bine în copilărie. Pentru că n-aș fi vrut s-o împart pe mama nici cu pacienții bolnavi. Deși ea ar fi fost o mamă extraordinară pentru toți copiii ei. Îmi amintesc bucuria când prietenii mei plecau câte doi copii acasă, iar eu mergeam doar cu părinții mei. Mi se părea un statut privilegiat. Însă am crescut și mi-am dat seama cât de trecătoare e copilăria și cât de rămânător e tot restul vieții de om mare. Poate te enervează un frate, cât, vreo 10 ani? 15? Dar cum o fi dacă îți place? Dacă e cel mai bun prieten al tău? Companionul zilelor ploioase. Tovarășul cu care pleci în aventuri. Tipul ăla căruia nu-i place ciocolata și ți-o donează fără așteptări. Cel cu haine foarte cool și buletin de luat bere legală. Care te învață șmecherii de vrăjit. Sau scheme la karate. Vecinul cu care te dai în cele mai trăsnite rollercoaster-e, că mamă-ta-i o mămăligă. Ei îi place la Disneyland. Noroc cu taică-tău, că l-a ales bine. El se dă până-și rupe pantalonii de pe fund.

Și a mai fost o imagine pe care o purtam cu mine. Horațiu în stânga, la volan, eu pe locul din dreapta. Mergem în concediu, într-o aventură, cel mai probabil într-un parc cu trenulețe. Și mă uit în spate, la copiii noștri prinși în niște scaune perfect legate. Și e o hăhăială de zile mari. O aud pe hăhăiala asta fără să dau sonorul mai încet. Simt aerul condiționat care ar trebui redus și centura cum se lasă după mine. Și-apoi zâmbetul care mi se lățește pe față când îi întreb dacă mai pot râde atât.

Un copil am știut că îmi doresc dintotdeauna. De când aveam vreo 5 ani. Iar acum cred că mi-am dorit încă un copil dintotdeauna, doar că am știut abia de curând, după vizita unui fior mic în palma mea dreaptă. Care s-a transformat din gând, în fluturaș în burtă, și din fluturaș în burtă, într-un băiețel adevărat. Da, puiule, inima mea te-a copt de dinainte ca mintea să știe.


În septembrie te așteptăm. Cum mă simt? Cea mai fericită!

Image by cm_dasilva from Pixabay

Articolul anterior

Când nu mai poți spera nici că și-a rupt vreun picior sau că și-a pierdut vreun animal

Articolul următor

Mama primului meu copil nu este aceeași cu mama celui de-al doilea

134 Comentarii

 1. Dana

  Felicitaaaaari!

  5+
  • Cris

   Felicitări si sarcina usoara!🤗

   2+
  • Valentina

   Felicitari!
   Pentru mine acomodarea cu cel de al doilea copil a fost un pic mai grea. Ma simteam vinovata ca nu ii mai acordam tot timpul si atentia mea lui Praslea.
   Acum suntem bine, si stiu ca e bine pentru ca Praslea o face sa rada pe pitica cum nu reuseste nimeni pe lumea asta.

   3+
  • Wow ,congrats ! <3
   Mos Craciun face cadouri miraculoase 😉
   Fecioarele sunt foarte meticuloase dar iubitoare .
   Tocmai *naravul*asta ii face …medici 😉 (vb din experience)
   Blessings ,xo,j.

   3+
  • Andreea

   Felicitări !! La cât mai multe vacante fericite in 4!!

   2+
  • Emanuela S

   Felicitări Ioana!!!! Și noi am primit de curând a doua minune, și deși nu era plănuit așa curând, știam că frățiorul mare va avea în viitor nevoie de cineva cu care să-și petreacă copilăria și implicit restul vieții. E minunat,mă bucur enorm pentru voi.Sarcină ușoară!

   1+
 2. Anca

  Sincere felicitari!!!! (Te inteleg…cu gandul spre al doilea..)

  2+
 3. Sorina

  Felicitari!

  1+
 4. Cristina

  Felicităriiii!

