De ce nu poate fi viața toată o vacanță?

Astăzi, la volan fiind, am avut după foarte multă vreme senzația că sunt pe partea greșită de drum. Asta e o reminiscență după traiul și condusul în Marea Britanie. unde mașinile circulă pe cealaltă parte de șosea.

Tot astăzi, soțul meu a făcut iar inventarul. Din când în când, avem acest obicei. Ori el, ori eu, trecem prin lista avantajelor și dezavantajelor marilor mutări din viața noastră.

Te bucuri că m-ai cunoscut?

A fost bine că m-ai luat de soață?

De ce am așteptat atâta să facem un copil?

Și eterna: Cum ar fi fost viața noastră dacă am fi rămas acolo?

Și urgent vine inventarul vieții noastre de acum. Ăștia doi ani ai mei acasă cu Tudor. Pe care nu i-aș fi putut cumpăra nici cu de 10 ori banii pe care i-aș fi lucrat în Anglia. Nopțile lui Horațiu. Weekend-urile la Sibiu.

Paradoxal, în inventarul ăsta, banii nu își au locul. Deși, să nu ne mințim, sunt și ei destul de importanți.

Dar nu banii sunt totul.

Și-atunci, mă-ntreb. De ce nu poate fi viața toată o vacanță?

Sunt sigură că v-a trecut măcar o dată acest gând prin cap. Dar v-ați revenit repede, ca mine astăzi în dilema de pe șosea. Normal că eram pe partea dreaptă a drumului 😉

Articolul anterior

Scaunul de mașină al copilului meu – review Axkid Duofix în Peugeot 207

Articolul următor

Oamenii nu mai merg la iarbă verde

26 Comentarii

 1. mihaela

  Mi-ar placea sa fie toata viata o vacanta, probabil ca pentru cei foarte bogati este. Si nu, nu m-as plictisi deloc.

  • Nu cred că pentru cei bogați, toată viața e o vacanță..și ei au griji, și ei se plictisesc, au dezamăgiri în dragoste sau probleme în familie.
   Cred că dacă viața ar fi o vacanță permanentă, nici nu ne-am da seama de acest lucru: spre exemplu, gândeşte-te cât eşti de încântată atunci când pleci într-o vacanţă după ce ştii că ai avut mult de muncă. 😉
   Abia atunci apreciem lucrurile la adevărata lor valoare.

   • Și eu cred că mulți bogați au treabă destul de multă să își păstreze banii. mă rog, știu copiii lor..

 2. Gabriela F.

  Vai….eu la cum sunt cred că la un moment dat as face cu capul…daca nu m.as obișnui intr.un an….că o vacanta de un an mi.ar prinde bine 😂😂😂😂mulțumesc pentru idee😁😁😁

 3. dia

  Mai, dar dacă lucrai part-time in Anglia? Eu chiar nu înțeleg de ce nu face mai multă lume care își permite lucrul asta.. aici in ” cercul meu de mame” toate lucrează part-time. Adică 4 ore pe zi.. și sunt in echilibru. Una lucrează 2 zile pe săptămâna, ceea ce e iar f ok. Acuma Weekend-urile la Sibiu nu le aveai cum le ai acum, dar nici nu lipseai de lângă Tudor prea mult..adică nu renunți la ceea ce îți place sa faci( stoma) dar nici nu ești plecată 10-12 ore pe zi..

  • Diana D.

   Si daca lucreaza part-time cu ce isi permit sa plateasca chirie si sa stea ca intr-o vacanta?

   • dia

    Nu poate trai nimeni intr-o vacanța forever Diana-eu vorbeam in general, day to day life. Văd multe mame care au dilema asta: sa stea acasă sau sa se reîntoarcă full-time: și nici una din variante nu le convine de minune. De asta ziceam ca part-time, când e posibil, e deseori alternativa f buna. Văd practica asta in multe tari europene și in jurul meu, nu știu cum e in România. Acuma normal ca Miruna nu se întoarce in Anglia sa lucreze part-time:))

    • dia, dacă aș fi rămas în UK, ar fi trebuit să mă întorc la job când Tudor avea aprope 5 luni sau aproape 8, în cel mai bun caz, în care mi-aș fi negociat un extra de 3 luni cu cabinetul. Cel mai probabil, mi-ar fi aprobat. Dar tot nu mi se pare ideal să mă fi întors la 8 luni ale copilului nici măcar pentru 3 zile sau 2 pe săptămână. Aș fi putut sta și acolo mai mult în concediu, însă mi-aș fi pierdut cu siguranță acel job din acel cabinet, unde îmi plăcea foarte mult.
     În UK nu aș fi avut posibilitatea (cred) să încep să câștig bani din blog, cred că ar fi fost oricum mult mai greu și din cauz faptului că acolo scrisul pur și simplu nu mergea. Era un dop pe inspirație, într-un fel pe care nu îl pot explica. Acolo viața era destul de simplă, ca o linie dreaptă, te încadrai într-un tipar, erai un soldățel. Sunt sigură că după ce am dispărut nimeni de pe stradă nu s-a întrebat unde suntem.

