Știți ce înseamnă ”la curte”, în București?

Articol edificator pentru toți cititorii nebucureșteni, articol de râs pentru toți cititorii bucureșteni. Toți ceilalți doar își pierd timpul :p

Aveam o colegă de facultate, ai căror părinți locuiau ”la curte”. Ea mergea destul de des pe la ei, la curte, și ne povestea și nouă, bineînțeles. Păreau de treabă părinții ei, oameni școliți și foarte domni. Din povești. Ea era chiar una dintre cele mai bune prietene ale mele, așa că mi-am permis. Într-o zi am întrebat-o:

-Părinții tăi sunt foarte bogați, au un palat?

Cum tot mergea la ei, la curte, la sfârșit de săptămână, nu vă mirați că așa mi-am imaginat. Eu, o fată proaspăt aterizată din Sibiu. Evident că a râs un pic de mine și mi-a explicat că nici vorbă, au o casă normală de oameni normali și că nu sunt nici foarte bogați, dar nici foarte săraci. De palate, însă, nici vorbă.

Ce dezamăgire. Am rămas prietene în continuare, deși ar fi ieșit o poveste mult mai grozavă dacă ar fi avut palat 🙂

Asta așa, ca să știți. Că în București, când zici că îți iei casă, înseamnă orice-i mai mare decât o debara. Nu știu dacă motivul e că-s multe debarale și densitate ridicată de popor, dar vă spun, să nu ziceți că n-ați știut.

Expresia cu ”la curte” e din nou explicabilă, fiindcă, în București, curțile sunt atât de mici încât abia îți poți parca o mașină în ele. Adică, na, depinde câte palate au avut părinții tăi, vorba ceea, dar casele vechi de prin centru nu prea au cu ce se lăuda.

Sau n-am eu prietenii potriviți care să-mi arate o curte cinstită în acest oraș.

foto Unsplash

Articolul anterior

Cum să NU îți crești copilul -învățăminte de la Klara Hitler, mama celui mai celebru criminal german

Articolul următor

Cum mi-am ales rochia de mireasă. Tips and tricks, glossy style

16 Comentarii

 1. Ca bine zici.. 😂😂😂

 2. Alina

  Eu ti-am zis ca am curte libera de 170 mp, aproape in buricul targului. 😅

 3. dia

  Noi ne când ne-am mutat, tot prin apartamente am fost. De anul trecut de când avem casa cu o grădina de vis am impresia ca trăiesc la Versailles:))) ce diferența poată se facă o grădina la casa omului, nu mai zic pentru băiețel…

  • Exact asta văd și eu de fiecare dată când mergem la Sibiu. Deși noi stăm efectiv peste drum de un parc foarte mare și e minunat, tot e mai bine să ai curte mare. Na, avantaje și dezavantaje peste tot.

   • dia

    In ultimul apartament in care am stat așa eram și noi: peste drum de un parc minunat la lac. Era f bine când ma gândesc ca am cunoscuți cu copii in țara care călătoresc și o ora pe zi( pe jos, cu mașina etc) sa ajungă la un loc de joaca. Un alt avantaj al grădinii e ca băiețelul poate ieși in scutec și eu in pijama:))

 4. Rox

  Am stat si eu in Bucuresti vreo 2 luni. Asa cum zici, la curte e aproape fara curte. N-aveau masina, dar daca ar fi avut, n-ar fi avut cum sa o parcheze dincolo de gard. :)) criza de spatiu!

  • Da, fiindcă spațiile sunt atât de scumpe, încât cine a avut mai multă curte, probabil a construit acolo.

 5. Amy

  Chestia asta este valabilă cam peste tot, nu doar in București este criză de spațiu. Pe mine mă miră prețurile nesimțite pe care unii le cer pentru toate maghernițele.

  • Absoluuuut! Va cautati casa?

   • Amy

    Nu, pentru că vrem să plecăm. Dar am avut o perioadă în care voiam să cumpăram ceva aici. Bine că nu ne-am grăbit. 😀

    • Anda

     Care va fi destinatia? daca nu deranjez cu intrebarea mea ciudata 😀

    • Știu ce zici. Eu cu soțul meu vrem să ne mutăm și de 3 ani ne căutăm o casă. Ce oferte găsim, în schimb?
     Numai debarale la prețuri de nejustificat:|
     Îmi tot zic că e bine să nu ne grăbim și să nu facem compromisuri când e vorba de o casă, dar totuși…sunt 3 ani:))

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 169 queries in 0.171 s