  1+
 5. Adina Maria

  Toti fiorii din lumea asta m-au cuprins.
  Felicitări din inima!! O sa păstrez articolul asta si o sa il citesc des,sa scap de frica,sa scap de idei greșite,sa prind curaj.
  Te îmbrățișez si cumva, nu stiu cum, ma bucur pentru tine ca pentru prietena mea!

  5+
  • Rodica

   Felicitări! !eu am un frate mai mic cu doi ani și am avut o copilărie frumoasa! La rândul meu am doi copii, o fetiță și un băiat cu o diferență mica de vârstă, doar un an și patru luni!Sa va dea Dumnezeu bucurii și o familie frumoasa! !😘😘

   0
 6. Heheee! Felicităăări! Să fiți bine! :*

  2+
 7. Ce bucurieee! Viitorul frate (?) nici nu putea alege o familie mai potrivita.
  Sa fiti sanatosi si sa vina cu bine in septembrie ❤️❤️!

  2+
 8. Cricket

  Felicitari! Ma bucur mult pt tine, pt voi. Ai scris tare frumos.

  1+
 9. CristinaM

  Felicitări! Să fiți bine, cu toții!

  1+
 10. Simo

  Wow, felicitari!! Sarcina usoara! Sa fiti sanatosi!

  1+
 11. Steluta

  Woa, Miruna, am citit asa se repede numai ca sa imi confirm banuiala de cand am citit titlul! Felicitari ❤️😘😘😘😘 Ce bucurie, ce bucurie! 💓

  2+
  • Ioana

   Felicitări. Cum spunea cineva, va felicit și pentru ca ii dați ocazia lui Tudor sa fie frate!

   0
 12. Adela

  Felicitari! Sarcina usoara!

  1+
  • Cornelia Vlad

   Wow!Ce frumos! Felicitări!

   0
  • Magda Ilie

   Ce veste minunata ❤️ Ma bucur mult pentru voi! Si eu pastrez hainute si jucarii de la copil. Inseamna ca si inima mea coace ceva-ceva 😁 felicitari si sarcina usoara!

   0
   • Cristina

    Felicitari! E atat de bine sa-i vezi impreuna cum se joaca, cum se alearga…si atat de greu cand toata lumea e obosita.
    Ma bucur pentru voi.

    0
 13. Daniela

  Milioane de felicitari!
  Sa fiti fericiti si sanatosi!
  Ce frumos! Inca un baietel!
  Tot in Septembrie s-a nascut si baiatul meu.

  1+
 14. Himmel

  Ce articol frumos💝
  Felicitari!!

  1+
 15. Anda

  Wow, felicitari! Eu am un frate, cam 15 ani tine pana te enerveaza :))
  Si baietelul meu e nascut in septembrie 😀 Sarcina usoara!

  1+
 16. Cristina

  WOWWWWW! Felicitări! Ce bucurie! ❤️❤️❤️❤️

  1+
 17. Anca

  Miruna, felicitari!
  Eu, ca multi alti cititorii, am impresia ne cunoaștem, ca suntem prietene. Adevarul e ca tu nu ai cum sa ne cunosti pe toți, dar tinand cont ca “imi spui” cateva cuvinte aproape zilnic, e tot un fel de prietenie.
  Ziceai la un moment dat ca vrei un singur copil. Cat de bine ti-a fost tie asa. Eu ti-am scris de atunci ca vreau 2. 1 an si 1 luna intre ei si bucuria mea e imensa. Sunt multe lucruri frumoase cand sunt 2 copii, dar ce am observat la multi: al doilea copil educa părinții. Sunt sigura ca sunteti cei mai buni parinti pentru Tudor. Dar o sa deveniti si mai buni. Asa ca chiar ma bucur pentru voi, mai ales pentru Tudor! Felicitări!

  3+
  • Nu cred ca am scris undeva ca vreun un singur copil, ci ca vreau un copil, unde un era articol nehotarat, nu numeral, imi dau seama acum 😉

   Insa ca mie mi-a fost bine singura la parinti am scris si in acest articol. E un adevar care nu se mai poate schimba ❤️

   1+
 18. Neli

  Felicitari, mama minunata!