     • dia

      Toată chestia cu statul acasă/mersul la lucru e atât de diferită pt fiecare din noi. Contează f mult și ce însemna stoma pt tine. Meseria mea o simt parte integranta din mine și chiar ma ajuta sa fiu o mama împlinita, cu multă răbdare. Dar nu as fi putut lucra 10-12 ore pe zi. Chestia cu linia dreapta mie sincer îmi convine in ceea ce privește job-ul meu. Ca e organizat, știu ce am de făcut și nu pierd timpul cu chestii inutile. Nu ma simt soldățel deloc. In România aveam impresia ca mergeam fie in toate direcțiile, fie in niciuna. Și după un drum cu mijloacele de transport in comun la ora de vârf, cred ca aveam și eu inspirație sa scriu minim vreo 3 subiecte:))) îți spun sincer ca nu îmi lipsește deloc agitația și haosul de acasă. Dar situația mea e diferită, mama stand mai mult aici decât acasă. Altfel ar fi greu. Dar țara in sine, nu îmi lipsește, am câteodată melancolii legate de perioada de liceu/facultate, dar nu au nici o legătura cu cum ar fi fost viața mea acolo. Dar cum spuneam, suntem foarte diferiți si nevoile noastre la fel și asta e foarte fain in fond:)

     • Da, absolut. Eu sunt mult mai mult mama lui decat dentistul oricui. 🙂 si, daca am gasit o modalitate de a castiga bani si a sta mai mult acasa, am profitat din plin. Inca fac asta 🙂

     • dia

      Sa te țină treaba cu blog-ul cât ai nevoie de ea și o vrei:) e f important sa fii împlinita cu ceea ce faci. înțeleg perfect- nu as fi putut sa fiu nici măcar o zi mai mult doctorul oricui decât mama băiețelului meu:) și sunt norocoasa ca am găsit un echilibru

     • Exaaaact 🙂 plus ca tu ma poti intelege si mai bine, e mult mai atragator sa scrii povesti pe bloguri decat sa iti asumi responsabilitatea pe viata dintilor de oameni 😛
      Desi e si acolo o adrenalina foarte misto. Mult mai misto. Incomparabil, de fapt 🙂 dar na, responsabilitatea e acolo.

     • dia

      Pai acuma vezi și tu, dacă ma pui pe mine sa scriu pe blog dau faliment intr-o săptămâna:)) plus ca stoma îmi pare mai grea decât ce fac eu.. poate pentru ca nu am aprofundat-o😀Dar responsabilitatea e acolo, insa trebuie sa fie, ca altfel ce am face?

 4. A mea a fost dar la un moment dat m-am plictisit. Și am dat insula din Grecia pe Timișoara. Încă nu regret (dar nu mă văd îmbătrânind nici aici)

  • Opaaaaaa, nici aici? Dar unde? Te așteptăm la București 😛

   • nope, eu in continuare visez la Viena 🙂 E orasul meu de suflet. Sau, who knows, vreo Eco Tiny House pe roti pe care s-o plimb pe unde mi-o veni pofta 🙂

 5. Amy

  Nu ne-am mai bucura la fel daca toata viata ar fi o vacanta. Cred ca un echilibru este bun chiar si in cazul asta. Daca faci ceea ce-ti place, nu vezi munca drept o povara. 🙂

 6. Cu vremea asta afara, la mine echilibrul înseamnă o înghețată în mâna stângă și un Pina-Colada în cealaltă! :))

 7. CristinaM

  Fiindca, uneori, ne place atat de mult sa vedem numai partea goala a paharului…

 8. Eu cred ca toata viata poate sa fie o vacanta daca faci ceea ce-ti place, dar cred ca singurul lucru pe care nu-l poti castiga muncind este odihna.

 9. Diana Preda

  Eu mă gândesc la toate momentele de vacanță frumoase în familie și îmi dau seama că ce le-a făcut speciale a fost timpul împreună în natură. Că ne-am balacit în marea Egee sau în râul Olanesti, că am alergat după baloane la Brașov sau în Varșovia, că ne-am plimbat cu vaporasul în Como sau în parcul IOR, contează prea puțin. Faptul că am fost împreună, unii pentru ceilalti, molipsindu-ne de bucuria celor mici, este ceea ce a contat de fapt.

 10. vezi, de aia vreau independenta financiara: sa imi fie toata viata o vacanta. A mai ramas un pic :D.

  (un coleg e plecat pt 6 luni in vacanta, cu cortul, in jurul lumii. Pt ca e f. bun profesionist sunt sigura ca se va gasi un job position pe aici pentru el, daca se mai intoarce… 😀 )

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 190 queries in 0.577 s