Miza dintre doi oameni e dincolo de cine strânge vasele murdare

Miza dintre doi oameni e dincolo de cine nu strânge vasele murdare miruna ioani

Să nu mă înțelegeți greșit. Sunt multe lucruri din astea mici, neimportante, pe care ți le iei ca picătura chinezească. Ajung să te frustreze și nu te mai poți concentra la altceva decât la felul în care soarbe ciorba din lingură cel din fața ta. E păcat.

Aș vrea tare mult ca mesajele mele și articolele cu tentă feministă, dincolo de a-i pune pe domnii soți la treabă (:p) și de a le face pe doamne să nu se simtă singure pe lume, să vă aducă împreună și nu să vă separe.

Viața îți poate arăta cine-i cu adevărat cel care le știe pe toate. Și niciodată nu e nevastă-ta. Miza e mult mai mare. Așa că, iubește-o, ascult-o, fii alături de ea.

Sunt lucrurile importante și restul. Important e cine conduce în stânga ta. Este el băiatul visurilor tale? Este el cel pe care ți l-ai ales ca partener? Miza n-are treabă cu vasele murdare.

Bine?


Așa-și încheie soțul meu convorbirile cu pacienții, la telefon. După ce turuie chestii foarte serioase pe un ton foarte sigur pe el, bagă un bine din ăsta retoric, ca o mamă care vorbește cu copilul ei.


Să vă iubiți și să vă aveți bine. Asta e ceea ce contează.

Bine?

foto Unsplash

Articolul anterior

Aventurile lui Guliver în Țara Vânzătorilor de Case

Articolul următor

Autoînvinovățirea, sportul preferat

21 Comentarii

 1. Adina Maria

  Bine!

 2. cineva a spalat vasele din proprie initiativa! 😀

  daca si duce gunoiul din proprie initiativa macar o data…:)))

 3. De-aia ne-am luat mașină de spălat vase :))) nu mai pierdem timpul cu detalii neimportante.

 4. Gabriela F.

  Of…vreau un medicament pt uitare…

 5. m

  Pai atât de tineri și să vă intereseze de vase murdare și de dus gunoiu…domne, astea-s chestii de asociat cu pensionari acriți. Viața e muuult prea scurta. Deocamdată, până descoperă ăștia ceva. Atunci o sa fie ok sa te intereseze lucruri atât de ne sexy la 30 și un pic de ani.

  • Desigur, pentru ca oricui ii place sa spele doar el vase ori sa manance cu jeg.

   • m

    Doar la copii trebuie diviziune a muncii, altfel fiecare cu ale lui, cum sa speli farfuria altcuiva? Treaba lui, poate sa si-o spele cand vrea. Chiar cu sutele, miile de ani de obișnuință in spate, mi se pare nebunie sa faci chestii dintr-astea pt altcineva, daca e soț sau soție, ca nu-i neam cu tine, ca copilul 🙂
    Numai dacă te scutește de altceva, atunci faci in schimb asta pt el.

 6. Maria i.

  Miruna, eu cred că cineva îţi șopteste..”Vezi ca trebuie să scrii despre cuplu astăzi, sigur e cineva care trece printr-o criză cu partenerul…”…și așa este!Ori de câte ori mă supăr pe soţ, vii cu un text care mă relaxează și îmi aduc aminte, imediat, de toate clipele frumoase!!!! Nu știu care e fenomenul…iţi mulţumesc!!!!’tui mama lor de vase..haha….

 7. Sara

  Mie mi se pare normal sa conduc si eu, iar el sa stea in dreapta. Dac-ai fi spus ca barbatul sta mereu in dreapta ar fi fost feminist. Dar da, este foarte important sa nu te impotmolesti in nimicuri in relatie.

 8. Roxana

  Sotul meu e un dragut! Daca sunt vase in chiuveta,el spala pahare,farfurii,dar greul,adica oala sau cratita,ramane tot acolo,plus apa peste tot in jur.😛
  Dar m-am obisnuit,nu ma mai supar ! Am insa un pitic… nu stiu cum face ca de fiecare data dupa ce spal pe jos,el intra incaltat! Atunci am senzatia ca o iau razna.🙁

 9. Andreea

  Adevarul e ca si cand eu il vad pe sotul meu cum sta cu cel mic si se joaca si se iubesc ei acolo imi dau seama cat de norocoasa sunt. Dar apoi merg la baie si vad iar un dezastru lasat de cineva MARE sau frimiturile din toata bucataria proaspat maturata de MINE si imi vine iar si iar si iar sa merg sa ii zic asa vreo doua de dulce. Mna chestii din rutina zilnica. Nu care cumva sa ma plictisesc

 10. Cristiana

  Nu te-am perceput vreodata ca scriind feminist, din contra, chiar am comentat aici la cateva articole care mi s-au parut exact pe dos. E interesant cat de “diferit” ne intelegem unii pe altii.

 11. Diana Preda

  Așa este, Miruna, este important să ne valorizam relația de cuplu. Numai că, fiind tot timpul pe to-do-list mode, din necesitate, e tare greu să te oprești, să respiri și să faci asta. Acuma, dacă lista asta ar fi sharuita, poate ne-ar fi mai ușor . Să iau un magnetic board cu pix pentru frigider, pe care să trec to-do-listul, este pe lista mea…de ceva timp 🙂

 12. Foarte dragut articolul, multumesc pentru postare 🙂

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 174 queries in 0.207 s