  2+
 19. Iulia D.

  Sar în sus de bucurie prin bucătărie, mi-au dat lacrimile și am pielea găinii! CE MĂ BUCUUUUURRR! Ăsta da proiect important! Mai important decât toate cărțile din lume! Să fiți sănătoși și să fiți bine, felicitări!
  Am apucat să citesc titlul articolului, cu gândul că fac de mâncare, apoi să citesc în tihnă; după care m-a lovit deodată: dar dacă ne dă o veste? Lasă că mănâncă și peste 15 minute copilul, nu-i bai!…
  Deci Iuhuuuu!!

  1+
  • Auleu, fac copiii foamea din cauza mea?!?! :))) da, intelegi acum de ce nu ma mai entuziasmeaza nicio carte, cam nimic nu e la fel de important ca acest bebelus din burta mea!

   2+
  • Bunica cu bundita

   Ai scris mai frumos ca niciodata!Pana la suflet !!!!❤️❤️

   4+
 20. Oana

  Minunat! O să fie extraordinar!
  Semnat: o soră :D.

  1+
 21. Oana

  Nu creeeeed!! Ce frumos! Mi-au dat lacrimile cand am citit!! Felicitari❤️

  1+
 22. Lore

  Felicitări, sarcina usoara, in septembrie așteptăm și noi bebe nr 3:)

  2+
 23. Sunshine

  Felicitari! Sa fiti sanatosi si sa aveti grija unii de altii! :-*

  1+
 24. Anca

  Ce frumos ai putut anunta !!! M-au trecut o mie de fiori ! Felicitari !

  1+
 25. Mihaela

  Woow…nu pot să cred că fix acum ai scris acest articol, când mă chinuie efectiv gândul referitor la al doilea copil, la aproape 2 ani dupa primul…Si tot ma gândeam ce mișto ar fi să scrii tu un articol despre acest subiect, cum doar tu știi să o faci. Felicitări din suflet.

  2+
  • Stii, copiii nu se fac prin puterea gandului. Poate te ajuta, daca vrei ceva mai mult decat sa iti imaginezi 😉

   3+
 26. Bibi

  Ooo, ce veste minunataaaa!!! Am. Citit aproape pe sărite, ca mi se părea tristut articolul pentru o asa veste! Felicitări! Naștere ușoară și copil sănătos! ❤ Eu mi-am dorit încă un copil asa de tare ca devenisem obsedata, deși la primul nu am fost. Acuma îl luam în considerare și pe nr 3. 😀
  Comentariu scris în timp ce alăptez micu nr 2. Care are deja 1 ani și 7 luni. Și e greu la început, dar frumos întotdeauna. ❤️ ❤️ ❤️ 😍 😍

  2+
  • Doi baieti ai deja? Felicitari din suflet! Astept sa incurajari pe parcurs, cred ca nevoie va fi, la cate 3 feluri de friptura pe care stiu sa le gatesc ;))

   0
   • Bibi

    2 fetite minunate am eu. Dar le alint în fel și chip. O sa fie bine. Și frumos.si greu și agitație și doamne câteva iubire!

    0
 27. Madalina

  ce frumos ai descris toate, inclusiv geamul cu vedere spre adolescenta. minunata bucurie, adevarat fior in palma 🙂 abia astept sa va vad pe toti! <3

  2+
  • Ala a fost pentru mine un Moment. Connecting the dots, mai tarziu, mi-am dat seama ca a fost mai mult decat un pranz sau ce-am mancat noi acolo. ❤️

   1+
 28. Gabriela

  Cat de frumos ai scris! Felicitări!

  1+
 29. Vai, ce fiori m-au trecuuut!! 💕 Ma bucur asa de mult pentru voi!! 💕 Felicitaari🎉🎉 Sarcina usoara si bebe cumintel in burtica pana la termen! ❤️❤️

  1+
  • Multumesc! Pana acum a fost destul de greu, sunt abia in a doua saptamana fara perfuzii. Sper sa raman pe picioare si cu mintea intreaga cat mai mult 🙂

   2+
 30. Ioana

  Felicitari draga Miruna! Incredibil de sensibil si frumos ai scris! O sa fie minunat cu 2 copii! Greu, dar nu exista implinire mai mare!
  Semnat: o mama de 2 🙂

  1+
 31. Simona-Maria

  Felicitări! E minunat.

