”Evenimentele” de weekend, o formă de cultură sau de consumerism?

sfarsit-de-saptamana-toamna

Avem tot felul de chestii care se întâmplă weekend de weekend în orașele noastre. Să fie primite, zic, sunt o alternativă grozavă la mersul la mall. Și să ne bucurăm de ele cât mai există, fiindcă deja e întuneric beznă la șapte jumătate și iarna n-a iertat pe nimeni. Plus că încep sezoanele noi ale serialelor preferate (deja am văzut discuții pe tema asta pe facebook, e plin de recomandări tentante, eu le citesc cu ochii închiși și dinții strânși), deci vom avea tot mai multe motive să nu ieșim din bârlog la sfârșit de săptămână.

Cu toate astea, se naște întrebarea dacă oare nu asistăm la o nouă formă de consumerism, îmbrăcată foarte smart, desigur. Adică: desigur? Deși ”intrarea e gratis” sună a invitația perfectă, știm cu toții că nimic nu e gratis pe lume. Și că, de fapt, suntem invitați să ne cheltuim banii.

Pe de altă parte, ce bine că avem bani de cheltuit și minte s-o facem mai inteligent și mai cu plăcere. Mai susținut, poate în gașcă, poate facem o faptă bună în același timp, poate cunoaștem niște oameni cu interese similare. Adică, e un win-win de cele mai multe ori. De exemplu: am fost la Piua și mi-a plăcut, deci weekend-ul ăsta mergem și la Dichisar (banii i-am cheltuit pe toți acolo, trebuie să vă arăt ce chestii faine am găsit! Pentru copil, deși unii galoși mi-ar fi plăcut și pentru mine.)

Lista evenimentelor din București din acest weekend o citiți la Bogdana.

Eu adaug:

 • workshop-ul de nutriție pentru copii ai Mihaelei Bilic de sâmbătă dimineața, eu voi fi acolo negreșit. Iar luni, la prânz, îi voi lua un interviu chiar ei, celei mai celebre nutriționiste din România, în direct pe facebook, o să anunț detaliile pe pagina mea. Vă rog, dacă aveți ceva întrebări pe care să i le adresez luni, scrieți-mi un comentariu și voi avea grijă să vin cu răspunsuri acasă. (deja am primit întrebări, doar când am anunțat workshop-ul pe facebook -așa mi-a venit ideea cu interviul).
 • jogging în scutece, organizat de Asociația SAMAS în cadrul maratonului. Evenimentul de pe facebook e aici. Dacă vremea ține cu noi, suntem prezenți cu scutece cu tot 🙂
 • tot în cadrul maratonului, se întâmplă Cursa Copiilor, în care 70 de copii aleargă în spirit de solidaritate pentru a strânge banii de bursă pentru alți 10 copii, oferite în cadrul programelor educaționale Salvați Copiii din București. E vorba de 4500 lei, un target la care putem și noi contribui, de acasă. Haideți să participăm, copiii s-au antrenat și tare bucuroși ar fi să nu plece acasă dezamăgiți! Puteți dona aici.
 • Atenție la ce străzi vor fi închise, să nu vă enervați ca doamna Firea. Harta e aici.

Să vă bucurați de toamna de afară și de căldura din casă, să vă faceți weekend-urile bogate de timp împreună și baterii încărcate. Să vă cheltuiți banii acolo unde vrea mușchiul vostru dus la serviciu 5 zile pe săptămână și să nu vă pară rău după ei. Doar bine să vă fie și asta, tot mai des.

LATER EDIT: un eveniment cu adevărat cultural, de care tocmai am aflat.
Duminică, 9 octombrie, la Palatul Mogoșoaia, e o expoziție de pictură a germanului Marcel Thiele în cadrul căreia trupa Zum va susține un concert, pictorul va face o demonstrație. Va fi și o degustare de vin.
Asociația Alături de Tineri organizează acest eveniment cu scopul de a îndruma tinerii spre artă și cultură și de a le întări ideea că pasiunile trebuie urmate. Noi nu ajungem, fiindcă deja ne făcuserăm planuri pentru duminică, însă mă gândesc că poate vede cineva interesat de pictură și de tineri care merită susținuți.

imagine via Shutterstock, sfârșit de săptămână toamna

Dacă doriți să aflați când scriu, vă invit să urmăriți pagina de facebook a blondelor.

Articolul anterior

Câte mașini abandonate credeți că sunt pe strada mea?

Articolul următor

Se poartă bebeluși! (sau de ce am ales manduca)

16 Comentarii

 1. bunica cu bundita

  Eu cred ca e o forma de socializare,sa nu mai stam toti cu ochii in telefon!si de consumerism,asa cum ai spus.ge Dar daca tot se merge la mall la sfarsit de saptamana,atunci un eveniment ne intalneste si cunoastem oamenii care au cam aceleasi curiozitati ca si noi!Petrecere frumoasa!

 2. Simo

  Daca stai intr-un oras mai mic,nici evenimente de weekend nu prea ai :)) Dar seriale,o da!Mi-au reinceput toate si pot spune ca am ocupatie.
  Weekend-uri faine va doresc!

 3. pai in Bucuresti sunt di tati pt toti. Cand am scoborat eu la bucuresti si aveam salariul minim pe economie gasisem o gramada de chestii de facut si gratis (sau aproape gratis): cinemateca, muzee si expozitii gratis, erau saptamana filmului chinezesc/francez/spaniol/corean/japonez etc etc , filme/piese de teatru/concerte de muzica clasica etc. (atunci fiind mai tinerica la unele spectaccole nu luam bilet ci dadeam 5 lei la intrare si ziceam ca sunt studenta si stateam pe scari 😀 dar asa vazui multe concerte mari)

  • da, însă și la aceste multe evenimente gratis, ești foarte tentat să consumi: mănânci, bei, cam asta e standard

   • Standardul asta e discutabil. Fiecare face cum e obisnuit de acasa, cum ii e in rutina, si mai ales cum are bani. Ani de zile aveam bugetul strans si parca mai des “socializam” la evenimente

 4. In cercul meu de prieteni weekendul a devenit un motiv pentru consum. Initial, nu mi s-a parut deranjat dar cred ca ar fi cazul sa ne mai culturalizam putin.

  • de asta am adăugat și evenimentul cu expoziția de pictură 🙂
   p.s. am editat numele, vă rog să folosiți un nume de persoană pe viitor ca să nu fie considerat spam

 5. Mie foarte mult îmi plac evenimentele de tururi arhitecturale, deși acum au devenit parcă un pic prea aglomerate pentru gustul meu. Eu zic că sunt bune, iar plimbările astea chiar nu prea te îmbie să cheltuie și alți bani, poate doar acolo de o apă.

  • Tururi arhitecturale? Am facut din astea tone in liceu, de stiam toate pietrele de la toate cetatile din Transilvania. Multumesc, eu zic pas 🙂 dar sunt convinsa ca pot fi foarte interesante daca esti interesat si netraumatizat din clasa a noua :))

Leave a Reply

© 2007-2021 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 172 queries in 0.197 s