Eu sunt Miruna și mă vopsesc acasă, de la tub (p)

vopsesc acasa

Eram în taxi, veneam cu Adina Necula de la o petrecere și povesteam de zor, ca fetele. Nu despre scutece și mâncare pasată, ci despre unghii și păr. Mă simțeam mai mult decât o mamă. Și îi spun eu cu patimă, ea asculta cu șoc și groază, că mă vopsesc singură acasă. Că un vopsit la coafor nu mă costă niciodată sub 300 lei, pe când un vopsit acasă îmi iese un pic peste 30. Voi ce-ați alege? Mai ales că rezultatul de la coafor nu a fost niciodată (și am încercat de câteva multe ori), nu a fost niciodată fantastic. Adică, nici acasă nu e fantastic, dar măcar nu e 300 de lei.

Prima dată

Cred că eram în anul 1 de facultate, pe la final. M-am hotărât că e vremea pentru o schimbare, mă simțeam suficient de matură s-o fac. Așa că, m-am prezentat la coafor și i-am zis duduii: aș vrea să-mi deschizi un pic părul la culoare. O cafea cu lapte, dar cu lapte din ăla condensat, adică foarte puțin lapte, cât încă să mă recunoască lumea prin sat. I-am zis așa: fă-mi orice vrei și crezi tu, numai roșie nu mă face. Am încredere în tine, sunt pregătită pentru o schimbare. Și fata a făcut.

Doar că, ce să vezi, când m-a uscat, mare lucru n-am observat. Era bine, măcar nu era rău. Doar că, pe măsură ce mă duceam acasă și mă uitam în vitrinele magazinelor din drum, părul meu devenea din ce în ce mai roșu. Atât de tare m-am supărat, încât, vară-mea, ca să mă salveze, m-a programat la București, la coafeza ei, artista artistelor în arta părului înroșit.

Ne-am urcat în mașină (vă dați seama, sper, cam care erau dimensiunile dezastrului din sufletul și părul meu), am ajuns la București, am decartat la coafor echivalentul rinichiului meu drept (deh, verișoara mea e fată fină, nu umblă pe la saloane de cartier), ba mi-am mai tuns și un breton din ăla toată fața, că așa purta la București. I-am zis tipesei:

-Fă-mi orice vrei și crezi tu, numai roșie să nu plec de-acia.

Bun. La final, situația s-a mai dres: nu mă mai deprima așa tare culoarea, fiindcă bretonul era îngrozitor. Arătam ca o minge umflată, cu o perucă roșie peste ea.

Asta e. Părul meu are și în sfântă zi de astăzi un pigment roșu care lucrează și după ce vopseaua normală a trecut în șomaj. Deja îmi crescuse și bretonul cât de cât, când m-am văzut într-o poză din cămin, eram afară pe balcon, purtam o vestă roșie, din aia matlasata. Iar părul meu se asorta perfect. La vestă!

Am zis, pân-aici ți-a fost, Miruno, trebuie să mai încerci ceva.

Următorul salon, în Cluj-Napoca, fiindcă aici se petrece acțiunea cu poza din cămin. Vă zic pe scurt, să nu mai prelungesc suspansul. A ieșit un cărămiziu ceva mai deschis, la fel de deprimant.

Era clar, doar timpul mă mai putea salva. Așa că, l-am lăsat pe dl păr să crească, mergeam din când în când la un mic retuș, ceream o culoare cât mai apropiată de a mea, sperând să scap naibii de vopsit odată! Ce o mai fi fost și-n capul meu? Cred că, de fapt, voiam să slăbesc, nu să mă fac roșcată, doar că am confundat nevoile, ca atunci când ți-e sete, dar începi să mănânci.

Până când s-a întâmplat minunea

Eram după un concediu la Barcelona, în care fusesem cu părinții mei, după o despărțire pseudocruntă de cea mai longevivă relație de iubire pe care o avusesem până atunci. Când am avut de ales între a merge cu el la mare sau cu ai mei la spanioli, am ales fără să clipesc. A fost odată un om de 22 de ani care s-a dus la mare cu părinții… True story.

A fost vara în care m-am simțit cel mai bine în pielea mea. Atât de bine, încât consideram inoportun să o acopăr cu ceva, cum ar fi niște mâneci la bluze sau fuste prea lungi. Mai mult, rebeliunea (ca să nu-i zic altfel) s-a dus până la refuzul de a purta pălărie în concediul respectiv. De mai rău m-a bătut soarele-n cap, surprinzător că, la final, mai avea cap pe care să-l bată!