  1+
  • Georgiana

   Felicitari, Miruna! Sa fie o sarcina usoara!
   Am plans…de emotie. Am retrait emotiile mele de acum mai bine de 1 an. Acum fratiorul surioarei(3 ani peste o luna) are deja 4 luni. Il adorm in bratele mele…si plang. Ma uit la ei…sunt perfecti! Perfectii nostri!

   1+
 32. Gianina

  Ce frumos! Ma bucur pt tine, pt voi! Si ce frumos ai scris! M-ai emoționat pana la lacrimi! Sa fiți sanatodi amandoi, sarcina si nastere ușoară!

  1+
 33. sorina b

  mi-au dat lacrimile si mi-a zambit toata fata! si eu am 2 maini ocupate cu ai mei mici si e minunat.

  1+
 34. Elena

  Felicitari! Sarcina usoara! Va astept cu impresii despre noua etapa din viata d-voastra in masura in care aveti timp sa scrieti.

  2+
 35. Gabriela

  Wow! Felicitari Miruna si sa fie toate asa ca in visul tau! 🙂

  2+
 36. Gabriela

  Felicitari si sarcina usoara!
  Dragostea de frate nu se poate descrie in cuvinte. Aproape la fel de profunda ca dragostea de copil.😊
  Ambii baieti o sa va fie recunoscatori pe vecie pentru “cadoul” pe care l-ati oferit unul altuia.

  2+
 37. Felicitari! Ce text frumos😘 La fel sper si ei, ca relatia dintre frati sa fie una buna, cu toata ca a mea cu sormea e mai dark and twisted, dar ne iubim.

  2+
  • Cred ca depinde mult de tot de parinti. Sper sa nu ma fac de ras in fata copiilor mei. Ceea ce iti doresc si tie :*

   0
 38. Cristiana S.

  Wow, felicităăări! O veste minunată! Sarcină ușoară! 🤗

  1+
 39. Milioane de multumescuri pentru gandurile voastre bune pentru noi!!!

  1+
 40. Ana S Dinu

  Felicitari! Cred ca exista in lumea asta, oameni facuti sa fie parinti. Din tot ce am citit, scris de tine, sunt sigura ca tu esti unul din acesti oameni si poti creste copii fericiti! Sa fiti sanatosi si fericiti impreuna!

  2+
 41. Cris

  Felicitari! Intri in gasca de tandem? Stii tu care 😜

  1+
 42. Bubulina

  Felicitari! Ma bucur foarte mult pentru voi. Stii, eu mi-am dorit mereu 2 copii. Am zis mereu 2 sau niciunul. Deci dupa primul ne-am pregatit pentru numarul 2, care a fost de fapt 2&3. Au cateva luni gemenii dar inca am momente cand nu cred ca sunt mama de 3, desi cred cu tarie ca asa e perfect 😊

  2+
 43. Dana Cruceanu

  Foarte frumos ai scris despre emoția de a avea al doilea copil. Noi suntem în faza in care ne spunem ca rămânem la unu și bun. 🙈 Nu știu cand și dacă ne mai facem curaj pt alt îngeraș.
  Felicitări și mă bucur din suflet pt voi și pt Tudor că va avea un frățior!

  1+
 44. Dana

  Te citesc de atatia ani si am trecut prin toate etapele vietii tale o data cu tine . Te-ai mutat in anglia , m-am mutat si eu , te-ai casatorit , m-am casatorit si eu , s-a nascut Tudor , s-a nascut si Alexandru ( al meu 🙂 ) , te-ai mutat in românia, m-am mutat si eu . asa s-a nimerit. Acum am lacrimat la vestea aceasta , pentru ca stiu ca in viitorul apropiat o sa-mi doresc si eu un al doilea copil . Felicitari din inima !

