Ați auzit de Piua! ?

fetita-jucarie-lemn

Cum nu am locuit în București în ultimii 5 ani, am cam pierdut contactul cu evenimentele care chiar merită atenția. A dumneavoastră și a mea. Ca să nu mai spun că cele pentru copii nici nu cred că m-ar fi interesat prea tare. Așadar, vă întreb pe voi, părinții cu experiență și minte mai multă decât să vă creșteți copiii cu tableta. Vă întreb pe voi, părinții care oferă copilului să se joace și cu mașinuțe și cu păpuși, indiferent dacă-i copilul fată sau băiat, vă întreb pe voi, părinții care vă creșteți pruncii liber și cu respect pentru alegerile lor: Piua!, ați auzit de Piua! ?


Când ne-am căsătorit, am vrut să-i fac un cadou deosebit celui care urma să-mi devină soț, ca o încurajare, că doar își asuma asemenea risc și era singurul curajos! Am vrut ceva special și unicat. Așa că am găsit un site minunat, notonthehighstreet.com, de unde am comandat niște butoni. Știu, ce clișeu! Dar stați să vă spun cum erau: făcuți manual, în primul rând, sub formă de plicuri mici și argintii, care se deschideau și, înăuntru, era ca o hârtie din lemn, care se putea scoate. Și pe care am scris un mesaj, nu vă spun ce. Am scris cu mâna mea, vreau să zic! Adică, am trimis pe o foaie și oamenii au gravat lemnul ăla mic fix cu scrisul meu de mână. Nu vă mai zic că butonii au fost primiți tare bine de curajosul number one și că i-a preferat toată ziua nunții în locul celor mult mai eleganți și ”de firmă”, pe care-i avea pregătiți.

Mă rog.


Înțeleg că este un târg alternativ pentru copii din București, cu branduri pe care nu le găsești niciodată la mall. Că sunt multe lucruri unicat, lucrate manual de români de-ai noștri. Că toate spun o poveste. Adică, e altceva decât zorzonelele roz și albastre de mass market, cu care suntem obișnuiți când vine vorba de copii. Așa-i?

Organizatorii mi-au scris să mă invite să VĂ INVIT la acest târg. Apoi, cum pot eu să VĂ INVIT, dacă nu am fost și nu știu cum e… Însă ia uitați cum spun ei că o să fie:

 • Ateliere de muzică și percuție cu Jocuri de Tobe
 • Engleză cu Helen Doron English Bucharest
 • Programare și roboței cu ITStep Junior Computer Academy
 • Cursuri de prim-ajutor! (buuuun, mega bun, asta îmi place cel mai mult. Și pentru părinți și pentru copii!)
 • Broderie pe mobilier, cu Metal Creativ
 • Joacă liberă, cu jucării de închiriat de la Evertoys
 • Creativitate și educație non-formală cu Centrul Alfred Adler
 •  Programul complet pe Facebook, în curând

Mie genul ăsta de târg și tatăl-organizator, Breslo, mi-au amintit de site-ul cu butoni. Și parcă mi-au făcut mai prietenos internetul din România și Bucureștiul de aici. 🙂


Piua! se intamplă în weekend-ul 24-25 Septembrie, 10:00-20:00, în ”cea mai creativă mansardă” din centrul Bucureștiului (la Impact Hub Unirii, str. Halelor, nr.5. Langă DM Unirii, cu intrare din bulevard). 

Intrarea e gratuită.

Evenimentul pe facebook e aici.

imagine via Shutterstock, fetiță cu jucărie de lemn

Dacă doriți să aflați când scriu, vă invit să urmăriți pagina de facebook a blondelor.

 

Articolul anterior

7 semne false că bebelușul e pregătit pentru diversificare

Articolul următor

Lăsați copiii să se joace!

4 Comentarii

 1. Ioana

  Da, normal ca am auzit. Iti recomand sa mergi, vei gasi tot felul de lucruri interesante acolo. Pregateste si portofelul.

  • Hai că m-ai făcut curioasă. Din experiența cu finuța mea, cele mai de succes jucării au fost cele mai simple, din lemn. Deci, ne vedem acolo?

   • Ai dreptate Miruna, cele mai de succes jucarii au fost si vor ramane cele simple!

    KiddoBox Toys va asteapta cu jucării creative ce funcționează pe bază de copii, nu pe bază de baterii!

    Te invitam la standul KiddoBox Toys pentru a valida cele spuse de catre tine 🙂

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 134 queries in 0.169 s