Revelația tot din poze a venit: eram brusc atât de blondă (de la soare) pe părul de deasupra și atât de bine îmi ședea, încât am zis, asta e! A mai trecut un an, am curajul să fac această schimbare. Întotdeauna am fost convinsă că nu mi-ar sta rău blondă, fiindcă am pielea albă de tot, dar mi se părea o blasfemie să te înzestreze mama-natură cu gene de șatenă deșteaptă și tu să te faci singură și nesilită de nimeni blondă-platinat.

Poate nu chiar platinat.

Hai să-i spunem altfel. Cenușiu, parcă sună bine. Și îmi închipui că se bate cu roșul meu cap-în-cap. Îl nenorocește pe nesimțit, îi dă un pumn în gură, doar-doar s-o prinde și el odată că nu-i deloc binevenit! Iacă, am făcut și versuri de supărare 🙂

Încă în vacanța de vară. Zic, dacă o fac lată, măcar am timp s-o repar până începe facultatea.

Și i-am propus mamei: -Mă faci?

Maică-mea a fost de gașcă toată viață, știam că nu poate rezista să nu intre în joc.

-Dar o facem cu succes de data asta.

Am cumpărat decolorant de la magazin, fiindcă mai aveam mult cărămiziu dezgustător prin plete, apoi două tuburi de blond cenușiu deschis.

A fost prima și singura dată când mi-am decolorat părul. Voiam să scap de orice urmă de ghinion sau incompetență sau ghinion sau ce o fi ajuns întâmplător și pe bani mulți prin el.

Imaginea cu mine cu părul ud și de culoarea puiului de găină e una… cum să vă spun, am râs cu mama, ne curgeau lacrimi șiroaie. Niciuna dintre noi nu știa ce se va întâmpla apoi, dacă-mi va mai crește părul DUPĂ vreodată, dacă o să mai pot ieși din casă, dacă or să mă dea la știrile de la ora 5.

Și, ce să vezi, m-am vospit, m-am uscat, a ieșit genial! Atât de bine, încât abia așteptam să înceapă școala, să mă vadă toți blondă și deșteaptă :)) Cenușiul a fost ideea mea. Și m-a salvat.

De atunci, am mai nimerit pe la vopsitorii câteodată, fiindcă tipul care mă tunde mereu mă ceartă că nu mă și vopsește. Doar că nici el, care chiar e grozavul pământului, nu m-a nimerit niciodată. Ba prea verde, ba prea roșu. Mereu scump. Nici acasă nu-mi iese de 2 ori la fel, nu mă înțelegeți greșit, dar măcar nu mă falimentează. Plus că mă știți, nu arăt tocmai ca de căpătat.

  Și imaginați-vă, e totuși destul de prețios: ce fată a mai fost vopsită de un neurochirurg?

Nu e atât de complicat. Mă vopsește mama, soțul, dar și mâinile mele personale. Secretul e doar să nu mă fac singură de 2 ori consecutiv, că cine știe cum iese pe la spate…

Vopsitul acasă nu e chirurgie pe creier

Cărări subțiri, vopsea cu generozitate, iar trucul pentru uniformate (învățat de la o prietenă bună, tot blondă, tot acasă) e ca în ultimele 5 minute să îți întinzi vopseaua pe toată lungimea firului de păr, să pui un strop de apă, cât să se facă așa ca o spumă, îți pui punga pe cap ca să păstreze căldura și respiri ușurată, ai reușit! Eu am un pieptene din ăla cu dinții rari și îl trec prin părul cu vopsea o dată. Las 5 minute și mă spăl. Gata!


Nu știam însă că nemersul ăsta la coafor e așa un big deal. Ca să vă termin povestea din taxi cu Adina Necula, când a auzit că mă vopsesc acasă și de ce, șoferului meu nici bacșiș nu i-a mai trebuit!

De asta am și primit cu mult entuziasm propunerea Loncolor de a face acest scurt-metraj cu Ioana și Tily. Da, eu chiar mă vopsesc acasă și o recunosc deschis. Fiindcă asta mi se potrivește mie, sunt foarte mulțumită de rezultat, nu costă mult și pot s-o fac oricând, inclusiv la 12 noaptea. (Ceea ce se și întâmplă de foarte multe ori).