  5+
 45. Alexandra

  Felicitări și multă sănătate! Și eu, și eu din același film! Copil unic, copilărie perfectă, doar că la maturitate alte senzații! Noi vom fi patru in august! 🙂

  4+
 46. Monalisa

  Felicitaaaari!!! 💌💌

  1+
 47. Mari

  Ce veste extraordinară! Ma bucur foarte mult pentru voi! Felicitari!

  1+
 48. Roxana

  Felicitări! Fantastica veste și minunata viata! O sa fie exact asa cum ai scris cu mersul în mașină și rasul cristalin și sincer la dublu în spate, neapărat în scaune sigure. De 6 luni traim și noi acest film cu doi și suntem cei mai fericiți! Sa îți fie sarcina ușoară și nașterea asa cum ți-o dorești! M-ai emoționat ❤️

  3+
 49. Eliza

  Mirunaaaaaaa!
  Nici nu am cuvinte sa iti zic cat de mult ma bucur!!!!! Cam de cand ai zis ca amani cartea m-am gandit ca acesta ar putea fi motivul. Nici ca pot nascoci motiv mai bun daca acesta e, si daca nu e, nu conteaza, tot ma bucur mai mult decat pot cuvintele cuprinde. Abia astept sa povestesti despre cum se tripleaza volumul inimii si incepe sa se umfle atat de mult incat simti ca nu mai are loc in piept de iubire pentru ei. Ma bucur mult! Felicitari! HUUUUGS!

  2+
 50. Hortensia

  Felicitari, Miruna!
  Aici o mama de trei. I-am purtat, cu drag, in pantecele meu pentru ca mai tarziu ei sa se stranga in brate unul pe celalalt.
  Nu i-am facut cu gandul de a avea sprijin la batranete, ci de a le oferi ceva de care ei sa apartina cu sufletul. Un frate/sora pe care sa il/o iubeasca neconditionat.

  3+
 51. Cristina

  Felicitari! E o veste minunata si se simte ca il asteptati cu mult drag si dor. Anul asta urmeaza sa imi iau inima in dinti si sa sper ca poate voi reusi si eu sa mai simt macar o data cum e sa ai 2 inimi in acelasi corp, sa miros un bebelus care ma cauta cu gurita lui mica si sa simt cum ma inund de fericire cand veghez un suflet mic care doarme. Imi mai doresc un copil pentru ca fetita mea sa simta iubirea de frate dar recunosc ca mi se lupta inima in piept sa mai “traiesc” cu totul inca un copil de al meu. Pentru mine personal, nu e ceva ce poate egala sentimentul maternitatii, cu tot ce implica ea, e atat de greu dar si atat de minunat.
  Ma bucur sincer pentru voi! Felicitari inca o data!

  3+
 52. Catalina

  Felicitari si sarcina usoara. Vai, ce veste frumoasa! Sa ne tii la curent cu evolutia sarcinii. Si eu am momentan 2 copii, baiat si fata si ne gandim la al treilea. Asta e proiectul pentru care ai mai amanat cartea?

  2+
 53. Cristina O

  Felicitari!!!! Cat de frumos!! Si noi asteptam un baietel in Octombrie! 💙

  1+
  • S-ar putea si al nostru sa vina tot atunci. Sarcina usoara si felicitari!

   0
   • Maria I.

    Felicitari din toată inima!!Sarcină ușoară!In septembrie se naște si puișorul meu nr.3!!!!!Încă nu am aflat ce e!Sarcina asta e minunată,ca in reviste pot spune,fără niciun pic de stare de rău doar un omuleț mic care crește în pântecul meu!!!Surioarele mai mari (4 si 2 ani) abia asteaptă venirea lui!!

    0
 54. Emanuela S

  Miruna,voiam să scriu.Iarta-mi greșeala,eram încă emoționată de felul în care ai scris.🥰

  0
 55. Ana

  Imi imaginez cat esti de fericita si ma bucur pentru tine! Sarcina usoara❤️.

