Când mama e bonă pentru o zi și trebuie să te rogi de ea să se spele pe dinți

Când mama e bonă pentru o zi și trebuie să te rogi de ea să se spele pe dinți miruna ioani

Bona noastră e femeie serioasă, nu genul pe care s-o doară burta de două ori pe lună, dar are și ea problemele ei. Așa că, azi-dimineață, îmi zice că nu poate ajunge decât după-masă. 

Nu era o problemă reală pentru mine, pentru că marțea nu merg la cabinet. Ea știe  și de asta suntem unii în viețile celorlalți, ca să ne ajutăm la nevoie. Când am auzit, un pic mi-a părut rău pentru ea, deși problema nu era chiar una mare, doar că nu exista alt om s-o rezolve decât ea. Imediat mi-a părut foarte bine pentru noi. Pentru mine și băiețelul meu. Am zis: hai cu planul! Ce vrei să facem astăzi, că facem numai ce vrei tu!

Bineînțeles că mai întâi cineva mic s-a spălat pe dinți (Tudor primul, că așa vrea el), după care ne-am propus să mergem la un magazin să schimbăm ceva și ghici cine se ruga de mami să se spele pe dinți și să se îmbrace odată!!! M-a amenințat că mi se fac dinții negri, că vine noaptea și nu mai putem pleca, tot arsenalul de replici pe care ghici cine le folosește. Schimb de roluri all right! I-am zis: vezi cum e când se roagă cineva de tine să faci ceva?

A râs.

Cred că știe demult.

Într-un final, mi-am dat seama că mi-era dor de rutina asta care seamănă un pic cu ce aveam noi doi. Doar că acum e mult mai distractiv totul. Pentru că el e mai mare și eu sunt mai antrenată puțin. Pentru că el se mai joacă și singur, iar curățatul unei pungi de cartofi nu mai e echivalentul unei acrobații la circ, cu multă multă concentrare să nu uiți de ce te afli în bucătărie. Și pentru că dialogul, o, dialogul! e fabulos. E stand-up comedy la tine acasă. E râs cu smotoceală și pupat și drag și de ce stau mamele doar doi ani acasă? E ca și când ar pleca la muncă fix când distracția a început.

foto Shutterstock

Articolul anterior

Păcat mai mare decât să fii prost nu există pe pământ, poate doar acela să fii prost și femeie în același timp

Articolul următor

Curiozitatea și opusul ei trăiesc la mine în cap

2 Comentarii

  1. Diana Preda

    Exact așa! Când încep să vorbească și fiecare cuvintel scos de ei e adorabil, noi îi lăsăm să vorbească cu bonele sau educatoarele.

  2. Raluca

    Daaaa😁 și eu ma gândeam fix la asta, de ce stam doar 2 ani ca începe sa fie tot mai faini cu ei. Dar dacă ar fi după noi nu ne-am mai întoarce decât împinse de ei :)))

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 132 queries in 0.353 s