E, de fapt, o poveste despre oameni care știu că ai nevoie de ajutor chiar dacă nu-l ceri. Plus că mesajul campaniei mi-a plăcut super mult, colegele de filmare la fel. E despre atunci când n-ai chef să ieși din pijamale, fiindcă ești obosită și cu piure în păr, dar apar două prietene care te scot din ale tale. Nu e despre viață și moarte, ci despre chestii mici, dar tot importante. Cum ar fi o ciorbă când tu ai copil mic și multe nopți de nesomn. Sau un share la un articol pe care nu-l apreciază nimeni. Sau prezența la prima ta lansare de carte fără să-o rogi. Sau când repetam a jdemia oară o replică din această filmare, iar Ioana îmi șoptea că sunt minunată, că aș putea oricând să mă fac actor (da, ea are un evident simț al umorului). Sau cum, după 16 ore de filmare, când deja n-o să vă mint că era unșpe noaptea și toți abia așteptam să plecăm acasă, iar eu am rămas singură pentru ultima scenă, Tily totuși m-a așteptat, deși putea fi în pat la ora aia. Și m-a dus acasă cu mașina ei. În fața scării m-a lăsat, de am ajuns mai repede eu la copilul meu decât ea la al ei.

vopsesc acasă vopsesc acasă vopsesc acasă

Ce frumos e mesajul campaniei Loncolor! Orice culoare este culoarea încrederii, dacă e culoarea ta. Așa că, Loncolor își propune să vină . Cu un pic de petrecere și prosecco, și cu mai mult vopsit. Va începe o prin 10 orașe din țară, la 10 dintre voi. Nu o să venim noi fizic, Ioana, Tily și Miruna, dar asta nu înseamnă că nu puteți bea un pahar și pentru noi ;). O să vă distrați, sunt sigură. Plus că, fiecare dintre cele 10 câștigătoare va beneficia de o ședință foto profesională. Cât de tare e asta?! Eu cred că orice om ar trebui să-și facă o ședință foto profesională, îți crește mult încrederea-n tine și ți-o scade pe cea în paginile de reviste. Stați să vedeți cât de frumoase sunteți când aveți o echipă care să se ocupe de TOT, iar tot ce aveți voi de făcut e doar …să fiți. Dacă vreți să vă înscrieți, o puteți face . Eu deja mi-am înscris și două consătene, care precis-precis s-ar bucura să le amintească cineva cât sunt de frumoase.

Dar sfatul meu e să nu așteptați după asta, după nici un premiu de pe nicăieri. Vedeți, unii prieteni știu fără să le spui. Că tu, de fapt, vrei să ieși din pijamale chiar dacă poate nu îți dai seama foarte ușor. Și, până ne așteptăm două prietene să vină cu salvarea, putem da noi o fugă până-n viața lor. Să le facem o surpriză pe sufletul lor. Și neapărat o ciorbă, marele premiu de care se bucură și un bebeluș 😉

Articolul anterior

Perseverența: scurtă lecție bebelușească

Articolul următor

Cum mersul în parc îi poate afecta dinții unui copil

46 Comentarii

 1. Ioana

  Gata! M-am inscris pe mine si pe inca 2 prietene bune! My bffs!

 2. Andreea

  Ma numesc Andreea ma vopsesc si ma tund singura…si nu arat ca la stirile de la ora 5. N-am avut curaj sa ma tund singura mult timp pana am ajuns sa fiu main carer pentru un Bebe de 19 luni si sa stau intr-o tara straina. Intr-o zi, de plictiseala cred, m-am uitat in oglinda si am pus mana pe foarfeca. Asta a fost inceputul. Apoi am trecut la filat, vopsit, coafat. Acum am timp, Bebe a trecut bine de 3 ani, dar nu mai am chef si rabdare sa explic altcuiva sa faca ceva la care ma pricep si care e gratis. Si in plus, ma tund cand vreau eu. Daca as face si curatenie la fel, as fi femeia perfecta. Da’ las noi sa fim sanatosi, asa perfectly imperfect…asta era sloganul unei firme la care am lucrat…atunci cheltuiam multi bani la coafor…Alta viata… different me. Miruna, parul tau are o culoare superba… keep it that way

  • Seeeervus, Andreea! 🙂 Nu stiu ce e cu bebelusul, sper ca nu am inteles eu bine… dar, wooooow, te si tunzi singura?!? Abia asta e laudabil!

 3. Roxana Avram

  Si eu m-am inscris…desi cu teama. Experienta mea privind saloanele este asemanatoare cu a ta..am cerut blond platinat si am primit blond roscat..(si m-a mai si usturat capul minutele in care trebuia sa actioneze vopseaua “fara amoniac”..ca sa nu mai vorbim de pret)..si la fel ca si tine ma vopsesc acasa din acest motiv.