  0
 56. Vai, vai, cât de frumos ai scris! Felicitări, dragă inimă, dragă mămică și femeie minunată! Ce veste frumoasă, mă bucur mult pentru familia voastră! Să ai sarcină ușoară și să fiți sănătoși! :*

  1+
 57. Cristina

  Draga Miruna,
  Ai scris atat de frumos ca mi-au dat lacrimile!
  Exact asa am simtit si eu: nu am dat mai departe nici macar o soseta, o batista, nimic din ce a avut baietelul meu, si nu a fost din zgarcenie…
  Si tot singura la parinti sunt si eu, si tot un singur copil mi-am dorit cu mintea, tare de tot… iar apoi, ceva nu era inca cum trebuie sa fie, pana cand cel mic a venit pe lume, la 3 ani jumate ai celui mare, iar acum e asa cum trebuie sa fie, cu rasete si strengarii, si certat pe acceeasi masinuta ;))…si e perfect!
  Si nu m-am simtit vinovata mai nicicand ca nu mai am doar timp pentru cel mare, am simtit ca cel mare are acum sansa sa invete sa iubeasca si sa simta ce eu nu am putut si nu voi intelege niciodata pe deplin, si sunt atat de fericita pentru amandoi!
  Sarcina frumoasa si multa iubire! O sa fie foarte frumos in patru!
  Imbratisari!

  0
  • Exact așa va fi și la noi diferența de 3 ani și jumătate! Sper să fie bine, mă încurajezi! Mulțumesc și să vă trăiască băieții!

   0
   • Cristina

    Va fi grozav! Vei vedea! Atata fericire, incat vei simti ca nu poti cuprinde cu sufletul!
    Juniorul nostru tocmai a facut un an, de acum incepe sa devina totul si mai frumos si mai palpitant!
    La fel si eu ca tine, foarte fericita singura la parinti.
    Bucura-te de sarcina si de momentele cu baitelul tau, cat e inca doar el! Sarcina usoara si pupici!

    0
 58. Claudia I.

  Felicitari!! Ma bucur enorm pentru voi :). Multa sanatate si sarcina usoara iti doresc ca fericirea stiu ca se inmulteste exponential de acum incolo.

  0
 59. Cellia

  Felicitari! Ce veste frumoasa si ce minunat ai scris! ❤

  0
 60. Irina Schmitz

  Ce minune! Ce binecuvântare Miru-Miru!

  0
 61. Irina

  Felicitări! Tudor ce a zis? E nerăbdător? 😀

  0
  • Violeta

   Sa dea Domnul sa fie sanatos(sau sanatoasa) si sa va aduca multumire ca si primul pui. Numai bine.

   0
 62. Alta Miruna

  Supeeeeer! Sa fiti sanatosi cu totii! Va imbratisez

  0
 63. Claudia S

  Felicitări ! Eu de curând am adus pe lume a doua noastră fericire, am un băiețel de 2 ani si 4 luni si fetița are 3 luni. Prima luna a fost mai dificila puțin cu acomodarea mea, băiețelul a primit-o foarte bine pe bebelușă. Eu pana am intrat in dublu rol, alăptat micuța si jucat cu băiețelul, am fost mai epuizata, dar acum cand e casa plină de râsete si gangureli spun ca merita din plin. Multe bucurii si râsete si la voi in familie.

  1+
 64. Roxana

  Ce frumos!!! Felicitari!!! Sarcina usoara! Sa fiti sanatosi toti 4..
  Cu siguranta cei 3 baieti te vor rasfata la fel cum ii vei rasfata si tu pe ei;)

  0
 65. Gabriela Spatarelu

  Să fiți sănătoși! Mi s-a făcut pielea de găină și dor de perioada in care eram însărcinată cu fiecare dintre ele…am 2 fetițe superbe, cu baterii inepuizabile…și îndrăznesc să mă gândesc și la un prâslea, sau încă o prințesă, cum/daca va fi sa fie…sarcina ușoară și la termen!

  1+
 66. Meia

  Felicitari, draga Miruna! Sa fiti bine cu totii, sa ai o sarcina usoara si plina de momente frumoase. Superb!:)

  2+
 67. L

  Felicitari! Toate gandurile bune catre voi!

