Câte mașini abandonate credeți că sunt pe strada mea?

lets-do-it-romania

Acesta era mesajul pe care îl postam în acea sâmbătă dimineața, când toată România a participat la curățenia generală cu ocazia Let’s Do It, Romania. Nu am putut merge pe plantație, dar am prestat cu responsabilitate la mine în cartier.

Nu știu unde stați dumneavoastră cum e cu parcările, dar pe acia pe la noi e cam aglomerat. Adică, se mai întâmplă să dăm câteva ture după un loc. În timp ce, fix cum ieși din blocul nostru, la dreapta sunt două rable abandonate, la stânga după colț, alte două, aproape trei. Zilnic trec pe lângă ele și zilnic mă enervez.

Așa că, am ieșit la vânătoare. La mine în cartierul Tineretului, pe 2 străzi și un pic de Calea Văcărești, cam la o aruncătură de băț de casa noastră. Ceea ce credeam că e treabă de 2 minute, s-a transformat într-o adevărată ședință foto. Câte exemplare credeți că am adunat la colecție?

Să vezi și să nu crezi! 34 de poze am aici, în telefon am 35, dar nu mai stau s-o identific pe cea pierdută, că oricum doar fier vechi o să visez la noapte.

Le-am fotografiat pe toate din câmpul meu vizual și le-am raportat prin aplicația Civic Alert. Vă invit și pe dumneavoastră s-o folosiți cu încredere pentru multe și diverse probleme pe care le observați pe stradă și pe care nu știți cum/cui să le semnalați. Cum ar fi: semafoare stricate, coșuri de gunoi rupte, vehicule abandonate. E foarte simplu de utilizat. Habar n-am dacă autoritățile chiar iau niște măsuri în consecință (înțeleg că nu e atât de simplu de ridicat aceste rable, mai ales dacă proprietarul încă plătește impozit pe ele, dacă vă interesează exact care sunt etapele, acestea sunt publicate pe site-ul ). Cert e că sper!

O altă modalitate de a semnala prezența acestor mașini abandonate este de a contacta Poliția Locală a Sectorului (la telefon 021 9441 sau online). Citesc că în sectorul 6 deja se întâmplă asta, fericiți cei din Militari și Drumul Taberei!

Cele mai tari faze din toată această vânătoare de mașini abandonate:

 • Undeva în spatele unui bloc de pe Calea Văcărești, am găsit o groapă de gunoi cu 3 mașini abandonate! TREI. Una lângă alta. Pe bune?!?! Chiar nu putem face nimic să le zvârlim de-acolo??? Arată oribil, le vedeți în poză. Ocupă spațiu. Care ar putea fi parc pentru copii. Sau parcare pentru niște mașini funcționale. Sau casă pentru niște copaci producători de aer respirabil. Mă rog. Exista și o a patra mașină lângă acestea, care părea din același film (de groază), însă încă stătea pe toate roțile, deci nu am raportat nimic. Verific peste-o altă săptămână. Iar la vreo 5 m mai încolo, era BMW-ul ăla din poză, abandonat cu roțile în regulă și tot.
 • Într-una dintre aceste mașini care părea abandonată, pe cine credeți c-am găsit? Pe o femeie care … părea și ea abandonată. Era bine trecută de prima tinerețe, se așezase la volan, într-o Dacie veche și ponosită și … stătea. Nunu, ați citit bine: Stătea, doamnelor și domnilor la volan, într-o mașină părăsită. Mișca, poate v-ați întrebat. Am stat să mă uit o vreme, să știu dacă apelez civic alert sau 112.
 • Una dintre mașini e acolo din 2008, promit.

În speranța că vom trăi într-o lume mai bună, cu mai puține gunoaie și mai multe locuri de parcare, eu simt că mi-am făcut datoria civică măcar pe săptămâna asta. Ceea ce vă doresc și dumneavoastră.

Dacă doriți să aflați când scriu, vă invit să urmăriți pagina de facebook a blondelor.

 

Articolul anterior

De ce să nu dăm banii pe biberon și ce este un SNS (sistem de nutriție suplimentară)

Articolul următor

”Evenimentele” de weekend, o formă de cultură sau de consumerism?

19 Comentarii

 1. în militari și drumul taberei le-au luat așa, să spună că au activitate, dar mai sunt. sute.

 2. Nu credeam că sunt așa multe mașini abandonate. Noi stăm mai bine la capitolul ăsta. Mult scces, să vedem cât de repede se și văd rezultate.

 3. bunica cu bundita

  astept si eu rezultate la noi la Sibiu!!!ca masini avem destule

  • Parca n-am vazut chiar atatea in Sibiu! Sau nu am cautat unde trebuie.

   • Albinutza

    Nu ai cautat pe unde trebuie, pe strada Luptei avem doua, si cred ca si-a mai lasat cineva masina la zacut….I am waiting patiently….

    • Pai, ia baga o aplicatie! O sesizare! Cica trebuie martor ca e acolo de 1 an de zile. Ceea ce mi se pare o prostie, dar na.

 4. si se intampla! aplicatia Civic alert a rezolvat multe probleme semnalate prin bucuresti. Acum e momentul, nu cand vin zapezile 😀

  Felicitari pt actiune! astea sunt pe gustul meu 😉

 5. Elly

  civic alert functioneaza doar pentru Bucuresti?

 6. Monica

  pfoi,,gand la gand cu bucurie,…prin slalomul pe care
  il fac cu bebelusul pe strazile din Militari..am facut si eu acelasi lucru..dar la noi pe straduta e bahaos…se parcheaza la dublat …..acum cum ajung pe o strada si vad o masina abandonata cum ii fac poza si scriu pe civic alert..dar sincer in cateva luni de zile nu am remarcat sa fie ridicata vreo masina..oricum ma bucur sa vad ca exista spirit civic

  • poate nu a îndeplinit condițiile. Acolo, când trimiți formularul, te întreabă dacă vrei notificare când e soluționată reclamația. Ai dat că vrei?

 7. Monica

  da am bifata optiunea de feedback..culmea e ca nu am primit de la nici o sesizare …stiu doar ca primeam mail automat cu sesizarea trimita catre autoritati…m-a mira sa nu fi indeplinit conditiile masinile pe care le-am trimis pentru ca erau chiar fiare ruginite..nu cred ca mai uteau fi folosite dar poate detinatorii isi platesc impozitul aferent…oricum articolul cum ca s-au ridicat e clar praf in ochi..sa zicem ca facem…sa vedem de acum incolo..sunt incredibil de multe ….

 8. Sa vezi la mine cate sunt cu numere de TM,BR, CT etc si care au bilete in geam cu ,,de vanzare”. E plina zona.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 181 queries in 0.691 s