 4. Inca n-am gasit nicio prietena care sa ma vopseasca, o fi un semn?! 🙂

 5. kitana

  si eu o vopsesc pe maica-mea de ani de zile. Eu nu ma vopsesc, imi mai fac vara niste suvite mai deschise, asa de kiki, dar am par blond natural si n-are rost sa-l vopsesc de tot

  • Chiar nu e limba chineză să te vopsești, mie mi-ar plăcea să vopsesc și pe altcineva în afară de mine, doar că nu se înscriu doritoare 😛

 6. Dana Elena

  Foarte fain scris articolul, bravo!

 7. Andreea D

  Eu vreau să vii tu la mine acasă, eventual tot cu o ciorbă. :)) Cum facem? 🙂

 8. Ecarulan

  Unde te vad colorata ca in tinereturi? 🙂 Nu pot sa-mi inchipui roscat.
  Eu credeam ca esti blonda si natural, doar alta nuanta :))

  • Sper să nu mai existe nici o dovadă a culorii mele naturale pe interneți. M-am îngrijit și dat peste cap de trei ori, am plătit toate vrăjitoarele online-ului să le dea dispărute pe termen nelimitat. Cât despre fazele roșcate, încerc să mi le șterg și din memorie nu numai de pe vreun hardisk. Nu sunt deloc blondă, de fapt.. O mică scăpare a naturii.

 9. Andreea

  Si eu sunt satena cu puternice accente rosii in firele-mi de par. M-am vopsit multă vreme acasa, tot blondă deschis. Aveam o reteta care imi ieșea. Doar ca într-o zi mi-am dorit un blond mai inchis. Asa, ca blondul natural. Am incercat si a iesit fiasco total! Abia m-a reparat la salon. Asa ca… M-as inscrie, dar n-am curaj :)))

  • Eu zic, dacă ai găsit o rețetă acum, care te ”coafează” pe tine, stick with it! Eu nu îmi asum responsabilitatea dezastrului din capul tău :))) că cine știe ce mai iese după aia. Treaba e că nici ședința foto nu e de lepădat, cred că va iesi super super mișto. Eu pentru aia m-aș băga.

   • Andreea

    Vesti noi! Într-un moment T0 in care trebuia obligatoriu sa ma vopsesc iar coafeza mea era ocupata, m-a indrumat spre vopseaua si nuanta potrivita si mi-am luat inima in dinti si m-am facut acasa. Super extra multumita! Si am cheltuit 40 de lei in loc de 130. Si am folosit vopsea profesionista, in banii aceia!

    Cat despre sedinta foto, am noroc de sot aproape fotograf, asa ca am pe cine ma baza!

 10. pe mine ma vopseste maseuza 😀 😀 😀 . Si mai si tunde 😀 😀 – romancele sunt descurcarete si harnice si talentate, sa stii.

  hahaha, nu ma inscriu la nimic.

  • Maseuza??? Asta-i bună! Și te masează coafeza sau cum? :))) Hai, să îți fie de bine.

   • p.s. Am văzut că ai întrebat la prințesă dacă a fost acasă la mine. Mulțumesc pentru credit!!! 🙂 Răspuns: I wish! 🙂 A fost într-un apartament special închiriat pentru această filmare.

  • buna gluma, nu m-am gandit la ea. Maseuza e o romanca adevarata, descurcareata, ii dau oleaca de bani pt ca ma vopseste si suntem win win :), ies si relaxata si frumoasa si cu banii in buzunar.

 11. mihaela

  Europe am un par subtire, zone fara par, imi creste foarte greu si deja am fire albe. Asa ca m-am vopsit o singura data. Roscata, ca daca tot o fac, sa o fac bine. Sigur ca mi-a ars parul. Am scapat dupa doi ani de culoare. In schimb, mama se vopseste des si foloseste Londcolor, e bun.

  • Să știi că Loncolor e un brand care vrea să ajungă și la publicul mai tânăr. Vopseaua e de calitate la fel e bună ca oricare alta, preferată de publicul mai tânăr. Plus că e o marcă, românească. Eu sunt fan!

 12. Buna. Sunt Raluca si am vopseaua in par. Da, ma vopsesc singura si doar acasa.

 13. moonlight

  Nu știu cum reușești… Eu m-am vopsit acasă ani de zile și culoarea ținea fix… 2 săptămâni. Apoi urma din nou procesul. Indiferent de vopsea, de marcă, de culoare. Și m-am tuns tot singură ani de zile, pentru că nu suport să-mi pună altcineva mâna în păr, si părul meu arăta mereu ars, degradat, ca o mătură. De vreu an de zile mă duc doar la salon și n-a mai renunța la asta niciodată. Părul arată sănătos, n-am vârfuri despicate, și mă duc o dată la 2 luni, când încep să mi se vadă rădăcinile. Mă costă undeva în jur de 150-200, dacă mă și tund (doar vopsitul e ~100) și nu-i consider bani aruncați pe geam.