  1+
 68. Mișa

  Minunat!!! Ma bucur tare mult pentru voi! Tare, tare mult! Baietii tai au o mama grozava! Cu siguranta si un tata pe masura 🙂
  Sarcina usoara!

  1+
 69. Când ai zis că nu mai lansezi cartea anul asta pentru că a intervenit un alt proiect mai important, să știi că eu la bebe m-am gândit prima dată. Sunt atât de fericită pentru tine ♥️

  2+
  • Îmi citești blogul și gândurile, nu? :))) :***

   1+
   • N-a fost asa greu, ma gandeam doar “Ce poa’ sa fie atat de important, domle, de sa renunte la carte?!” :))))) <3 <3 <3 :****

    Dar da, mai citesc si ganduri uneori. Pe sora cumnatului (pe care n-o intalnisem niciodata la momentul ala) am visat-o gravida inainte cu cateva saptamani sa anunte ca e gravida :))))

    0
 70. Diana

  Felicitări, eram sigura ca esti însărcinată, s a citit printre rânduri la ultimele tale articole :))
  Nu te gândi că n o sa se înțeleagă cat sunt mici, cel mare al meu era total împotriva unui frate, acum il adoră pe cel mic, încet încet dragostea creste 🙂
  Sunt curioasă peste vreo 2-3 ani ce părere o sa ai despre ideile de acum, viața cu 2 copii iti mai schimbă viziunile😅

  1+
  • Și eu sunt curioasă! Am și emoții, pentru că e o zonă în care intru fără modele, fără experiența propriei mele copilării, fără să știu cum e să te simți într-un fel anume. Intru într-o altă zonă, dar, cumva, simt că am resursele să fac o treabă bună, să știi. Sper să îmi amintesc de asta, dacă o să fiu vreodată pe cale să uit.

   1+
 71. Gabriela F.

  Felicitări 😘😘😘

  0
 72. Androix

  Felicitări!!! Ma bucur sincer pentru voi!

  0
  • Elena

   felicitari!!! cand am citit pe facebook nu am apucat sa vad tot ..pe urma cand am venit de la lucru am zis hai sa vad daca inteleg bine!!! felicitari!! sa ai o sarcina usoara si o nastere usoara! te urmaresc cu.drag!!

   0
 73. Cris

  Sarcina usoara, Miruna ! Sa fiti sanatosi! Am plans! Ce frumos ai scris..m’ai emotionat pentru ca am o sora si este cea mai buna prietena a mea.

  0
 74. Elena

  Si noi o sa avem un frate pentru Sebi, tot în septembrie 💓. Eu am simțit și mi-am dorit mereu sa fiu mamă a 2 băieți desi eu am o sora, doar ca am asteptat sa ne spuna sufletul când este momentul potrivit. Imi voi invata băieții sa se iubească asa cum ne iubim noi. Si sper ca băieții mei sa imi aduca in casa 2 fete, nu 2 nurori 😅. Felicitări și sarcină ușoară.

  1+
 75. Andra Simionescu

  Felicitari Miruna!Presimt o aventura minunata. Spor la citit Peaceful Parent,happy siblings!Mie mi-a dat niste idei bune asa ca ti-o recomand si tie.🤗

  1+
 76. Felicitari! Sa fiti sanatosi si sa va bucurati de aceasta perioada minunata!

  1+
 77. Amalia

  Felicitari Miruna!!! Ce mult ma bucur pentru voi, sa ai o sarcina usoara!

  1+
 78. Alina

  Felicitari, mommy! 🙂 O sa fie f frumos! Iar diferenta asta de 3-4 ani intre frati mi se pare ideala. 🙂
  Sa fiti bine!

  1+
 79. Romina

  Felicitări, Miruna!! Mă bucur enorm pentru tine și pentru familia ta frumoasă 🤗 îți doresc zile senine și ușoare.

  0
 80. Doamne cat de frumos ai putut sa dai vestea! Inca ma furnica pielea. Felicitaaaaaari si sarcina usoara!

  0

Leave a Reply

© 2007-2020 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 427 queries in 0.461 s