  • Vezi, dacă ție asta ți se potrivește… Sunt conștientă că fiecare om e diferit, saloanele nu au dat faliment că nu m-am dus eu, dar na… Nici eu nu aș putea să mă tund singură, fiindcă am o freză care e foarte important să fie tunsă corect și frumos. Însă, la mine, vopsitul la coafor a fost un dezastru aproape de fiecare dată.

 14. Alina

  Eu iti zic una si mai tare! Imi cumpar vopseaua de la supermarket, ce marca vreau eu, si ma duc cu ea in bocceluta la un salon care e aproape de casa, unde am o coafeza care mi-o aplica rapid si profesionist pentru nu mai mult de 50 lei. Cu tot cu spalat si uscat cu peria dupa. Eu zic ca merita “rasfatul” :))

 15. Anca B.

  Buna! Eu sunt Anca si de cand ma stiu doar acasa ma vopsesc. Cand mama, cand sotul ma ajuta si sunt foarte multumita.

 16. Greta

  Si eu am pigment rosu puternic. Coafeza mea adauga mereu un ingredient verde – no joke – in vopsea. Nu stiu despre ce e vorba, dar parul meu nu capata niciodata tendinte rosiatice, nici macar dupa cateva saptamani de la vopsire (ah, si nici verzi) 🙂

  • Daaaa, știu că există, doar că pe mine nicicum nu mă nimerește în doza ideală.. Ori prea mult, ori prea puțin. Dacă aș găsi rețeta AIA, m-aș duce și eu. Până atunci, nu mai am bani de cheltuit.

 17. Alina

  Vopsitul acasa e minunat! Salvezi si timp si bani. Eu m-am vopsit singura dintotdeauna. Am inceput cu niste suvite oribile adolescentine cu apa oxigenata :)). Apoi niste sampon colorant care iesea la spalat. Apoi din castaniu m-am facut treptat blonda, cu fiecare tub de blond super deschis cenusiu, fara sa-l decolorez. Dupa ani de zile de blond am revenit la o nuanta mai apropiata de cea naturala, evitand pigmentul roscat pe care il are parul meu, folosind o nuanta mai deschisa decat as vrea sa iasa, ceva cu tenta cenusie. Ma fac mereu singura si nu m-am speriat de mine pana acum 🙂 Asta e clar din familie. Si mama se vopseste singura si se si tunde. Pana la 20 ani nici nu ajunsesem la coafor ca ne tundea ea pe toti din familie.

  • Nici eu nu mă decolorez, să știi. Doar atunci, prima dată. Trebuia cumva să scap de vopseaua aia roșie sau ce era!

 18. Elena

  Și eu ma vopsesc singură de multă vreme si arată muuult mai bine decât la majoritatea saloanelor. Tot blond…si niciodată nu a ieșit portocaliu sau ars…ca la alte colege vopsite la salon ?. Merită din plin, nu as renunța la acest obicei si felicitări pentru inițiativă.

 19. Buna, super fain scris articolul.
  Si eu tot acasa ma vopsesc de cand ma stiu, si o data cand am rugat my bff, a iesit dezastruuu..noroc ca ne-a salvat mama ei!:) SIngura is best, for me:)
  Dar na, nu sunt blonda, nu e bai daca ratez niste fire satene la mine!

  • Exact, plus că vopseaua mai închisă parcă funcționează și prin influență. Asta pentru blond trebuie pusă din plin.

 20. Buna! Mi-a placut enorm de mult articolul si felul in care l-ai redactat. In ultima perioada si eu m-am vopsit tot singura acasa. Parca tot eu fac treaba cum trebuie! :))

 21. Cristina

  Bunaaa! Este superba culoarea ta,Miru! Eu am fost bruneta vopsita muuuulti ani si de 3 sapt am ajuns la blond in sfarsit,dar cu parul taiat pana la umeri( il aveam pana la mijloc) Singura ma fac si eu,insa am o intrebare; pe tine te ustura scalpul cand te vopsesti? pupici

  • Nu ma ustura. Am patit asta o singura data, cand am schimbat vopseaua. Era una de la palette, pentru care jurase o prietena blonda. Dupa ce mi-am pus-o in par, am sunat-o, sa ii spun ca ma arde, ea a zis ca asa trebuie, sa rezist. Na, si am rezistat. Ca in filmele cu blonde.

   Imi erau si obrajii si urechile rosii :))

   Na, la final, m-am ales cu niste basici de toata frumusetea. Vreo luna inca tot dezlipeam coji din capul meu. Nu recomand.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 225 queries in 0.381 s